Злочини над Србима

Најхрабрији Срби, истински хероји данашњице, живе у тзв. „србским енклавама“ на Косову и Метохији


Најхрабрији Срби данашњице живе у местима попут тзв. „србских енклава“ на Косову и Метохији. Њихова деца и њихове породице које живе у повратничким подручјима на Косову су истински хероји данашњице.

***

Само у дневном и блиском контакту са ненормалним тешкоћама Срба на Косову и Метохији може се закључити шта значи „живети у резервату“. Беда и напуштеност у којој живе Срби на Косову задњи су јад и најтеже увреде. А они… они су постали јачи од сваке немаштине. Шта мари што једу само једном дневно, када се не може „заситити“ празнина настала непотребном и окрутном смрћу њихових вољених?

Још гора ствар на Косову и Метохији од окупиране земље, од масакрираних цивила и изгнаника, јесте највеће варварство ‒ „убијање мртвих“. Стотине србских гробаља на Косову и Метохији се не може препознати од удараца крамповима и раскопавања гробова. Србима се нарушава чак и вечни покој.

Онај што беше дариван или осуђен да живи на Косову и Метохији, тој колевци србске културе и баштини свеколиких добара и вредности, или у српском несну, мори и паклу, зна за свакојаке притиске и прогоне и изгоне, за скрнављење светиња – цркава и гробаља, за силовања монахиња, недозрелих девојчица и онемоћалих старица, за несрећну мајку Милинчића, Шариће и Мартиновиће, за паљевине и поаре, ослепљивање стоке, уништавање летине и воћњака…

Србска трагедија на Косову и Метохији, за све слободно мислеће и демократске људе, опипљива је и видљива. Она се састоји пре свега у замрачивању истине о правом стању у овом региону, а затим у потпуном одсуству истинске демократије и ефикасног правног система. У међународним односима царују лицемерје, примтивизам и право јачега над владавином права и правде. Али никада лицемерје и силеџијство није трајало и опстајало дуго, па неће ни ово трајати до краја наше приче о Косову и Метохији.

Све оно што Срби и Србија преживљавају са својим Косовом и својом Метохијом велика су школа и опомена српском народу. Народу који, чини се, спава неким дубоким сном или је у неком хипнотисаном стању па се чини да све препушта забораву.

Али и то ће се променити уз Божију помоћ. Само да не заборавимо! И да одлазимо на Косово и Метохију. Да обилазимо наше светиње и наш народ! Да им помогнемо и пружимо бар топлу реч или загрљај ако већ не можемо ништа друго.

Само да не заборавимо!

Драган Јовановић
16.3.2018.

1 reply »

  1. ПОМОЗ БОГ БРАЋО И СЕСТРЕ СРБИ И СРБКИЊЕ СВАКИ СРБИН И СЕСТРА КОЈИ СУ ЗА ВЛАДИКУ АРТЕМИЈА И ЕРП И КОСОВСКУ МЕТОХИЈСКУ ЈЕ МОЈ БРАТ ПО КРВИ ВЈЕРИ КА И СЕСТРЕ ОО КРВИ И ВЈЕРИ И ОНА НАША ЂЕЦА СИНОВИ И ШЋЕРИ МАЈКЕ СРБИЈЕ ПОМОЗИ СРБИЈО СУ ЗБОРИЛИ ЗА ВРЕМЕ ГОСПОДИНА ЂЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА А ДАНАС ПОМОЗИ МАЈКО ЦАРСКА РУСИЈО ТАКО САМ ИСТО И ЗА МОЈУ ЂЕДОВИНУ СРБСКУ СПАРТУ И ЂЕ ЈЕ ГОД СРБСТВО НАПАДНУТО А НА ЖАЛОСТ ЈЕ СВУДЂЕ ЖИВЕЛО УЈЕДИЊЕЊО СРБСТВО У СЛОБОДНОЈ СРБИЈИ СССС

    Свиђа ми се

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.