АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

НП „Отаџбина”: Руси су прочитали агенду издаје којом иде Александар Вучић


Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ најоштрије осуђује брутално хапшење Марка Ђурића, по статусу министра у Влади Републике Србије, од стране косовске РОСУ полиције. Тим поступком и начином на који је ухапшен и спроведен кроз улице Приштине понижени су и држава Србија и њени грађани.

Само хапшење је пратио низ необјашњивих ствари па се поставља питање да ли се радило о дилетантизму актуелних власти у Србији или је у питању нешто друго? Избор локације где се држао састанак на којем је био Марко Ђурић је олакшао РОСУ полицији да га се јако лако дочепа. Пасиван став Ђурићевих телохранитеља као и Вучићеве партијско-криминалне полиције сведочи да је директор Канцеларије за КиМ олако жртвован.

Тајни састанци Александра Вучића и Хашима Тачија, прво у Паризу а потом у Њујорку, сведоче о томе да око самог хапшења много тога „смрди“.

Реакција Александра Вучића на ово понижење Србије је неадекватна. Такозвани српски министри у сепаратистичкој влади Приштине по речима „Српске листе“ само су владу напустили са могућношћу да се у њу врате. Нормално би било да они поднесу неопозиве оставке а да „Српска листа“ напусти ту терористичку и бандитску скупштину како је назива председник Републике Србије. Такозвана Српска листа чак се није ни изјаснила да ли и даље подржава или не владу Рамуша Харадинаја.

Адекватни одговор Београда био би неопозиво напуштање владе и скупштине самопроглашене републике Косово, уз повлачење потписа са Бриселског споразума као и напуштање интегрисаног управљања границе између јужне српске покрајине и остатка Србије.

Јучерашња парада о самосталном формирању тзв. Заједнице српских општина српских одборника бираних по локалним сепаратистичким законима Приштине је још једна Вучићева ујдурма. Та шиптарска заједница српских општина, по речима председника Републике Србије, мора искључиво да функционише и ради у складу са уставом и прописима самопроглашене републике Косово. Такву институцију Устав Републике Србије не познаје што значи да је она супротна највишем правном акту државе Србије. Како Заједница српских општина треба да преузме здравство и просвету под своју ингеренцију, онда у преводу то значи да се Србија одриче и ових институција и преко шиптарске заједнице српских општина предаје их Приштини. Јако лепо смишљено, нема шта.

Из авиона се види да ће, уз режирана „опирања“, Приштина такву Заједницу српских општина да прихвати јер је у складу са сепаратистичким уставом. Добиће на тацни преостале институције српске државе чиме ће да заокружи своју државност на целој територији.

Заузврат, Александар Вучић ће после једне овако „велике српске победе“ прихватити да са Приштином потпише свеобухватни мировни споразум по моделу две Немачке. Тим споразумом Приштини ће бити широм отворена врата не толико за пријем у Уједињене нације, него за приступање НАТО пакту. Уосталом, пре десетак дана Хашим Тачи је то и најавио. После приступања самопроглашене републике Косово НАТО пакту Република Србија дефинитивно може да се опрости од своје јужне покрајине. То је агенда којом иде Александар Вучић.

Руси су то лепо схватили па су без обзира на деклеративну подршку Александру Вучићу кроз речи добро познатог Сергеја Железњака децидирано Београду ставили до знања:

 1. Потписивање свеобухватног споразума са Приштином је губитак териоторије и није компромис него национална издаја.
 2. Бриселски споразум је апсолутно штетан за државне и националне интересе Србије.
 3. Тренутно једино решење за Косово и Метохију је статус замрзнутог конфликта.
 4. Русија ће после тога заједно са својим пријатељима здушно радити да се Косово и Метохија врати у окриље Републике Србије.

Чудно је да ову гласно медијима дату изјаву од стране Сергеја Железњака није пренео Информер. Ово због тога, што овај дневни лист себе представља да има добре обавештајне изворе у самом Кремљу.

 

Косовска Митровица
29.03.2018. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

***

Прим. ред: Изјава Сергеја Железњака доступна је на сајту Восток

4 replies »

 1. За почетак, Безусловна ОСТАВКА АВ-а ,БЕЗ АЛТЕРНАТИВЕ ! А потом, свима од 2000-те на овамо, по заслузи: због Противуставног деловања, потписивања Бриселских споразума, не поштовања и непоступања по Резолуцији 1244, ……… издаје …… и др. …. !

  Свиђа ми се

 2. To je to.Sto vise istine i reakcije normalnog svijeta i ljudi koji znaju sta se desava jos je jedan tracak nade.Pisite i probajte uciniti da narod shvati gdje smo i ko nam pravi „srecu“.

  Свиђа ми се

 3. ЈА САМ СРБИН ЊЕГОШЕВАЦ ХЕРЦЕГОВАЦ МЕТОХИЈАЦ И КОСОВАЦ ЗАКЛЕТВА МИ ЈЕ ГОРСКИ ВИЈЕНАЦ И СВЕТО КОСОВО И МЕТОХИЈА НЕК НАМ ЖИВИ БЕСМРТНО ДЕЛО КОМАДАНТА ЛИМСКО ЧЕТНИЧКИХ ОДРЕДА ВОЈВОДЕ ПАВЛА ЂУРИШИЋА И ЂУРУШЛИЈА БЕЗ ОБЗИРА ШТО ЈЕ КРВАВИ комунизам ВЛАДАО 70 ГОДИНА НАС ПОТОМКЕ ЧЕТНИКА НИЈЕСУ НИКАДА ПОБЕДИЛИ И НЕЋЕ НИКАДА ПРОБЛЕМ ЈЕ ВЕЛИКИ ИЗ ОКУПИРАНЕ СКУПШТИНЕ БЕОГРАДСКЕ ВЛАДАЈУ ЈОШ УВЕК НА ЖАЛОСТ СИНОВИ И УНУЦИ комуниста ЗВАНИХ партизана ДОК ЊИХ НЕ СКИНЕМО БИЋЕ ОВАКО ХА ДА САМ УМЕСТО МНОГИХ БИ УВЕО ЗАКОН ДА СИНОВИ И УНУЦИ комуниста НЕ МОГУ БИТИ ТЗВ МИНИСТРИ У ВЛАДИ СРБИЈЕ ВЕЋ САМО СИНОВИ И УНУЦИ ЧЕТНИКА И НЕДИЋЕВАЦА БРАЋА ПО ОРУЖЈУ И ПО ОПРИЈЕДЕЉЕЊУ ПОШТО СУ комуњаре УНИШТИЛЕ КРАЉЕВИНУ НИЈЕСМО МИ КРИВИ СРБИ ЗА ПРОПАСТ СРБИЈЕ ВЕЋ ОНА банда КОЈА ЈЕ НОСИЛА петокраку НА ГЛАВИ ОНИ СУ УНИШТИЛИ СРБСТВО ЦИТИРАЋУ РЕЧИ ВОЈВОДЕ МОМЧИЛА Р ЂУЈИЋА БРАЋО СРБИ НЕ ПРИМАЈТЕ У ВАШЕ КУЋЕ комунисте ОНИ СУ ВАС ПРОЋЕРАЛИ ИЗ ОТАЏБИНЕ ЗАПАЛИЛИ ВАМ КУЋЕ ПОБИЛИ ВАМ НАЈМИЛИЈЕ ЗА ГРОБОВЕ ИМ СЕ НЕ ЗНА СВАКО СЕЛО ГРАД ПЛАНИНА РЕКА ЈЕ ГРОБ СРБСКИХ ЧЕТНИКА И НЕДИЋЕВАЦА ЈЕДНОМ СЕ МОРА РЕЋИ ИСТИНА ДОСТА ЈЕ ВИШЕ КРВАВЕ петокраке КОЈА У ИМЕ папе ватикана ПОБИ МИЛИЈОН И ТРИСТА ИЉАДА СРБА И СРБКИЊА НИКАД НЕ ЗАБОРАВИ НЕ ОПРОСТИ КОЧЕВЈЕ 1945 И СЛОВЕНИЈУ СССС

  Свиђа ми се