АКТУЕЛНО

Генерал Рудској: САД припремају у Сирији нови рат


Сједињене Америчке Државе у Сирији припремају „потенцијал за сукоб“ који би могао довести до новог великог рата, изјавио је заменик начелника Генералштаба Војске Русије Сергеј Рудској на Московској конференцији о међународној безбедности.


Рудској сматра да је Вашингтон већ почео да ради на распарчавању Сирије.

„Сједињене Америчке Државе већ су кренуле путем распарчавања Сирије и већ припремају терен за конфликт који ће се пре или касније претворити у нови рат, где ће сви бити против свих“, истакао је Рудској.

САД покушавају да на источној обали Еуфрата у Сирији својим оружаним снагама створе квазидржаву, рекао је он.

„Потпуно су неприхватљиве тежње САД усмерене на стварање квазидржаве на источној обали Еуфрата. Видимо да се у овим областима формирају не само локалне власти које контролишу САД, већ почиње и формирање оружаних снага“, додао је Рудској.

ИЗВОР: ВОСТОК

————–

4.4.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Него немају људи, то им је мало проблем. Курда је мало и неће сви уз ЈПГ, Ирачани се опекли, сиријски Арапи су кивни на курдски национализам који им затвара школе на арапском.

    План Тројке – Русија, Иран, Турска – отприлике је да се покрене герилски рат против Американаца и локалних трабанта, уз озбиљну ПВО, која би се маскирала као иранска и сиријска.

    Свиђа ми се