АКТУЕЛНО

БЈЕЖИТЕ ОВЦЕ СТИЖУ ВУКОВИ!


фото; castotadzbine.rs

Организације и појединци који представљају безбедоносни ризик по БХ су у маниру душебрижника набројани од стране Мектића, после скупа ”интелектуалаца разних профила” на тему ”агресија на истину о одбрани републике БиХ због потребе да се говори о анти босанским политикама, с тенденцијом изједначавања бранилаца и агресора” у режији млађег Изетбеговића.

Пошто ћу у следећим редовима користити речи ”идиоти и политичари” желим да изнесем цитат из књиге ”Rhetorike techne” (проф С.Аврамовић) како уваженим интелектуалним гигантима, новинарским громадама не би пало на памет да у земљи апсурда грчку мисао назову увредом. Цитирам: ”У грчким полисима, минијатурним градовима државама, сваки грађанин је имао не само право, него и обавезу да учествује у општим пословима државе, да буде ”politikos” – онај ко се брине за полис, а не ”idiotes” – онај ко гледа само свој сопствени, приватни интерес”.

Многим нормалним људима се поставља питање зашто су удружења и појединци који имају осећај националне припадности, који цијене жртве коју су платили најхрабрији синови отаџбине постали претња за било чију безбедност, а поготово своје државе. Идиот Мектић који бринући се за свој интерес сматра да има право да блебеће и вређа национална осећања свих Срба на кугли земаљској и то подведе под политику или у борбу против криминала, је за сваку врсту осуде. Они који сматрају да је Мектић представник неке политике, односно да је политичар морају знати да је основ такве врсте делања брига о свеопштем интересу.

Заједнички интерес пробосанске политике је нестанак Републике Српске, а требало би бити искључиво да политичари државне заједница БиХ спроводи дјела и намјере везане за интерес муслимана или касније Бошњака, Хрвата и Срба, односно за интерес два ентитета БХ Федерације и Републике Српске. Све преко тога је озбиљан увод у сукоб неслућених размјера, тј. такви људи нису политичари већ претња за будуће нараштаје.

Свако дјеловање има почетак, средину и крај, односно све се ради са неким циљем, а најбољи резултати се постижу опробаним методама. СзП (иначе изворна скраћеница значи Све за Паре) је 2014. године обезбједио политичко битисање одлазећи под скуте калифа Бакира и обавезао се да ће бити идиоти које неће занимати свеопшти интерес националног корпуса који представљају. У овој фази калифату је потребан један број Срба, искључиво да подмире заједничке органе, како би одржавали привид о мултиетничкој заједници. После представе зна се где Срби иду у Сарајеву, наравно у Казане! Наравно то не знају дезертери, нити они који су плаћени да не знају.

Мада нам прија постављање на пијадестал патриотизма, ми смо свјесни реалности и не заносимо се Мектићевим опасно срачунатим будалаштинама. Никоме ми нисмо ни битни, а поготово опасни, већ је проблем што политички подржавамо опцију српског опстанка и Републику Српску. Наравно и политику, политичара са великим П, предсједника Милорада Додика. Поред тога дјелујемо на саборности српског народа и саборност православих народа, а то је опасно по нови свјетски поредак! Појава озбиљног политичара на тлу Српске који дјелује у свеопштем интересу, са видљивим резултатима у инфраструктуалним објектима,такође представља проблем. Зато се Милорад Додик треба спријечити у својој накани да искључиво поштује изворни међународни уговор који је преточен у Устав државне заједнице БХ уз подршку највећег дијела становништва Српске. Нама је јасно да ментори из Британије не желе себи дозволити још један све народни политички покрет Срба. Наравно насупрот тога, сигурни смо да СНСД полако али сигурно прелази у покрет, а самим тим и у могућност очувања Републике Српске и уједно подиже нервозу српским непријатељима.

Потребно је квалитетно анализирати и оне који желе да представе своју аполитичност у овим турбулентним временима. Као прво неко ко је требао бити корективни фактор у политичким дјеловањима према Српској, се подобрано погубио. Јасно је давно било да стратегија стварања правне несигурности је искључиво намјењена Србима, па је неразумљива љубав првог човјека БОРС-а са Мектићем, а под паролом ”да они као представници борачке популације се не баве политиком”. Можда би то и могло проћи да је истинито.

Међутим одбрана Републике Српске се не може сврстати под политичке циљеве једних или других. То је обавеза свих учесника у друштвено политичком животу, као и сваког грађанина понаособ. Сви који представљају Србе у заједничким органима морају да подносе рачуне Српској, а не да на духу пробосанске шићарџијске политике девалвирају право на постојање Срба с лијеве стране Дрине. Садашњи СДС, односно одређен број његових чланова својим дјеловањем постају чедоморци-убице Републике Српске, коју су стварали неки други људи, са неким другим СДС-ом.

Сигуран сам без обзира на притиске, уцјене и енормно уложене новце да Република Српска има своју будућност, јер је једна генерација Срба одрасла уз национални набој који јој је створио и државу, па тако и право на језик, културу, обичаје,… живот. Та младост ће са сигурношћу дијелити вриједности тога времена, а не вриједности које креирају Изетбеговић, Мектић и Говедарица. Зато је крајње вријеме да и они који су кренули странпутицом крену путем ”9.јануара”, ка коначној слободи са погледом на исток ка часном крсту и Русији. Зато овцама поручујемо да воде рачуна вукови долазе!

За „Част Отаџбине“
предсједник ИО, Бранислав Окука

 

ИЗВОР: castotadzbine.rs

6 replies »

 1. Hvala Vam gospodine „Raspuchin“ za ovaj odmjeren (a mogao bi biti i mnogo zesci) odgovor koji je, vjerujem, morao izazvati zadovoljstvo kod vecine citalaca koji iole poznaju politicku i svaku drugu situaciju u Republici Srpskoj. Taj Branislav Okuka (namjerno ga ne titulisem generalom) je imao dovoljno vremena da se „ocisti“ od Brozove ideologije. Medjutim, g. Okuka, kao obavjestajni oficir trebalo je da malo bolje, od vecine politickih natruscika poznaje politicku scenu u Republici Srpskoj i Srbiji. Da li je ikada gledao RTRS, ili banjalucku ATV i razmisljao svojom glavom, ili apriori i bez razmisljanja vjeruje svakoj vlasti? Cini mi se da je za njega vazeca ona poslovica – „je l’ Tale, jes’ kapetane. On Ratku Mladicu, ratniku i heroju srpskog naroda nije ni do gleznja, niti ce ikada biti! Zar taj general „Krivina“ nije nigdje procitao da je Dodik (tada premijer), kako je ispricao dugogodisnji dekan banjaluckog Pravnog fakulteta Vitomir Popovic (clan SDS), pregovarac (prije V. Popovica srpski pregovarac je bio advokat Krstan Simic, clan GO SNSD.) Poslije dva odlaganja, na arbitrazi za D. Brcko pred glavnim arbitrom Amerikancem Robertsom Ovenom) u ime Republike Srpske na beckim pregovorima o statusu Brckog i dijela Posavine „dao instrukcije kako ce pregovarati i na sta ce pristati“. Umjesto da napusti te pregovore, kupi sebi avionsku kartu i vrati se u B. Luku. Popovic je u BL rekao na konferenciji za stampu da je potpisao sporazum o izuzimanju tzv. teritorije Brckog iz jurisdikcije Republike Srpske. Dodik to ni onda, ni bilo kada nije demantovao. Cak je prije dvije tri godine licno naredio ministru Unutrasnjih poslova Republike Srpske da antidiverzantski vod iz Banjaluke MUP-a RS iskopa i ukloni granicne oznake izmedju FBiH i RS na podrucju Distrikta Brcko.

  Postovani „Raspuchin“, slazem se sa Vama sa svim taksativno nabrojanim cinjenicama upucenim u Vasem odgovoru Branislavu Okuki i zaista mislim, zakljucujuci po sadrzini njegovog gornjeg teksta, da on nije bio sposoban oficir, a pogotovo ne obavjestajac tako visokog cina.

  Dana 18. marta 2018. slicnu glupost je u svom tekstu pod naslovom: “ Додику ће покушати да одузму право да се кандидује на октобарским изборима“ za sajt http://www.sveosrpskoj.com/ u rubrici komentari, slicno Branislavu Okuki se oglasio i poslovicno (sve) prisutni bivsi saradnik SDB BiH, Predrag Ceranic, alias „Slavuj“, sa glavnim tezama u podnaslovu:

  ПРОТИВ СРПСКЕ И ДОДИКА СЕ ВОДЕ ВИШЕДИМЕНЗИОНАЛНЕ И ВИШЕСЛОЈНЕ ХИБРИДНЕ ОПЕРАЦИЈЕ

  Оквирно вријеме обрачуна са предсједником Додиком, у смислу одузимања права да се кандидује на предстојећим изборима, истиче у јуну мјесецу, што значи да ће у мају доћи до кулминације и да је мјесец мај преломан
  Рачуна се да институције Српске не би прихватиле политичку елиминацију предсједника Додика, те би веома напета и наелектрисана политичка ситуација била повод за долазак 600 стотина припадника елитне јединице британске војске САС на тузлански аеродром, а што би оснажило интервенцију СИПА
  Министар Лукач је оцијењен као велика баријера за наведене планове, те се плански и у континуитету настоји дискредитовати. Уколико, пак, предсједнику Додику не би успјели оспорити право да учествује на изборима, алтернативни план је да се доведу у питање резултати избора
  Увјерени су да би, ако би успјели онемогућити изборну побједу Додика и његове СНСД, пут ка демонтажи Републике Српске био отворен
  Брити су успјели Американце да убиједе да је Иванић квалитетније рјешење од Мирка Шаровића. У америчкој варијанти Шаровић је био пожељнији кандидат, јер за Иванића нису сигурни да ли би признао Косово као независну државу… Основна платформа коју Брити настоје да реализују гласи: Срби не смију бити фактор на Балкану, како у економском, тако ни у политичком ни у војном смислу.

  Detaljnije na slijedecem linku:

  http://sveosrpskoj.com/komentari/ceranic-dodiku-ce-pokusati-da-oduzmu-pravo-da-se-kandiduje-na-oktobarskim-izborima/

  Свиђа ми се

  • Po obicaju, Dodik je folirao kada je pretio da ce podneti ostavku ukoliko arbitraza za Brcko bude nepovoljno resena po Republiku Srpsku, a istovremeno je dao instrukcije Vitomiru Popovicu da pristane na formiranje „distrikta“. Nije nikako ni cudo sto tada uz pomoc Olbrajtove i NATO-a „oktrojisani“ premijer Srpske lazno pretio ostavkom. Takodje, niko ga nije mogao ni prisiliti da u ovom zadnjem mandatu predsednika Srpske izda tu sramnu naredbu za uklanjanje medjuentitetske granicne linije na prostoru sadasnjeg Distrikta Brcko. A to sto taj general svojom pricom o ovcama i vuku smisljeno zeli da stvori iluziju da je Dodik proruski orjentisan, je jos jedna u nizu njegovih obmana i lazi. Tu Dodikovu laz je nedavno na TV demantovao minstar unutrasnjih poslova Dragan Lukac, koji je putovao u Moskvu, gde je potpisao dogovor o saradnji i obuci sa Ministarstvom unutrasnjih poslova Ruske Federacije – Odelenjem Moskovske oblaasti. Odmah po povratku iz Moskve, Lukac je „okrenuo curak naopako“ i izjavio da ce pripadnike specijalne jedinice MUP-a R. Srpske obucavati Amerikanci.

   http://www.vreme.com/arhiva_html/433/9.html

   Vreme br. 433, 6. februar 1999.

   Status Brčkog

   Plućna krila

   Četvoromesečna kriza izvršne vlasti u Republici Srpskoj mogla bi – slažu se tamošnji političari – da bude pogubna kada je reč o odluci kome će pripasti Brčko

   Banja Luka

   Prošle godine, neposredno pred donošenje arbitražne odluke o Brčkom, aktuelni premijer Republike Srpske Milorad Dodik pretio je međunarodnoj zajednici ostavkom ne ostane li ovaj grad u sastavu RS. Odluka je odložena, a Dodik nije podneo ostavku. Ove godine ostavkom maše Alija Izetbegović, tražeći, naravno, da Brčko pripadne Federaciji BiH….

   http://www.atvbl.com/lukac-u-raspravi-sa-vasicem-ko-ce-obucavati-specijalce-rusi-ili-amerikanci/

   Lukač u raspravi sa Vasićem: Ko će obučavati specijalce, Rusi ili Amerikanci?

   Objavljeno: 14:56, 17.02.2018

   Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da američki instruktori svake godine provode dvije, tri obuke sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske, a takve su najave i za ovu godinu i siguran je da će biti uspješno provedene kao i sve obuke koje su do sada radili s njima.

   Свиђа ми се

  • @ Gaso
   Izvinjavam se RASPUCHINU sto odgovaram umesto njega. Ali ti „Gaso“ znas da ima dovoljno dobrih i kompetentnih ljudi u Republici Srpskoj, pa cak i oficira i pripadnika MUP-a Republike Srpske – sadasnjih i bivsih. Jedan od njih je svakako i dobro poznati Borislav Radovanovic iz Prijedora, rodom iz Bugojna, Ali, takvi ljudi nikako ne mogu doci do izrazaja od ovih Dodikovih nesposobnjakovica i poltrona!

   Свиђа ми се

 2. Прочитах овај стравичан текст и не могу себи доћи! Извртање превртање , смућивање у режији безбедносног официра ЈНА , члана „СК – Покрет за Југославију“ , а сада великог срПског вука!

  Е па вуче!!!

  Рат је за мене почео много прије него за Вас и у вријеме док сте ви балавили за ј“U“гославијом (због статуса и привилегија које вам је дао србождер Броз) као и огромна већина Ваших колега из ЈНА. Једва живу главу спасих из „лијепе њине“ коју наоружаваху Ваш колега Трифуновић и остали. Борио сам се у ВРС иако са Р. Српском нисам имао никакве повезнице прије рата. Сада сам у тој Р. СрПској грађанин не другог него ко зна ког реда и то само зато што сам СРБИН. Причате о Бакировим Србима а не помињете Човићеве срПе. Оног истог Драгана Човића ,“шефа“ ХДЗ – БиХ , који сваке године одлази на Блајбург поклонити се својим усташким прецима. Не помињете ни Наду Тешановић , чланицу главног одбора Додиковог СНСД-а , која је у Мостару гласала на некаквом „хрватском сабору“ за стварање трећег ентитета у састав кога би улазила и Посавина тј. Дервента , Модрича и Брод? Не помињете , исто тако , приличан број ‘рвата који су у врху Додиковог СНСД-а. Не помињете ни премијерку Жељку којој је рођени ујак био „зенга“ а дјед усташа у „другом рату“. Не помињете ни „монтенегрина“ Игора Радоичића који је градоначелник Бања Луке а исто тако је из СНСД-а Милорада Додика. Не помињете бројне полутане тј. оне из мјешанних бракова. Не помињете Ану Тришић Бабић која лобира за улазак у НАТО а у врху је СНСД-а као и Небојшу Радмановића (УДБА-ша од оца исто тако УДБА-ша) који је потписао документ о уласку БиХ у програм „МАП“? Не помињете бројне припаднике „УДБА“-е , па и војних служби , који су у том истом СНСД-у и попут Вас здушно штите свог пулена и узданицу Милорада Додика (исто тако сумњивог поријекла).

  Помињете дезертере а ја бих додао и ратне профитере а многи управо Додика прозивају за та недјела. Зар није Додик рекао да то није његов рат и укрцао се са породицом на задњи лет „Кикаша“ из Бања Луке за Београд? И то у вријеме док су овдје дјеца умирала због недостатка кисеоника и лијекова. Зар то Вама , као обавјештајном официру , није познато? Зар вам није познато да је том истом Додику Ратко Младић одузео шлепер шверцованих цигарета? Зар Вам није позната пљачка робних тј. ратних резерви РСК и ко је у то био умјешан? Ако Вам то није познато онда смо ми и добро прошли како смо могли проћи уз тако неспособне обавјештајце.

  Да , у праву сте. Бакир , сљедбеник идеја из „Исламске декларације“ његовог оца Алије , представља опасност за наш народ али зар исту такву (по мом мишљењу и много већу) опасност не представљају и ‘рвати? Само идиот може мислити да би запад препустио БиХ бошњацима умјесто да је преда католицима ‘рватима. Јасно је мени да сте Ви и Ваше колеге из ЈНА индоктринирани и ма колико се трудили не полази вам од руке покушај да се отргнете ј“U“го-комунистичком начину размишљања.

  И на крају. И ја , као прогнаник и демобилисани незапослени борац ВРС (са солидним образовањем и радним искуством) , анти-комуниста и анти-ј“U“гославен , изложен сам малтретирању од стране те , како Ви кажете „срПске“ власти као и огроман број сабораца из резервног састава и добровољаца ВРС.

  Зар ту нешто није чудно???
  Зар ту нешто није чудно???

  П.С.

  Лако Вам је обмањивати нашу слуђену браћу у Србији која тражи сламку спаса због свог лудог вође али вјешто избјегавате поменути да је Додик увјек био уз све власти у Србији па је , као што данас подржава Вучића , подржавао Тадића и „жуте“. И замислите чуда! И Вучић и Тадић (исто као и Додик) су постављени од истих газда. Једина је разлика што Додику допуштају бусање у прса „јуначка“ и србовање јер једино се тако може очувати на власти и обезбједити западу да проведе замишљено. И то тихо и непримјетно све док једног дана , тамо преко Саве у Земуну не осване „шаховница“.

  Свиђа ми се

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.