АКТУЕЛНО

ДАМЊАН КНЕЖЕВИЋ: Очекује се Вучићево „историјско патриотско НЕ“ пре издаје Косова!


Ауторски текст Дамњана Кнежевића, једног од покретача и организатора протестног патриотског концерта „Нема предаје-Косово је срце Србије” (одржаног 17.фебруара у центру Београда, на Тргу Републике), протестне шетње „Нема повлачења-Нема предаје” (одржане 17.марта на централним београдским улицама) и протестног скупа (24.марта испред Скупштине Србије), у којем најављује даље протесте у Београду и широм Србије, ради одбране јужне српске покрајине Косова и Метохије.

„Закључно са прекјучерашњим догађањима у Косовској Митровици сведоци смо вешегодишњем припремању терена за политичку издају Космета. Последњих неколико месеци тај је процес нагло убрзан што је и сам Вучић најавио под безумном паролом да питање свете српске земље морамо убрзано да решавамо како наводно не би остављали проблем будућим генерацијама, што је у овом тренутку, када се опет широм планете уместо униполарног (под доминацијом САД) успоставља мултиполаран  свет, равно националном самоубиству, лудилу и издаји.

Спиновањем, у режимским медијима се константно заступа теза да западне силе од нас траже признање такозване државе „Косово“ док се истовремено наш „мудри вођа“ лавовски бори да извуче најбоље решење за наш народ и државу. Критикују се тако приштинске „власти“ да већ пет година нису испунили своју дужност из Бриселског споразума, те да нису формирали Заједницу српских општина (ЗСО), а прећуткује се да је државни врх на челу са Вучићем предао 80 посто институција Републике Србије такозваној држави „Косово“ (судство, полицију, општинску управу и изборне процесе), а да је његова највећа „победа“ у Бриселском споразуму покушај добијања минималне аутономије за Србе унутар независне државе „Косово“, уместо, као што пише у резолуцији 1244 УН, да такву регионалну самоуправу од нас траже Албанци у оквиру државе Србије.

Све то говори да је СНС је доведена на власт уз обећање западним силама да ће у догледном тренутку дати столицу албанским окупаторима на Космету у УН и тиме поклонити приштинским властима легитимитет којег они још немају. Како ствари стоје, нажалост, тај  последњи чин издаје се опасно приближава; издаје која је кренуло потписивањем и применом Бриселског споразума. Данас смо дошли до тога да Запад, албанске власти у Приштини и домаћи квислинзи заједно сарађују по питању како увити издају и предочити је српском народу. У Њујорку и Бриселу се тако развијају разни планови ради дизања и спуштања тензије међу грађане Србије.

Тако је у понедељак хапшењем Марка Ђурића од стране окупаторских РОСУ јединица био понижен сваки Србин од стране сопствене Владе и Председника. Упркос најаве албанских окупатора да спремају његово хапшење на Космету он је послат у јужну српску покрајину без безбедоносних гаранција  полиције Републике Србије или међународних снага које су на терену. Тиме је дат повод да те исте РОСУ јединице окупирају север Космета, што наводно немају права по „Бриселском споразуму“ и подигнуте су тензије до усијања у Косовској Митровици са сценама хапшења Ђурића и сукоба голоруког народа са окупаторском полицијом. Истовремено, Србима у Косовској Митровици се сервира прича како су терористи са пушкама међу њима,  али да се не морају плашити, него, у тренутку када је цела ситуација на ивици отвореног оружаног сукоба, саветује им се да дођу на градски трг да би им се преко видео бима обратио Председник како би им лично (са удаљености од 380 км) гарантовао безбедност јер он целу кризу решава са два позива!

Све у свему играње са живцима Срба који живе на КиМ и у остатку Србије зарад спровођења плана издаје који треба да се изведе тако што ће Вучић речи „историјско патриотско НЕ целој међународној заједници“, тако што  Србија неће признати „Косово“, а ако треба сама ће формирати СЗО коју ће Приштина морати да прихвати, док ће се албанским окупаторима, у тој победничкој (Вучићевој) галами, прећутно се дати столица у Уједињеним нацијама.

Волео бих да ме Вучић демантује, да се ово у наредним месецима не деси шта сам најавио, да поништи Бриселски споразум, да врати институције Републике Србије на КиМ и за почетак, у оквиру резолуције 1244, заштити српски народ и наше светиње. Ако то уради јавно ћу му се извинити за оно ИЗДАЈНИК и ПЕДЕРУ, а до тада нек рачуна на све пуније улице Београда и српских градова, када је у питању одбрана Косова и Метохије, јер моји саборци и сви истински родољуби ће уз узвик „Нема предаје!” спречити издају државе и предају Космета албанским окупаторима.

Зато, браћо и сестре саборци видимо се на новом протесту одмах након Васкрса, ако будемо морали раније изаћићемо и пре тога на улице, али овог пута не само у Београду већ широм земље. Јер када је у питању одбрана државе и опстанак целог нашег народа – НЕМА ПОВЛАЧЕЊА, НЕМА ПРЕДАЈЕ! СВИ НА УЛИЦЕ, У БОРБУ ПРОТИВ ИЗДАЈЕ !!!”

ИЗВОР: СРБИН.инфо

———

30.3.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

 1. Не седимо кући, изађимо на улице, у протест. То нам једино остаје. Ако то не урадимо, уместо нас нема ко!! И то не само овде у Београду – већ свуда, у свим (… већим) местима Србије. Небил спасли што се спасти мора.

  Свиђа ми се

 2. УЗ БОЖЈУ ПОМОЋ ДОГОДИНЕ У СКАДРУ ПРИЗРЕНУ КНИНУ ВУКОВАРУ МОСТАРУ ИТД КНЕЖЕВИЋУ СИВИ ТИЋУ ДОК МНОГИ ЋУТЕ ТИ И ТВОЈИ ЉУДИ НЕШТО РАДЕ НЕМА НИ ЈЕДНЕ ТЗВ СРБСКЕ СТРАНКЕ ДА ПОДРЖИ ДАЋУ ТИ БРАТСКИ САВЕТ ПОЗОВИ СРБЕ ПО ПЛЕМЕНИМА И БРАТСТВИМА ТАКО СЕ ВАЗДА ПОЗИВАЛО У СТАРОЈ ХЕРЦЕГОВИНИ И РАШКОЈ ПРОШИРЕНОЈ ЦГ ДАЋУ ОДГОВОР МНОГИ СУ ЗА УНИЈАЋЕЊЕ СРБА ТЗВ ИЗ ОПОЗИЦИЈЕ ЧИМ ОНИ ПИШУ ТЗВ ПАТРИЈАХУ И ТРАЖЕ ЊЕГОВУ ПОМОЋ ВИДИ СЕ ДА СУ У СЛУЖБИ нсп У ВРЕМЕ КРАЉЕВИНЕ ЈЕ НАРОДНА РАДИКАЛНА СТРАНКА И ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА СВЕТОЗАРА ПРИБЕЋЕВИЋА СУ БИЛЕ ГЛАВНЕ ЈА САМ ЗА ОНУ КОЈА ЈЕ БИЛА ПРОТИВ КРАЉЕВИНЕ СРБА рвата словенаца ВЕЋ ЗА СРБИЈУ ШТО ЋЕ СРБИЈИ ОНИ КОЈИ СУ УБИЈАЛИ КРОЗ ВЕКОВЕ СРБЕ ПРАВОСЛАВНЕ ВЕРЕ ЗНАЧИ СВАКОМЕ ОД НАС НА ОБРАЗ ПОШТЕЊЕ ЧОЈСТВО ЈУНАЧКО КАКО РАДИЛИ ТАКО НАМ БОГ ПОМОГА СССС

  Свиђа ми се

 3. Гдје су сад јунаци из организације „Част отаџбине“ да бране отаџбину од издаје? Гдје су сви они који их бране од коментара? Гдје су???
  Наравно , нема их нигдје. Они се јављају само како би бранили Милорада Додика који је уложио много напора и ко зна још чега како би Вучић био изабран. ДА! Вучић је крив за издају ако нас све не разувјери али су исто тако криви и сви они који су му на разне начине помогли у тој издаји.
  Зашто од кривице аболирати Додика?

  Зашто аболирати Дачића? Па зар није Дачић то јутро позвао народ да стане иза „свог“ предсједника и помогне му у обрани државе? Чим сам ујутро чуо (на једној бањалучкој радио-станици) ту вјест , прокоментирао сам : Не тражи Дачић да народ стане иза Вучића него тражи да се Вучић сакрије иза народа.

  Превара је „ЗСО“ од самог почетка. Иста као и она позната као „З-4“ , додуше мало модификована због околности. И шта да се усвоји „ЗСО“? Послије добијања столице у УН , провела би се још једна акција по старом , познатом и испробаном сценарију а то је „мирна реинтеграција“. Иста онаква каквом су уништени посљедњи трагови постојања РСК тиме што се „Источна Славонија , Барања и Западни Срем“ ставио под усташку шапу.

  П.С.

  Морам да додам да на нас и даље погубно дјелује ј“U“гословенство и ј“U“гоносталгија па огромна већина превиђа дјеловање словенке Маје Коцијанчић која помаже Могеринијевој у уништавању нашег народа.

  Свиђа ми се