АКТУЕЛНО

Удружење ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА: Павловић од министра полиције тражи ХИТАН састанак


Радиша Павловић, председник УО удружења ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА, објавио је на својој фејсбук страници да је опет од министра полиције затражио организацију хитног састанка са представницима удружења у вези доказа које имају, истраживања и сазнања о отмицама беба у Србији. 

У петак сам послао Министру полиције и потпредседнику Владе Небојши Стефановићу још 1 мејл са захтевом да организује хитан састанак са нашим удружењем у вези почетка рада МЕШОВИТЕ КОМИСИЈЕ – ……… а исти дан је на мој телефонски позив и усмени захтев у седиште и просторије нашег удружења дошао начелник БИА са једним сарадником због доказа које имамо, наших истраживања и сазнања о умешаности бивших припадника служби безбедности како у отмице беба тако и у све чешће претње и разне саботаже.
Осим мене, састанку је присуствовала и Миланка Момчиловић. Тражили смо од њих да воде службену белешку о свему што смо им предочили на састанку а изричити смо били да они службено обавесте Дирекцију и Директора БИА о свему што су чули и видели на састанку са нама као и да тражимо састанак са Директором БИА у вези свега изнетог и показаног. Наравно да смо и ми водили службену белешку о томе.

фото: НОВОСТИ

МИНИСТРУ УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА И ПОТПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ СРБИЈЕ
НЕБОЈШИ СТЕФАНОВИЋУ ЛИЧНО НА РУКЕ

Поштовани господине Стефановићу,

Имајући у виду новонасталу ситуацију у вези формирања МЕШОВИТЕ КОМИСИЈЕ за нестале бебе и децу за коју се сумња да су мистериозно нестајали на породилиштима и другом институтима обраћам Вам се у име удружења ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА и у своје лично име да у хитном року примите делегацију удружења.

Веровали смо Вам господине Стефановићу до сада али новонастала ситуација, информације и неки нови предлози који су нам предочени на састанку у Дирекцији полиције са г-дином Миланом Андрићем су за нас апсолутно неприхватљиви и на састанку смо инсистирали да Вас г-дин Андрић писаним извештајем обавести и том састанку и нашем ставу.

Обзиром да је до сада МЕШОВИТА КОМИСИЈА требала почети са радом како смо се договорили и како сте нас документом обавестили са прецизним циљевима и задацима који су пред исту стављени – без доношења било ког Закона док МЕШОВИТА КОМИСИЈА не заврши свој рад и док се не анализирају сви извештаји са терена – замољавамо Вас да организујете тражени хитан састанак са делегацијом нашег удружења како би смо сви избегли последице које ће настати у наредном периоду због покушаја појединаца из Министарства правде и МУП-а да спрече формирање и рад МЕШОВИТЕ КОМИСИЈЕ која по саставу мора бити независна – колико представника државе, толико представника удружења.

Надамо се да ћете ово озбиљно схватити јер смо до сада били стрпљиви, веровали Вам јер сте нам то Ви гарантовали документом који сте нам послали.
У случају да се и даље настави тихи бојкот или игнорисање наших свакодневних позива Вашем кабинету без повратне информације на наше упорно инсистирање и захтев да нас Ви лично примите у хитном року као и било ког насилног наметања неког новог предлога бићемо принуђени на све облике борбе за истину и правду о бебама и деци на и по рођењу.

Нама је господине министре пре свега стало да што пре сазнамо истину о својој деци и сродницима на и по рођењу а надамо се и Вама јер би смо тако испунили и изреку 2 Пресуде ЕСЉП Зорица Јовановић против Србије која представља огроман терет за државу и која не говори ни о каквом доношењу новог Закона већ о МЕХАНИЗМУ и НАДЗОРНОМ ТЕЛУ – а што смо у Дирекцији полиције усагласили и договорили и све то у складу са Уставом, Законом и правном праксом. Знамо да то не одговара појединцима до којих би се дошло независним истрагама и проверама, који су на све начине до сада минирали Вашу и нашу иницијативу али ми ћемо договорено, написано и потписано са Ваше стране – у документу који сте нам послали – бранити свим средствима.

Надамо се да нас разумете јер смо за истину и правду о својој деци, сродницима и породицама спремни да урадимо све, баш све и тада су сва средства дозвољена.
Очекујемо Ваш позив у хитном року.

С поштовањем,

Радиша Павловић, председник УО удружења
ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА

14.3.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић