АКТУЕЛНО

Пол Крејг Робертс: Русијо, нека ти Бог помогне


Карикатура преузета са Russia Today’s useful idiots | Coffee House

Ама је л’ могуће да у руском министарству спољних послова раде људи мозгова толико испраних да верују да су САД демократска држава – Democracy being degraded as US seeks global hegemony by any means – Russia on Trump sanctions — RT World News?! Земља у којој је 90% људи, ако не и више, потпуно опљачкано да буде демократска? Је ли демократска држава ако њом влада неколико интересних група? Руске власти сматрају да јесте. Пропаганда Вашингтона је више но успешна.

Како је могуће да у руском министарству спољних послова не увиђају да њихови увек закаснели и редовно млаки одговори што више личе на кукумавчење не производе ништа друго до да Вашингтон бива све уверенији да је Русија тако очајнички жељна да је Запад прихвати да ће руско руководство прогутати сваку увреду?

Све што су руске власти тиме постигле је да су убедиле Вашингтон да ће атлантистички интеграционисти из редова руске елите продати суверенитет Русије зарад сањане припадности Западу. Ето због чега имамо сталне провокације Вашингтона, све апсурдније и увредљивије – да се појача притисак на позападњачене атлантистичке интеграционисте не би ли ови збацили Путина. И у томе је сва стратегија Вашингтона, стратегија потврђена непостојањем смислених одговора руских власти.

Просто је немогуће да у руском руководству нема никога коме је јасно да Русија мора да игнорише провокације и Западу окрене леђа, и сву пажњу усмери на свет у успону, што је Исток, а не Запад, који се распада.

Руска чежња за Западом је невероватна. Љубавница одбачена толико пута се не предаје. Амерички амбасадор у Уједињеним нацијама отворено рече да „Русија никада неће бити пријатељ Америке“ и да ће је САД „пљуснути кад год треба“, али РТ у тим непријатељским и пуним презира речима некако разабра знак побољшавања америчко-руских односа – ‘Russia will never be our friend, we’ll slap them when needed’ – US envoy to UN — RT US News.

Русијо, нека ти Бог помогне.

Претходно од истог аутора: Пол Крејг Робертс: Украдоше нам Америку

Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: Russia: The Spurned Lover Who Persists – PaulCraigRoberts.org
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian — The Universal Operating System

ИЗВОР: ЋИРИЛИЗОВАНО

———–

8.4.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

4 replies »

 1. Пол Крег је нажалост рекао истину, с том разликом да Руси добро знају шта је Америка, али Русија мора као угледна нација да сачува свој мир и да уради оно што се терба урадит не када одговара Америци већ кад одговара Русији.Да нијесу пустили да се Јелцин избламира неби га се лако ријешили.Осим тога јелцин је био лакмус папир за тест запада шта планира са Русијом.Сад цијели свијет, не само Русија види шта је запад.Свијет види али не може ниста да учини.Сви чекају да се Русија испријечи и каже доста више.Шта русија има од тога_ Бухвално осим моралне сатисфакције баш ниста.Америка прави базе и носаче авиона и скаче около диљем планете и ломи кичме мањим и слабијима као Вијетнам, као Ирак, као Либија, као Југо-Славија као Србија и прави контролисани хаос.Да нападне неку земљу која има нуклеарни арсенал то јој не пада на памет. Пријете Ирану, али га никад неце напасти, јер знају да неце бити сам.Пријете кореји исто тако, али знају да их може погодити у срд Нјујорка. Око Русије на њеним границама донијели су цијели арсенал разних ракета .Међутим не знају да и Русија има чиме да их заспе и да их о јаду забави.Русија проба да их уразуми,а ако не буде ишло и не буде било избора бит ће како морадне бити.Србију су са 19 разбојника тукли три мјесеца са 1000 летова на дан и просули на нас милионе тона касетних, графитних, и разних других бомби међу којима и гранате са осиромашеним уранијумом и радиоактивни отпад и ко зна шта још. Уништили нам привреду и петрол индустрију,порушили инфраструктуру, мостове аеродроме путеве.Ѕагадили воду земљу и зрак за наредих милионе година и отели нам КиМ и без ичијег питања на нашој територији направили војну базуСад нас убјеђују да су нам то урадили зато што нас воле .Ради демократије.Свијет је то све хладно посматрао.Зато они и раде шта хоће и како хоће и гдје хоће и кад хоће.Русија је једина која може да им помрси рачуне, али то ће се дести кад то Русија буде хтјела и кад јој буде одговарало или ако се којм случајем сукну и на њу.Тада опет неће фасовати Америка већ Пољска, Румунија, Бугарска, Њемачка јер су базе из којих се очекују ракете тамо.Неће сигурно бити милости. Прије ће настрадати Варшава него и један град у Русији.Берлин такође.Данас се не ратује као раније да пустиш олос да ти дође на твоју територију, него гађај му глвни град да се нема гдје вратити.То је права одбрана.

  Свиђа ми се

 2. men’ se cini d su rusi odlucili da cuvaju i sirijski suverenitet, recima da se napad zbog najnovijeg trovanja (teroristickog, a ne asadovog) nece dobro zavrsiti, jasno – po napadace, tako da po onoj psi laju karavani prolaze, uvrede su samo prazne reci, realnost na terenu je ono o cemu rusi vode racuna

  Свиђа ми се

 3. Zbog čega Roberts misli da su Lavrovljevi saradnici i on potpuno glupi?
  Rusija je sama. Rusija, nema nikoga uz sebe. Kina, Indija, Iran, Turska, Siirja, i nekoliko zemalja su samo uzdržane, a ostale sve države glasaju protiv Rusije, uvode političke sankcije, teraju ambasadore, uvode ekonomske sankcije. Već više od 4 godine amerika radi sve da natera Rusiju da napadne Ukrajinu, obarali im avion, ubijaju Donbas uvode sankcije..Mržnja koju osećaju prema Rusima, je starovremska, i strah od NATO i amerike je veći, i samo Ruska odluka da ne započinju rat, drži ZEMLJU u MIRU. Inače bi smo imali rat već 4 godine. Ako misli da je rekao neku novost, Roberts se vara, običan svet je svestan svega što se dešava i svega dobrog koje dolazi iz amerike.
  Kome bi odgovarao rat? Onima koji uvode sankcije, pokušavajući da nateraju vlasti Rusije, da umesto brige o narodu, brine o vojsci..
  Ništa novo ovaj nije rekao, sve je to poznato i nama koji nismo karijerni ambasadori.

  Свиђа ми се