АКТУЕЛНО

СНП НАШИ – Расписивање референдума за Косово је отворени чин издаје!


 

СНП “Наши” обраћа се јавности поводом све учесталијих изјава које долазе од стране режима Александра Вучића да ће бити расписан референдум на којем би грађани требали да  гласају поводом питања Косова и Метохије, односно да ли се слажемо да Србија призна лажну државу Косово као независну државу.

СНП „Наши” упозоравају да је закон  веома јасан и ригорозан по овом питању.

СВАКО РЕФЕРУНДУМСКО АНГАЖОВАЊЕ О ТЕРИТОРИЈАЛНОЈ ЦЕЛОВИТОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЈЕ КРШЕЊЕ УСТАВА И ПОДЛЕЖЕ КРИВИЧНОМ ЗАКОНУ.

Потврду о томе налазимо у КЗ Републике Србије:

КРИВИЧНА ДЕЛА ПРОТИВ УСТАВНОГ УРЕЂЕЊА И БЕЗБЕДНОСТИ РЕП. СРБИЈЕ
(чл. 305. до чл. 321.)

Угрожавање независности (члан 305.)
Признавање капитулације или окупације (члан 306.)
Угрожавање територијалне целине (члан 307.)
Напад на уставно уређење (члан 308.)
Позивање на насилну промену уставног уређења (члан 309.)
Убиство представника највиших државних органа (члан 310.)
Оружана побуна (члан 311.)
Тероризам (члан 312.)
Диверзија (члан 313.)
Саботажа (члан 314.)
Шпијунажа (члан 315.)
Одавање државне тајне (члан 316.)
Изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости (члан 317.)
Повреда територијалног суверенитета (члан 318.)
Удруживање ради противуставне делатности (члан 319.)
Припремање дела против уставног уређења и безбедности Србије (члан 320.)
Тешка дела против уставног уређења и безбедности Србије (члан 321.)

СНП “Наши” постављају питање Александру Вучићу: о чему то треба да се изјашњава српски народ? Референдум који би био расписан је у сваком смислу противуставан и незаконит. Косово и Метохија су саставни део територије Републике Србије и то нам гарантује Устав РС и Резолуција УН 1244.

Политичка одлука Александра Вучића и његове партије СНС да желе да подлегну уценама и прихвате да дају Косово и Метохију зарад обећања да ћемо једног дана постати члан ЕУ, је криминални акт који ће пре или касније бити санкционисан по свим важећим законима Републике Србије.

Ни Вучић, ни СНС, нити било ко други не могу расписивати антиуставни референдум који би покрали као што краду и намештају све изборе протеклих година.

Информативна служба
СНП “Наши”
17.3.2018.

4 replies »

 1. Да о чину издаје КосМета не ради само Вучић у томе му чак отворено помаже и ткзв ПАТРИЈОТСКА ОПОЗИЦИЈА, ево доказа на порталу СРБИН ИНФО од 12.03.2018.:

  УСТАНИ ЗА КОСОВО: Референдум за Србију, за одбрану јужне српске покрајине!

  Народна иницијатива „Устани за Косово!“ припрема 100.000 потписа за расписивање референдума против поделе или одрицања од КиМ!

  П Р О Г Л А С

  Браћо и сестре, српски народе, грађани Србије!

  Западне силе захтевају да власт у Србији хитно потпише „правно обавезујући споразум” којим би се сепаратистичким „властима” у Приштини пружило de iure признање и омогућио улазак у Уједињене нације, а Србија трајно одрекла своје највеће светиње — Косова и Метохије.

  Уместо да одбаце овај ултиматум, појединци покушавају да нас убеде да је Косово „одавно изгубљено”, да „никада више неће бити наше” и да зарад испуњавања услова ЕУ треба заувек да се одрекнемо: Грачанице и Газиместана, Пећке патријаршије и Високих Дечана, царског Призрена и јуначких Кошара, али и више стотина милијарди евра вредних природних и других богатстава, 17% територије Републике Србије, 250.000 прогнаних из јужне српске покрајине и преко 150.000 Срба који живе и опстају на Косову и Метохији.

  Да бисмо се успешно супротставили цепању Републике Србије, потребно је да сви ми, који не пристајемо на предају Косова и Метохије, храбро, јасно и гласно станемо у одбрану Устава Србије, државотворног права српског народа и Светолазаревског завета.

  Зато Вас позивамо да подржите народну иницијативу за расписивање референдума на коме ће грађани Србије изнети одлучан став:

  Не пристајемо на поделу Косова и Метохије, као ни на „правно обавезујући споразум” између Србије и такозваног „Косова” којим се тој самопроглашеној, лажној „држави” омогућава улазак у Уједињене нације.

  Масовно изјашњавање грађана за одбрану Косова и Метохије — наше Старе Србије — јесте једини, а уједно и најбољи начин да правним средствима спречимо велеиздају и очувамо сувереност и целовитост државе Србије, која је потврђена и Резолуцијом УН 1244, али и подршком Русије, Кине, пет чланица Европске уније и бројних других земаља које укупно чине две трећине човечанства.

  За расписивање референдума потребно је 100.000 потписа грађана Србије. Потребни сте Ви! Уз Божију помоћ и Вашу подршку, 100.000 потписа ћемо предати Народној скупштини Србије до Видовдана, 28. јуна 2018. године.

  Куцнуо је час да устанемо из обамрлости и чамотиње! Управо сада је прилика да покренемо себе и своје ближње за одбрану Косова и Метохије Уставом и законом зајемченим правним средствима. И зато, како је говорио Патријарх Павле — учинимо све што је у нашој моћи, а Бог ће помоћи, ако буде имао коме.

  Устани за Косово!

  Андреј Андрејевић
  Антоније Ђурић
  др Горан Ђорђевић
  Данило Тврдишић
  проф. др Дејан Мировић
  Дејан Петар Златановић
  Звонко Михајловић
  Милан Стаматовић
  Миодраг Зарковић
  Михаило Меденица
  Младен Обрадовић
  Никола Шијан
  Слободан Ерић
  проф. др Срђа Трифковић
  Станислав Гашпаровски
  Теша Тешановић
  Цвијетин Миливојевић

  Ово је директно против Уставно деловање ове групе људи која се контрадикторно позива на Резолуцију 1244 која је у потпуној сагласности са нашим УСТАВОМ и преамбулом о КосМету.

  Е ови врли стручњаци свесно или не чине двоструки посао за Вучића.

  1.Минирају НАРОДНУ РЕЗОЛУЦИЈУ пук.Горана Јевтовића
  2.Залажу се за некакав референдум у окупираној Србији где би окупатор и квислинзи бројали гласове

  СНП НАШИ БИ ТРЕБАЛИ ДА СЕ АНГАЖУЈУ У АФИРМИСАЊУ НАРОДНЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ пук.ГОРАНА ЈЕВТОВИЋА

  ПРОЧИТАЈ И ПОТПИШИ! – http://narodnarezolucija.rs/

  Liked by 1 person

 2. Ако вам неко што је увојек боло ваше силеџојски отме и успут вам поибија и растјера фамилију,онда је једино могуће расписати референдум да се договоримо како да их бијемо и убијамо и са наше свете земње отјерамо у три фине м..ерине.

  Liked by 1 person

  • U okupiranoj zemlji nemoze biti ni slobodnih izbora, niti referenduma jer sluge okupatora ne rade za narod, nego za one koji su ih doveli da im služe. Zato referendum ne može biti za nešto za što nema smisla ni pričati o tome da se odreknemo najsvetijeg dela teritorije.

   Свиђа ми се