АКТУЕЛНО

РТ: Путин – Свет постаје све хаотичнији, али се надамо да ће превладати здрав разум


Руски председник Владимир Путин изразио је наду да ће у савременом свету превладати „здрав разум“, који постаје „све више хаотичан“. Садашња међународна ситуација је веома забрињавајућа, додао је он. „Стање светских односа позива само на забринутост. Ситуација у свету постаје све хаотичнија“, рекао је Путин у среду на церемонији добродошлице новим амбасадорима у Русији.

„Упркос томе, и даље се надамо да ће здрав разум коначно превладати и да ће међународни односи ући у конструктиван ток и да ће читав светски систем постати стабилнији и предвидљивији.“

Москва ће наставити да се залаже за јачање „глобалне и регионалне“ безбедности и у потпуности ће се придржавати својих међународних одговорности и развијати сарадњу са нашим партнерима на конструктивној и узајамно поштованој основи.

„Ми ћемо наставити позитивну, оријентисану на будућност агенду за свет и радити на стабилном развоју, просперитету и напретку човечанства“, рекао је Путин.

Путинове изјаве дошле су након нове серије претњи од стране његовог америчког колеге. Раније у среду, Доналд Трамп је упозорио Русију да се „спреми“ за „лепе и нове и паметне ракете“ намењене Сирији. Његово саопштење је уследило након обећања Москве да ће пресрести било какве долазеће пројектиле према Сирији и да ће гађати локације одакле су лансиране.

ИЗВОР: ВОСТОК

—————-

12.4.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић