АКТУЕЛНО

Михаило Меденица: Компромиса око Косова и Метохије нема и не сме бити!


Волим кад Александар Вучић загрми како смо спремни на компромис али не и понижење, иначе једне од његових омиљених флоскула која фактички значи: спремни смо да јуримо за штапом и шаргарепом, уколико шаргарепа није генетски модификована!

КАРИКАТУРА: Тошо Борковић – ЕУ

Дакле, одбрусио је тако и Весу Мичелу, још једном у низу злурадих америчких бирократа који сврате до Србије да отресу нос и обришу ноге, верујући да је испразна реторика храна за душу колико и оне паштет с његовим ликом за празне стомаке!

Но, не копчамо се сви на леђима, хвала Богу, па тако ни Вучићево лицемерно “родољуб”- пренемагање не чини да будемо одушевљени вођом који не да на Србију, али нема ништа против да Србију да свакоме!

Прво и можда банално, али што се мене тиче изузетно значајно, јесте чињеница да свако од тих кокакола емисара најпре посети Приштину па Београд, односно, Харадинаја па Вучића!
Шта је то ако није понижавање, господине председниче?! 

Шта је то ако не шамарчина од које три дана звони у ушима кад најпре запрљају руку пружајући је оном крволоку па Вама, да им је очистите баш као што сте и Харадинајеву целивали подајући му Српску листу да се чеше о њу ко говече о дрво, штоно се каже?!

Па, ако не дозвољавате да нас било ко понижава онда таквима поручите да након сусрета са нечастивим Рамушем немају шта да траже у Београду, ма која сила стајала иза њих!

Ако не дозвољавате да нас било ко понижава чему она отужна изјава, недостојна Маце Дискреције а некмоли председника Србије: “За разлику од неких претходних саговорника господин Мичел уме и да саслуша, а не само да чује”?!

Значи, до сада су Вас само слушали гледајући кроз Вас и чекајући да прође неко пристојно време па да под изговором: “Морам до тоалета” побегну из Председништва док Ви славодобитно држите јалове конференције за штампу и тумачите још једну у низу историјских посета и победа?!

Овај несрећник Вас је, кажете, чак и саслушао, без разлике што је пре тога Храдинају обећао и војску и све приде затреба, али то није понижавање Србије, зар не, мада и баба- сера саслуша сваког ко јој се налакти на пулт и заподене причу, али једнако испостави цену мале и велике нужде, знате?

Заправо, ипак сте Ви у праву за то да не дозвољавате никоме да нас понижава, јер зашто то задовољство да препустите другоме кад тако величанствено то чините сами?!

Па, шта је ако није понижење кад у заједничком обраћању медијима по ко зна који пут апострофирате како сте свесни да је питање Косова и Метохије наш највећи проблем на путу тих проклетих евроинтеграција?!

Поред Вас амерички утеривачи демократије немају никаквог посла, верујте, јер ако је за Вас, вајног председника Србије- Косово и Метохија питање и проблем, а Европска унија свети циљ, њима заиста остаје само да сврате на кафу и виски и зуре кроз Вас или у плафон!

Никада, Александре Вучићу, ни за једног Србина Косово и Метохија неће бити проблем, јер заветна светиња то не може бити, већ искључиво благослов!

Никада ни за једног Србина Косово и Метохија неће бити ствар некаквог сулудог компромиса, јер с ким и о чему правити компромисе?!

С ђавољим шегртима о ономе што нам је од Бога дато да сачувамо занавек?!

Никада ни за једног Србина та мизерна ЕУ неће бити свети циљ док год представља друштво робовласника и робља, док захтева да зарад гузице у некаквој фотељи продамо душу, да уведемо санкције Русији, да једноставно престанемо да постојимо како бисмо постојали онако како они скроје и разрежу!

Никада ни за једног, понављам и будите убеђени у то, мада шта Ви о томе знате, ви сте тек пуки отправник послова западних амбасада у фотељи председника Србије, а за све наведено мора се бити човек и државник!

Само Ви не дозвољавајте да нас било ко понижава- Ви то, рекох, најбоље чините!
Не играјте се Бога, Александре Вучићу!

Маните се издаје Косова и Метохије, пропасти читаве Србије, јер тамо куд нас водите грдно је губилиште…

Дочекујте Ви и испраћајте америчке ћате, “теткице” и кафе- куварице (ускоро ће Вам и оне у посету, будите сигурни, са све ултиматумима и роковима) али комромиса око Косова и Метохије нема и не сме бити!

Застаните, аман, на том пути издаје који сте добрано прегазили, јер без Косова и Метохије ће Србију векови слушати и гледати кроз њу, баш као ове сатрапе вашингтонске кроз Вас!

Што је за Вас пањ- за Србију је праг!

 

Михаило Меденица

ИЗВОР: АНФОР

————

15.3.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

5 replies »

 1. Не може ме Михаило одушевити више никаквим текстом, јер нам није објаснио одакле му та глупа идеја да потпише иницијативу за одржавање референдума, везано за Косово и Метохију??

  Свиђа ми се

 2. БРАТЕ И ЗЕМЉАЧЕ МОЈ БРДЂАНИНЕ МИ СМО КНЕЗ ЛАЗАРА СОЈ НЕК ЗБОРИ ШТА ГОД ШТА ХОЋЕ МИ СМО ОДАБРАНИ СРБИ И СРБКИЊЕ НЕК КЛЕТВА БУДЕ НА ОНЕ КОЈИ СУ ЗА унијаћење И турчење СРБИЈЕ И СРБА И НА ОНЕ КОЈИ СУ ПРЕДАЛИ СРБЕ БЕЗ БОРБЕ рватима шиптарима балијама СССС

  Свиђа ми се

 3. Зашто је Михаило Меденица на списку људи који позивају да се распише референдум о Косову?
  Трагедија. Да се изјашњавамо поводом територије која нама припада и да могу да изманипулишу резултат референдума у корист Шиптара као и што све изборне резултате намештају како им одговара.

  Списак људи који траже референдум:

  Андреј Андрејевић
  Антоније Ђурић
  академик Веселин Ђуретић
  др Горан Ђорђевић
  Данило Тврдишић
  проф. др Дејан Мировић
  Дејан Петар Златановић
  Звонко Михајловић
  Марко Јанковић
  Милан Стаматовић
  Миодраг Зарковић
  Миодраг Обрадовић
  Михаило Меденица
  Младен Обрадовић
  Никола Шијан
  Слободан Ерић
  проф. др Срђа Трифковић
  Станислав Гашпаровски
  Теша Тешановић
  Цвијетин Миливојевић

  Свиђа ми се

 4. Награбусили смо.
  Да би неко био део прозападне елите мора да се копча на леђа а Србију такви воде.

  Свиђа ми се

 5. Неко напише 1000 реченица,умори читаоца и не каже ништа.Неко напише само неколико реченица,одушеви сваког читаоца и каже све.Михаило.О.Михаилоооо.Ово јепоезија што разваљује сваку помисао да се предамо.Ово је манифест који гоори да чувамо нашу колојевку и да је никоме никад недамо.Ако нестане КиМ,нестаје и Милош Обилић,нестаје цар Лазар, нестајеКосанчић Иван,нестаје Топлица Милан,нетаје Југ Богдан и Југовићи,нестаје Косовка дјевојка………Нестаје Пеђка партријашија и сва Метохија,нестају Косовски Божури…..Остаће само Лазарева клетва у којој је рекао:“Од руке му ништа не родило,рујно вино ни пшеница бјела,не имао од срца порода ни мушкога нити дјевојачког.Рђом капо док му је кољена“.Та клетва ће нам бити завјет који нам неће дати мира ни у сну ни на јави и схватит ђемо али касно ако се то деси да смо пчела без крила,да смо воћка без плода да смо јутро без зоре, да смо дан без сунца,да смо воденица без воде, да смо земља и народ без поноса, достојанства и слободе.

  Свиђа ми се