АКТУЕЛНО

Едиторијал: Ноћас су силе Тројне осовине зла извршиле мучки напад на Сирију


Приредио Миодраг Новаковић
14.4.2018.

Ноћас су силе зла Тројног евроатлантског пакта: Америка, Енглеска и Француска, извршиле мучки напад на Сирију. До напада је дошло у раним јутарњим сатима (између 4 и 6 сати).

Ова „коалиција зла” је на Сирију лансирала или избацила преко 120 пројектила: од Томахавк ракета, до полутонских и бункер бомби… Напад је најавио, након што се он већ десио, (у сексуалне и шпијунске афере огрезо, олињали и жути) амерички председник Трамп, исто онако мучки попут Јапанаца који су обавестили Американце о нападу на Перл Харбур 1942., након што се напад већ десио.

Напади су циљали једну научну лабораторију на периферији Дамаска (коју агресор оптужује за производњу „непознатог бојног отрова“) и две војне базе у провинцији Хомс (војно складиште, и касарну за коју агресор тврди да је „командни центар“). Сиријске власти наводе да су те установе, као очекивани циљеви напада, раније евакуисане, тако да је штета од напада била минимална.

Истовремено, руско министарство одбране јавља да је сиријски ПВО успео да обори више од половине лансираних ракета. Руси такође јављају да у близини њихове зоне руске ПВО, која штити руску базу Кемимим и аеродром (у Латакији) и ратну луку у Тартусу, није било агресорских активности, нити прелетања НАТО авиона и ракета, тако да они нису ангажовали своје ПВО системе.

У сваком случају, руско министарство одбране и спољних послова (укључујући руске амбасадоре у водећим западним земљама) су се огласили, осудивши илегални и криминални акт агресије од стране Тројне осовине зла против независне сиријске државе, нагласивши да ће све три агресорске земље, које су се ставиле под команду корумпираног и ментално нестабилног, америчког председника, сносити последице своје авантуре и да она неће проћи некажњена…

Нису прецизирали о каквим „последицама“ се ради.