АКТУЕЛНО

„ПРАВДА ЗА ДЕЦУ“ – ПРОТЕСТ незадовољства Центрима за социјални рад 20.3.2018.


„Правда за децу“, назив је протестног скупа који је најављен за уторак у Београду а којим очеви желе да укажу јавности на то да су деца дискриминисана. Иницијатор скупа је Зоран Митровић из Београда, НВО Мушка сигурност – сигурност за све. Скуп под слоганом „Правда за децу“ ове невладине организације заказан је за уторак 20.03.2018 године испред Министарства рада и социјалне политике, Немањина 22-24 у Београду у 11,59 часова.

Позивам грађане Србије, наше чланове, организације, породичне људе, да дођу и подрже овај скуп.

Драги пријатељи, чланови групе грађана, грађани Србије, упознати сте са ситуацијом у којој се налазе деца, очеви, мајке, баке, деке, хранитељи… Породица је угрожена. Центар за социјални рад, тачније огорчене жене, обавијене мржњом, под палицом разних НВО, окомиле су се на брак и породицу, на децу, очеве, родитеље болесне деце… Да ли ћемо то дозволити?

Ми то не можемо да дозволимо, јер наша је дужност да се боримо и штитимо најбољи интерес и права деце. Данас смо то ми, данас је то једна мајка са болесним дететом, сутра нека друга мајка са болесним дететом, неки други отац, нека друга породица, ваша деца и унуци.

Подсећамо вас да се март месец сваке године посвећује професији социјалног рада, а Светски дан социјалног рада увек се обележава сваког трећег уторка у месецу марту (20.03.2018 гидине).

Ово је година породице. Ово је година у којој се сви морамо ујединити, да тате и маме, баке и деке одбране породицу и изборимо правду за децу. Време је да се сви пробудимо из сна и мирним протестом испред Министарства, пошаљемо јасну поруку да нико од нас није сам, већ да напад на једну мајку, дете, оца, баку или деку, резултира нападом на целокупно друштво.

Нашој деци су ускраћени лични односи са очевима, мајкама, браћом, сестрама, бакама, декама… Отимају децу родитељима, хранитељима. Отимају нам децу из породилишта. Нашој деци су ускраћена сва права загарантована Конвенцијом о правима детета, Конвенцијом о људским и мањинским правима, Уставом Републике Србије, Породичним законом и др.

Време је да покажемо да смо јачи од лажи и превара. Време је да се стане на пут организованом криминалу, да сачувамо породицу, да одбранимо права све деце и нас родитеља. Време је да сменимо корумпиране и бахате раднике центра, директоре центра и остале слуге разних НВО.

Највећу одговорност сносе тзв. водитељи случајева у центрима за социјални рад. Човек који већ три деценије одржава и (из вероватно сопственог интереса) оправдава овакав корумпиран систем је Драган Вулевић – начелник Одељења за управно-надзорне послове у области породичне заштите Министарства рада и социјалне политике Србије.

Све док се Драган Вулевић не смени, неће бити помака у проблемима разведених и њихове деце, а корупција у центрима за социјални рад ће остати на овом високом нивоу.

Ако у обзир узмемо комплетну процедуру у разводима и питања која се законски морају решити, као и чињеницу да су процедурално и законски поступајућим судијама углавном везане руке и да у складу са прописима немају слободу у одлучивању (иако су грађани убеђени у супротно) главни носиоци кривице за овакво стање су центри за социјални рад и пре свега, родоначелник и њихов заштитник, Драган Вулевић који ведри и облачи.

Март је месец социјалног рада, увек се обележава сваког трећег уторка у месецу марту (20.03.2018 гидине), дан када треба изаћи испред Министарства и послати јасну поруку, са конкретним зхтевима.

Ко је, и како, одговарао и трпео последице пропуста у раду ЦСР, које је надлежно Министарство утврдило у протеклих неколико година, нарочито по питању два убиства испред ЦСР просле године? Захтевамо одговорност свих.

Скуп под слоганом „Правда за децу“ заказан је за уторак 20.03.2018 године испред Министарства рада и социјалне политике, Немањина 22-24 у Београду у 11,59 часова.

***

ИЗВОР: САОПШТЕЊА

———

16.3.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић