АКТУЕЛНО

ВОЈНИ И ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАТ УЗ СРПСКУ ОМЛАДИНУ: Заједно у протестну шетњу за Косово


Војни синдикат Србије и Синдикат запослених полиције подржали су скуп који се организује поводом обележавања годишњице погрома на Косову и Метохији 2004. године. Митинг је заказан 17. марта, од 17 часова – на Тргу Републике.

„Погром је спроведен уз прећутну подршку оних који су се, уместо да штите позитивне европске вредности, тог 17. марта приклонили политици геноцида, погрома – оличеним у најцрној фашистичкој идеологији, која је управо изникла у срцу Европе. Управо нас те две крајности и ово брутално сведочанство опомиње да не смемо срљати у бесмислене преговоре, који се одвијају далеко од очију јавности. Не смемо ни веровати да је то једини пут Србије – прокламовани улазак у ЕУ у понижавајућем процесу“, наведено је у саопштењу Војног синдиката Србије.

Даље се додаје да је само од 17. до 19. марта 2004. године, више од четири хиљаде људи изгнано из својих кућа, широм Косова и Метохије, погинуло је 28 људи, више од 900 људи је претучено и тешко повређено, уништено је 19 споменика културе прве категорије и 16 православних цркава које нису категорисане.

„Уништено је око 10.000 вредних фресака и икона и других црквених реликвија, које сведоче о вековном трајању Срба на Косову и Метохији. Око 935 кућа је спаљено и уништено. Од Срба је етнички очишћено шест градова и девет села. Свим догађајима је присуствовала и дала прећутну подршку, али и логистичку подршку, Међународна мисија на Косову и Метохији, која се састојала од 20.000 припадника Кфора, три хиљаде припадника УМНИК-а и 6.000 припадника косовске полиције и њихових челника. Погром ни дана данашњег није завршен јер Срби свакодневно одлазе са Косова и Метохије“, пише у саопштењу овог синдиката.

Зато Војни синдикат Србије инсистира да власти ове земље одговоре и јавно саопште зашто се преговори у Бриселу воде под велом тајности, да ли ће икада и у било којим околностима и сценаријима пристати на поделу Косова и Метохије и тако глорификовати злочине и отимање српске територије започето агресијом НАТО пакта. Због чега су преговори из окриља УН пренети на Брисел и ЕУ, и ко је ставио потпис на тај документ који је угрозио преговорачку позицију Србије.

СИНДИКАТ ЗАПОСЛЕНИХ ПОЛИЦИЈЕ

Синдикат Запослених Полиције донео је одлуку да подржи скуп који се организује поводом обележавања годишњице прогона српског становништва на Косову и Метохији 2004. године и уједно позива грађане и колеге да се прикључе и узму учешће на заказаном скупу.

Овај полицијски синдикат наводи да је Косово и Метохија по Уставу Републике Србије саставни део Републике Србије, те најоштрије осуђује све притиске од стране појединих држава да се Србија одрекне своје територије и додаје да свако мешање у одлуке суверене државе представља грубо кршење свих међународних права.

Руководство синдиката подсећа да је са Косова и Метохије протерано 250.000 српског становништва, да је велики број кућа и станова уништено и спаљено, велики број Срба убијено и киднаповано, да је велики број полицајаца и војника бранећи отаџбину страдало на Косову и Метохији и да зато не смемо заборавити сва та страдања Србије, српског становништва и погинулих полицајаца и војника.

Синдикат Запослених Полиције још истиче да је за Србе, Косово и Метохија колевка Србије, да Косово и Метохија за Србију нема цену нити било ко има права да захтева од Србије и српског народа да се одрекне своје колевке.

Руководство синдиката зато позива грађане Србије и све колеге да узму учешћа на заказаном скупу са поруком „Косово и Метохија је Србија!”.

Дамњан Кнежевић – у име организатора протестне шетње

Браћо и сестре, очеви, мајке и дедови, време је да сви преузмемо одговорност у одбрани свете земље. Ми, организатори овог скупа, вас нећемо разочарати – то вам чашћу обећавам, а ви сте наша највећа узданица, јер сте заклетве положили да ћете бранити земљу и народ. Како радили, тако нам Бог помогао !!!

 

Извор: Србин.инфо, Курир

5 replies »

 1. Капитулација,и окупација Србије нажалост траје од 1945 године до данашњих дана,од тада траје разарање Србије,Србских земаља и ево сведоци смо како откидају део по део Србске земље,стварајући лажне и измишљене државе попут македоније,монтенегрина,косова,отимање Далмације,Славоније,сводећи Србију на некадашњи београдски пашалук.

  Свиђа ми се

 2. Изађимо, не седимо код куће! Јер, једино улица остаје, где друго да се чујемо ?! КиМ је био, јесте и биће Србски !

  Свиђа ми се

 3. 0вако је наш цар Лазар позивао свој народ да се бранимо.Овдје не идемо да гинемо него да само спријечимо нашу погибију без опаљеног метка.Не требају нам они који нам раде о глави, већ они који ће нас спасити од зла и пропасти која на је већ спремљена.Будио као један.Сви за једнога.Један за све.Једино тако или никако и можда никад,ако зааснимо и ако поклекнемо пред зликовцима који би да нас живе деру.

  Свиђа ми се

 4. Роберт Жижић: СРБИЈА ИМА ТАПИЈУ НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ!
  „Та тапија извире из „Лондонског споразума о миру“ из 1912. године када су Косово и Метохија били признати као интегрални дио Србије. Ово је потврђено и другим мировним споразумима после Првог свјетског рата. То потврђује и „Хелсиншки финални акт“ који изричито каже да су међународно признате границе неизмјенљиве. Ово значи, да само договором могу да се измијене границе. Тај договор не постоји у случају Косова и Метохије, јер матична држава Србија није дала пристанак на издвајање дијела своје територије.
  То се зове тапија!
  Ову чињеницу једино може да измијени наш пристанак на предају и издају Косова и Метохије!

  П.С. Ово је најзначајнији аргумент, осим ако Алекандар Вучић не мисли другачије док се пренемаже и ако му није намјера да измијени ову чињеницу. А такву врсту издаје није учинила нити једна држава у последњих 200 година.
  Александар Вучић је на путу да постане први Самарићанин који је спреман да другима преда дио своје територије за улазак у Европску унију а Србима као народу наметне комплекс народа који је капитулирао!“

  Свиђа ми се