АКТУЕЛНО

РЕАГОВАЊЕ: Рукометни савез Војводине – Промените одлуку, турнир откажите или преместите у другу државу


Рукометни савез Војводине је на својој фејсбук страници објавио саопштење, реаговање на одлуку да се рукометна утакмица са екипом рукометашица самопроглашене тзв. државе Косово* игра у Крагујевцу, без државних обележја, у коме предлажу да се „промени одлука, или да се турнир откаже, или да се домаћинство премести у неку другу државу, где ће оваква одлука бити мање срамна и болна за наш народ, који је већ довољно пропатио и испаштао због неправде учињене на Косову и Метохији“.

САОПШТЕЊЕ са сајта Рукометног савеза Војводине преносимо у целости.

Председник УО РСВ, Борислав Перовић, огласио се у име Рукометног савеза Војводине, саопштењем за јавност, издатим поводом одлуке ЕХФ-а, коју је прихватио РСС, а односи се на забрану интонирања националних химни и приказивања државних обележја на квалификационом турниру за светско првенство, које треба да играју јуниорке у Крагујевцу.

 

Датум: 19.03.2018.г
Број: 24/18

С А О П Ш Т Е Њ Е   З А   Ј А В Н О С Т

У светлу одлуке ЕХФ-а, коју је прихватио РСС, да се утакмице квалификационог турнира јуниорки за светско првенство одиграју у Крагујевцу, али без националних обележја репрезентација и без интонирања химни, Рукометни савез Војводине осећа потребу да се огласи и своје ставове подели са јавношћу.

У бројним електронским медијима и на сајту РСС могао се видети наслов, у смислу „Велика победа Србије“, па се питамо на који начин је Србија победила и кога, ако знамо да ће на територији Србије играти репрезентација тзв.државе Косова, а да ће све заставе, државни симболи и химне, дакле и застава и химна Србије, бити забрањени, што никако не може бити победа већ се објективно ради о понижавању Србије.

У тренутку када се државни врх Србије бори за Косово и Метохију, за очување српске традиције и српске светиње, рукомет ће се играти у Крагујевцу, где сигурно има доста људи који су управо са територије Косова и Метохије протерани и напустили су своје домове, да би они и сви ми доживели да у Србији, у срцу Шумадије, буду забрањена обележја Србије, застава, грб и химна Боже правде, а само да би се тако удовољило тзв. држави Косово.

На овај начин се крши одредба чл.165 ст.5 Закона о спорту, према којем постоји обавеза употребе грба, заставе и химне Р.Србије на свим међународним такмичењима, као и одредбе чл.29 и чл.36 Закона о изгледу и употреби грба, заставе и химне Р.Србије.

Никоме у Србији није жеља да се на спортским игралиштима дешавају немиле сцене, насиље и било шта друго што није у складу са спортским духом, а осећамо да ће оваква одлука изазвати револт и проблем код српског народа, којем је тзв. држава Косово већ довољно болна тема.

Предлажемо да се промени одлука, или да се турнир откаже, или да се домаћинство премести у неку другу државу, где ће оваква одлука бити мање срамна и болна за наш народ, који је већ довољно пропатио и испаштао због неправде учињене на Косову и Метохији.

Председник УО РСВ
Борислав Перовић

ИЗВОР: сајт Рукометног савеза Војводине

***

ПОВЕЗАНО:

*Заветници траже отказивање утакмице са тзв. Косовом!

*Рукометни савез Србије дао себи и Србији аутогол: Рукометашице омладинске екипе у Крагујевцу играју са тимом самопроглашеног Косова*?!

————-

19.3.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Сви су ту одговорни и нема оправдања,да се прихвати одигравање утакмице од нашег савеза до играча,ту је на делу та заостала југословенско-комунистичка свест која потире све србско национално и понос и веру и достојанство,чојство,традицију и све оно што је красило нашу нацију некада.

    Свиђа ми се

  2. Браћо Срби и сестре Србкиње, немате потребу бранити се онога што нам је у колевку положено, само зато што неко жели угуравање неких непостојећих клубова и држава! Будите достојни предака својих и не пристајте играти са непријатељима рода нашег хршћанског, баш вас заболе свет који ево где нас доведе својевољом! Востани Сербије, Господ БОГ је са тобом!

    Свиђа ми се