ПАТРИОТИЗАМ

Роде мој – не играј се већ одлучуј, јер време нам истиче. Ово је избор између пропасти и опстанка


Пише: Милосав – Миле Кнежевић
март 2018.

Само будала или идиот могу рећи: – Ма мени је сведно с ким сам у друштву! Да ли грешим при овој трвдњи или лупетам из немоћи или незнања зато што не знам шта је човек, народ, нација или свет? Или сам ипак у праву? Нека одлуче они, који ће овај текст до краја да прочитају.

Зашто? Па из простог разлога што се у њему бавим понашањем нас Срба. А које, по мени, уопште није здраво, корисно, рационално, а ни нормално, као ни одговорно према нама самима, а поготово према нашој деци коју смо изродили и требамо их васпитати и припремити за живот и све оно што их у животу чека!

Јер да је код нас све нормално, па ја ово не бих ни видео, ни приметио, а нити би о овоме размишљао, а ни писао. А што ће од многих Срба бити дочекано на нож или шутњу, јер тако то код нас Срба обично и бива када се неким текстом огласим, тe у њега ставим нас Србе, као и оно што нам се у овом задњем веку догађа, те како се односимо и понашамо према себи, животу, пријатељима, Богу и држави, али и о избору наше сутрашњице. Да, баш о томе избору, без којега се не може нигде поћи, али ни доћи – на пример: у друштво људи, друштво народа или држава.

Јер, да живот, било којег човека, народа или државе, без одлуке и избора може функционистати, он би онда тако и функционисао, и уопште не би било избора, нити би постојали Божији закони, а ни овоземаљски, које човек измишља и примењује. Више овоземаљске, него Божије законе – али и то је избор, и то људски и човечији. И да нема тог избора, само драги Бог зна како би све на Земљи функционисало, и по којим правилима.

Или, да претпоставимо да би то све функционисало по безизборним правилима, или оном, нама познатом систему, за који ми кажемо „о – рук систем“, а он је ништа друго него ли малоумност, глупост, или тотална затуцаност. А то је чисти бандитизам према себи, али и оним људима који од таквог човека и његовог понашања зависе.

А пошто правила и закони и те како постоје, по којима се живи како на Земљи тако и небу, али и тамо где наш ум не може, као ни поглед, допријети, нити то све видети нити појмити. А пошто је то за разумне, паметне и нормалне људе тако, и друкчије не може нити ће бити, онда ћу још једном рећи да се избор, било којег човека, народа или државе, поготово кад бира друштво, сараднике и пријатеље, мора увек направити како би се у сваком моменту знало с ким смо у друштву и зашто баш са њим. Јер да нема избора, онда би се сва деца дружила са педофилима, а полиција са убицама и лоповима, богаташи са бедницима и сиротињом, издајник са родољубом а безбожник са верником, или ђаво са Господом Богом! И сви би живели помешано, без коментара и суда о добру и злу, о правди и неправди, о истини и лажи. Јер онда уопште не би било избора између добра и зла. Да, добра и зла.

А шта ради наш народ?! Па он се колеба, двоуми и не зна да повуче тај потез. Да ИЗАБЕРЕ и да се одлучи с ким ће даље: са Русима, тим нашим спасиоцима и доказаним пријатељима или са Западом (Америка, НАТО и ЕУ), тим нашим доказаним пљачкашима, непријатељима, убицама и злочинцима.

Пошто познајем менталитет и карактер рода нашега, припоменућу да се са Богом, а и пријатељем Русијом, није играти нити шегачити. Јер ко год је то покушао или урадио, био је у тој прљавој игри – подвали и курвању, ухваћен, а онда и праведно кажњен! Како?! Па губљењем наклоности Бога, али и пријатеља Руса. То нам потврђује наше посртање и страдање, ево већ други век, управо због таквог неодлучног и недостојног понашања, односно курвања и покушаја да се седи на једној, две или више столица, што није логично нити изводљиво.

Ми то платисмо високом ценом, не само изгибијом људи у ова задња два века, већ и губљењем државе и свега осталога, што нас је сврстало у сиротињске и неразвијене државе из које србска младост и то свакодневно бежи и то трбухом за крухом у туђи и светски најам. А држава из које бежи младост, осуђена је на тоталну пропаст и увек је лак плен за народе који су организовани и који су свој избор одавно направили те знају с ким су у друштву, а и ради чега су баш с тим другом, народом или државом које је у то пријатељство привукао заједнички интрес. Јер без интреса ни једно се пријатељство не гради нити постоји, као ни љубав.

Јер све што се за живота чини је чисти интрес. Не мора он бити само материјални, може он бити и 0духовни. Као пример ове своје тврдње, навешћу избор муслиманима, Хрвата, као и Албанца, који за своје пријатеље изабраше Запад и сви имадоше помоћ Америке, НАТО-а и ЕУ у отимању наших територија и богатстава, па и светога нам и окупираног Косова и Метохије.

На основу реченога паметном и размном Србину ће бити све јасно, али колико таквих међу нама има, не знам. Не смем ништа ни да тврдим, сем да још једном поновим: Избор се мора, ма какав год он био, под хитно направити, с тим да сви морају знати да после избора нема више курвања или седења на више столица, поготово ако себи и деци желимо добро. Јер то свакодневно и живот показује.

А онај човек или народ који није доследан, поготово у избору својих пријатеља и сарадника, бива презрен од пријатеља, исто као и од својих непријатеља! Јер превртљивце, колебљивце, лицемере и олош, а поготово преваранте и лажове од људи, а поготово од народа, нико не воли нити цени, а још мање уважава или поштује, јер такве ни Господ Бог не воли.

И зато роде мој – не играј се већ одлучуј, јер време нам истиче. А то нам и браћа Руси безбројим сигналима већ од поодавно поручују! И зато роде бирај, не оклевај, јер немаш више првао да чекаш, ћутиш и из грешке у грешку идеш. Јер ово није игра, већ избор између пропасти и опстанка наше србске државе као и целог народа!

Србски песник за децу и одрасле,
проф. Милосав – Миле Кнежевић

Нирнберг
Март, 2018. године.

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.