АКТУЕЛНО

Да ли су Вучићеве мере у ствари усмерене ПРОТИВ повећања наталитета Срба?


23.3.2018.
Коментар читаоца Миће из Ниша

У дискусијама о Предлогу мера Александра Вучића за повећање наталитета у Србији нигде нису константоване неке битне чињенице које могу да се утврде простом анлизом статистичких података. Део тих података смо сазнали на основу Вучићевог набрајања градова у којима се роди више друге деце него српске деце, иако градови имају исти број становника. Те податке је изнео током његове изненадне конференције за медије и представљања предлога мера за повећање наталитета. Интересантно је да се о тим чињеницама нигде не говори.

ДА ЛИ ЈЕ ВУЧИЋЕВ ПРЕДЛОГ МЕРА ЗА ПОВЕЋАЊЕ НАТАЛИТЕТА У СРБИЈИ УСМЕРЕН ПРОТИВ ПОВЕЋАЊА НАТАЛИТЕТА СРБА?

Новац који ће бити додељен за новорођену децу повећаће укупан број становника Србије, али неће повећати и број Срба. Зашто? – Зато што Вучићев предлог мера предвиђа да се највећи износи новчане помоћи додељују за треће и четврто дете. Одмах се намеће питање колики број (или проценат) српских породица има троје, четворо или више деце? Одговор је да троје деце има незнатан број српских породица, а породица са четворо и више деце скоро да и нема.

Али зато свака циганска, муслиманска и шиптарска породица има троје, четворо, петоро или више деце. И ко ће онда добити већу помоћ, Срби или ови други? – Наравно да ће више добити ови други.

И чији ће се наталитет повећати? – Ових других.

Па зашто је онда некаквим Вучићевим предлогом мера предвиђено да највише новца добијају они који имају троје или четворо деце, иако се зна да Срби ретко имају троје, а четворо деце изузетно ретко? Зато да би се повећао број ових других, што Вучићеви министри и не крију и отворено кажу да желе да промене демографску слику Србије.
Да ли ће је променити? – Хоће!

И шта ће се десити после промене демографске слике? – У СРБИЈИ ЋЕ СРБИ ПОСТАТИ МАЊИНА.

Мића из Ниша

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.