АКТУЕЛНО

Лавров: Русија ће и убудуће пружати Србији подршку у одбрани легитимних националних интереса у односу на Косово и Метохију


Русија је спремна да и убудуће пружа српским партнерима подршку у одбрани легитимних националних интереса у односу на Косово и Метохију, пре свега у међународним структурама, поручио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров у писму српском колеги Ивици Дачићу.

У писму Дачићу у вези са упадом РОСУ у Косовску Митровицу и хапшењем директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића, Лавров је обавестио Београд да су упућене „одговарајуће инструкције сталним представницима Русије при УН у Њујорку, као и при ЕУ и НАТО у Бриселу, и ОЕБС у Бечу“, пишу „Новости“.

Како наводе, Лавров је у узвратном писму Дачићу, који је након драматичних дешавања на северу Косова и Метохије упутио допис свим чланицама УН, обавестио шефа српске дипломатије да „у потпуности дели оцене“, које је он изнео. Дачићу је писмо Лаврова јуче уручио руски амбасадор у Србији Александар Чепурин.

Дачић и Чепурин су разговарали и о актуелним питањима билатералне сарадње две државе, као и међусобне подршке у међународним организацијама, саопштило је раније Министарство спољних послова.

ИЗВОР: ВОСТОКНОВОСТИТанјуг

———–

3.4.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић