АКТУЕЛНО

РТ: Калашњиков – Запад покренуо масовну кампању да избаци „неугодну” Русију из СБ УН


Запад је покренуо масовну кампању за уклањање Русије из Савета безбедности УН-а, рекао је сенатор Сергеј Калашњиков, коментаришући оптужбе Уједињеног Краљевства против Москве због тровања Сергеја Скрипаља.

„Запад је покренуо масовну кампању како би избацио Русију из Савета безбедностиУН-а“, рекао је Калашњиков.

„Русија је сада веома неугодан играч за западне нације и то објашњава све недавне нападе на нашу земљу“, додао је Калашњиков.

Сенатор сматра да ће у циљу сузбијања чланства Русије бити покушаја реформе главног тела УН задуженог за одржавање међународног мира и безбедности. Члан Савета Федерације РФ је подсетио да је Совјетски Савез, којем је Русија правни сљедник, саставни део СБ УН-а од свог оснивања 1946. године.

У среду се посланик лабуриста Крис Лесли обратио Терези Меј током седнице парламента по питању реформе Савета безбедности УН-а, а по питању ограничавања права Русије у овом телу.

Лесли тврди да Русија „све чешће делује као лажна држава“, додајући да „сада морамо почети да говоримо о реформама“ СБ УН-а.

„Русији се не може дозволити да једноставно седи лепо, забада свој нос у остатак светске заједнице и да ужива осећај међународног имунитета од владавине права“, рекао је Лесли.

Мејова је одговорила, тако што је рекла да Лесли није био једини који је нагласио потребу за променама унутар СБ УН-а, обећавајући да је „то нешто на чему ћемо радити“.


„Ми разговарамо са Уједињеним нацијама о реформи Уједињених нација на разне начине. Наравно, свака одлука која би се могла донети у Савету за безбедност да би се реформисао, наравно, могла би бити предмет вета од стране Русије која седи тамо“, рекла је Мејова.

Раније у току дана, британска влада је затражила хитан састанак Савета безбедности УН-а о случају „Скрипаљ“. Двоструки агент Русије и Велике Британије и његова ћерка остају у критичном стању након што су откривени на клупи у несвести у Салисбурију почетком марта.

Власти у Великој Британији тврде да су отровни совјетским нервним агенсом „Новичок“. У понедељак је премијер Тереза Меј навела да је „напад био или овлашћен од стране руске владе, или је Москва дозволила да нервни агенс падне у погрешне руке“.

Русија је сапоштила да је отворена за сарадњу са Великом Британијом у случају „Скрипаљ“, ако се то спроведе у складу са међународним правом, а да се Москва третира као једнак партнер у случају. Русија је такође званично затражила од Уједињеног Краљевства да достави све списе предмета у вези са инцидентом, али је захтев одбијен.
У уторак је Велика Британија објавила о протеривању 23 руске дипломате и укидању дипломатских контаката на високом нивоу са Москвом у склопу нових санкција против Русије. Лондон је такође саопштио да ће такође замрзнути руску имовину у случају да постоје докази да се користи за компромитовање безбедности Уједињеног Краљевства.

„Законски Британија има право да то уради јер имовина државе не поседује дипломатски имунитет“, рекао је Калашњиков, позивајући Русију да повуче своја средства из Велике Британије и „уложи у себе“.

***

The UK and US accused Russia of being responsible for the poisoning of Sergey Skripal at the emergency UN Security Council meeting Tuesday. While other countries urged restraint, the US took the chance to push its agenda in Syria.

***

ИЗВОР: ВОСТОК

***

ПОВЕЗАНО:

Из минута у минут: Британија прекида све контакте са Русијом

 ***

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

*Геноцид за који Британци не желе да знате – Они су систематским изгладњивањем усмртили преко 60 милиона становника Источне Индије

***

14.3.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

 1. Toliko je sve providno i ocigledna namestaljka i rezija( za koje su englezeri inace specijalisti-cloak and dagger scenarios, da prosto postenom coveku dodje da povraca. Zasto ,kad je taj nervni gas toliko opasan, kako ga englezeri predstavljaju,nije ubio to dvoje Rusa? Zasto su jos uvek zivi kao i engleski policaj. Oni traze svaki moguci izgovor da krenu u rat, za koji ce biti i potpuno odgovorni, zajedno sa Amerikom ,Francuskom i Nemackom.I otkud tolika briga, inace ledenih englezera za neku rusku dvostruku spijuncinu ,kome su dali drzavljanstvo ,koji je izdao svoju zemlju i radio za njih, englezere. I otkud to da oni znaju da je to sve uradila Rusija..? Lavrov nudi razgovore i saradnju i zahteva uvid u dokaze ali ne, englezeri su previse arogantni da saradjuju jer znaju da Rusija nema s tim nista nego rade iz petnih zila da izazovu rat sa Rusijom.Ovako nesto se nije culo o Rusiji, od strane imperijalista od najgorih i najcrnjih dana i godina hladnog rata. Englezeri i amerikanci i nemci i vrancuzi nemaju toliko nuklearnih bojevih glava da pokriju celu Rusiju, dok zauzvrat, Rusija ima arsenal da pokrije i jevropu i englesku i ameriku i pretvori ih u zgarista. I to nije samo situacija
  zapadni neonacisti protiv Rusije, nego i Kine i Indije i Severne Koreje. Samo se vi zajebavajte sa Rusijom i Kinom, ne treba niko vise osim njih, da se izbrisu uzrocnici svega zla na planeti ………

  Свиђа ми се

 2. Tresla se gora, rodio se mis!- rece sinoc jedan Rus kod Solovjeva. Dz. Sajms, direktor centra za str. Istrazivanja iz Vasingtona, takodjer kod Solovjeva: Ultimatum je jednak ultimatumu Austro-Ugarske Srbiji 1914; Predsednik Putin u osto vreme u Sevastopolju desetinama hiljada Krimljana: Pozdravljaju vas i krepko vas grlim!…
  Ovim kolonijalnim ubicama, a nasim prijateljima!, dobrano gusto, no: G. Mej nije obavjestena da je njeno kolonijalno catstvo prohujalo!- Lavrov…
  Usput, vatikansko-anglikanski slagala: otkazuje se posjeta Lavrova Londonu!, a o ovoj niti sr razgovaralo, niti je
  zakazana!
  Po svim frontovoma svjeyskim ubicama
  prigustilo, nema se resursa za pljacku…
  A ruski „bizminseni“ u Londonu: em ubice, uglavnom, em pokusni kunici Londona bas za ovakve stvari… Stremiti nam je ka njima, bezbolnije cemo nestati!

  Свиђа ми се