АКТУЕЛНО

ИСТИНА о случају „РАЧАК“ ЗА СТРАНЦЕ: Књига Данице Маринковић „Судија у рату и миру“ штампана на енглеском језику


Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију представила је енглеско издање књиге „Судија у рату и миру“ ауторке Данице Маринковић којом је она срушила све покушаје да се антитерористичка акција српских снага безбједности у селу Рачак на Космету 1999. године представи као наводни масакр над цивилима.

Помоћник директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић истакао је да ће се Канцеларија постарати да се примјерак ове књиге нађе на свим релевантним свјетским адресама на којима се данас баве Косметом.

„Овај превод је од изузетног значаја за државу Србију, јер је то један од начина да шира међународна јавност сазна шта се дешавало на подручју Космета током деведесетих година прошлог века, посебно када је реч о случају `Рачак`. Књига јасно говори да се тамо није десио никакав масакр како је пожурио да то помпезно целом свету саопшти /тадашњи шеф верификационе мисије ОЕБС-а на Косову/ Вилијам Вокер“, објаснио је Петковић, преносе београдски медији.

Према његовим ријечима, та књига свједочи и о храбром животном путу ауторке која се борила за истину и рушење зида ћутања који у иностранству често окружује тему Косова и Метохије.

„Дана Маринковић је својим аргументима и доказима јасно показала праву истину о Рачку и то је на крају морао да прихвати и Трибунал у Хагу“, рекао је Петковић.

Он сматра да је ова књига разбила стереотипе о Рачку и показала какво је мјесто тај догађај имао у контексту покушаја отимања јужне српске покрајине.

Ауторка књиге Даница Маринковић, судија у пензији, захвалила је Канцеларији Владе Србије за Косово и Метохију на помоћи, рекавши да јој не треба већа сатисфакција од тога што ће истина сада имати прилику да допре до свјетске јавности.

„Задовољна сам што ће светска јавност сазнати истину и нећемо стати на овоме. Наставићемо да радимо и покушати да обезбедимо средства да се књига преведе на руски и француски, те организују промоције у иностранству“, рекла је Маринковићева.

Према њеним ријечима, политичари у свијету знају шта се десило у Рачку, али је важно да истину сазнају и обични људи, како би свима било јасно да је СР Југославија бомбардована без основа.

Извор: СРНА/ЈАДОВНО

***

*ДАНИЦА МАРИНКОВИЋ: ЗАШТО У РАЧКУ НИЈЕ БИЛО МАСАКРА (видео)

*Судија Даница Маринковић је раскринкала заверу против Срба, оборила случај „Рачак“ у Хагу: Постала је ноћна мора Тачија и Харадинаја – ово је њена животна исповест (ФОТО)

*Даница Маринковић, судија Апелационог суда у Крагујевцу, у пензији, објавила књигу: „Судија у рату и миру – сведочим“

***

ФБР ДОДАТАК

ДА СЕ ПОДСЕТИМО – РАЧАК је био ПОВОД ЗА АГРЕСИЈУ НАТО ЗЛОЧИНАЦА НА СРБИЈУ 1999!!!

NATO злочиначка агресија на Србију 1999.

Злочиначко бомбардовање, ратни злочин над цивилним становништвом: ЕКОЦИД И ГЕНОЦИД НАД НАРОДОМ СРБСКИМ И СРБИЈОМ 1999.

*

————

22.3.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић