СТАВ

Зоран Јовановић о серији Немањићи – Приказани инцест са измишљеном Рашком алудира на силовање сопствене државе


СТЕФАН И РАШКА

Пише: Зоран Јовановић,
12.3.2018. Удружење грађана Ко нам трује децу

Да ли знате да наводна усвојеница Стефана Немањића, Рашка, никада није постојала?!
Није, она је измишљени лик сценаристе филма „Hемањићи“ Гордана Михића.
Да, баш тако…

Да ли знате да се усвојеник сматрао и сматра чланом уже породице, па родитељима постаје дете, а деци најрођенији сродник, брат или сестра?!
Да, баш тако…

Да ли знате да усвојено дете стиче сва законска права на материјалну наследност која припадају и другој деци, рођеној у браку супружника, и на тај начин и пред правом, као и пред обичајима указују на значај усвојеника(це)?!
Да, баш тако…

Да ли знате, да је сексуално општење са рођеним братом или сестром најсрамнији чин, и по праву као и по обичајима, како међ’ ововременим тако и оновременим Србима, чин због којег они који у њему учествују, заслужују само осуд, презир и гађење?!
Да, баш тако…

Да ли знате да је инцест исто што и спавати са ћерком, сином, сестром или братом… да ли би вам симпатична сцена била да је Михић, Стефана Немању „гурнуо” у кревет Рашке, а могао је, зар не, исто је (пред законом, и пред обичајима)?!!
Да, баш тако…

Да ли знате, да се Немањићко отачество звало Рашком, баш као и усвојена кћер Стефанова, тако да приказани инцест алудира на силовање сопствене државе, или још горе, општење са прецима (отачество) на најбестиднији начин?!
Да, баш тако…

Да ли знате да несрећни сценариста несвесно(?!)надамо се, укаљао неукаљано, поружио најлепше, затамнио најсветије?!

Hемањићи, опростите нама недостојнима.
Да, баш тако…

2 replies »

 1. … Mihić,elspert za smišljanje uloga
  za suprugu ( antitalenta ) i ćerku…glumicu samo u tatimim serijama ?!!
  -Mihić ?! …pa samo Srbi znaju šta je pobratim ili posestrima,polu brat,polusestra…
  -šta je Vatikanskim podanicima sveto ?!!

  Свиђа ми се

 2. ОСНОВНИ ЦИЉ МИХИЋА ЈЕ ПРЉАЊЕ НЕМАЊИЋА

  Апсолутно је у праву г. Зоран Јовановић. Међутим, у интервјуу Куриру од 04.03.2018.(линк: http://www.kurir.rs/zabava/pop-kultura/3005991/on-glumi-stefana-provencanog-u-nemanjicima-cetkovic-i-ja-smo-ista-skola-glume) у поднаслову под називом “О спотној сцени – ЉУБАВ С ПОЛУСЕСТРОМ РАШКОМ НИЈЕ ИНЦЕСТ“, глумац Владимир Јевтовић, који је глумио лик Стефана Првовенчаног из млађих дана, каже сасвим супротно. Ево цитата новинарског питања и његовог одговора на то питање:

  Новинар Љубомир Раданов: “У “Немањићима“ је много прашине подигла и ваша љубавна сцена.“

  Глумац Владимир Јевтовић: “Прашина се подигла зато што се то представља као инцест, а љубав између Рашке и Стефана није то јер њих двоје нису у крвном сродству. Они се воле, а Рашка је усвојеница, није му сестра по крви.“

  Питам се да ли је могуће да тај глумац Јевтовић може, после свега, да тако нешто одвали? Михића могу и да разумем, он је вероватно богато награђен за овако сраман сценарио, али тај Јевтовић уместо да сагне главу и стиди се, он нас прави незналицама и покушава да нас убеди да Рашка и Стефан нису брат и сестра. Друго је питање зашто је, уопште, измишљен лик Рашке. Можда баш зато да се Немањићи прикажу као развратници који не прежу од тога да буду и са својом сестром.
  Михић је толико застранио и терао своју замисао прљања Немањића, да у истој епизоди Ана каже Рашки: “Чедо моје…“, а неколико минута касније Стефан, грлећи је, каже Рашки: “Драга моја…“. Невероватно. А све измишљено.

  Мића из Ниша

  Свиђа ми се