АКТУЕЛНО

Зоран Влашковић: Aмеричка војна база Бондстил у Сојеву код Урошевца на КиМ проширена за узурпираних нових 100 хектара!?


Американци без икаквог поштовања неприкосновености, свуда у свету загарантованог права приватне својине, на српској територији, Косову и Метохији, узурпирали више стотина хектара за своју војну базу која је фактор зла на Балкану и Европи!

По површини највећа војна база у Европи Бондстил, на петом километру пута, са десне стране, Урошевац – Косовска Витина, проширена је за 100 хектара. Сада база заизима површину већу од 500 хектара и највећим делом се простире у атару села Сојево из којег су Срби сви до једног протерани 1999. године.

Катастарске површине које заузима база највећим делом су биле у приватном власништву Срба и Албанаца а власници још ни данас нису добили правичну новчану надокнаду за незаконито узурпирану имовину.

Америчка војна база Бондстил, где је и војна команда Кфора сектора „Исток“, сада броји 675 војника из националног контигента националне гарде из Калифорније. Својевремено је у бази, после 2000 године, било више од 6000 америчких и других војника. Дуго је база важила као највећи амерички град у Европи. У њој је радило (и обучавало се за тероризам) чак 2.500 цивила са Косова и Метохије, углавном Албанаца из Урошевца.

Из базе је у задњих неколико година повучен велики број тешког наоружања, хеликоптера, тенкова, хаубица… База има девет хелиодрома. Но база је у задњих четири месеца проширена на више од 100 хектара, опет узурпираног приватног власништва.

Процене кажу да је градња ове базе Американце коштала више од 500 милиона долара, а у њој је изграђено 240 објеката. Само у болницу која је подигнута 2002. године уложено је 34 милиона долара.

У оквиру „Бондстила“ су тенковска, хеликоптерска и артиљеријска база, као и радарски центар.

Овај „највећи амерички град у Европи“ има сопствени водовод, интерну телевизију, биоскоп, две цркве, тржни центар, спортске терене за фудбал, кошарку, одбојку, голф, библиотеку, покривени базен, 19 oсматрачница и друге садржаје. У оквиру „Бондстила” изграђено је и 25 километара путева.

Занимљиво је да је база опасана са три реда бодљикаве жице на бетонским стубовима и да се у бази налази затвор са великим металним решеткама, са додатним високим оградама и још три реда бодљикаве жице. Но, и из таквог затвора је 2001. побегао Фљорим Ејупи, албански терориста који је подметнуо експлозив под аутобус са Србима у месту Ливадице код Подујева 16. фебрауара 2001. године, када је погинуло 14 Срба. Лавдрим Мухаџери, из Качаника, убијени албански терориста са Косова у Сирији (2017.) који је одсецао главу сиријском војнику био је радник у Бондстилу, боље рећи прошао је обуку код америчких маринаца за убијање.

Један албански терориста у Сирији је убијен, од самих сиријских терориста, под сумњом да је радио за Американце јер је на Косову пар година радио баш у америчкој војној бази Бондстил која је легло зла на Балкану и Европи.

Зоран Влашковић

***

*База „Бондстил“: Центар за обуку обавјештајаца и балкански Гвантанамо

*

*

———-

18.4.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

 

ЕНГЛЕСКА ВЕРЗИЈА:

Did you know that Bondsteel the biggest US military base in Europe was built on the land of ethnically cleansed Serbs?

With the utmost disregard for the lawful protection of private property, which is otherwise observed around the world, and inside the US proper with the utmost regard- US government (occupying military force) inside the Serbian province Kosovo has usurped (read: stole) hundreds of acres, to built its infamous military base.

Read more

4 replies »

 1. Да ли су американци саградили ту базу на основу неког уговора са Србијом и ко је то потписао?

  Свиђа ми се

  • За Антиглобалисту.
   Поштовање,
   Јесу имали су уговор сами са собом као и свугдје гдје могу да силом рјешавају ствари.Отјерали су Србе са своје територије исто као и Индијанце и ту су саградили пакао из кога излазе јахачи (летачи) апокалипсе бљујући ватру,сијући страх, глад, биједу и смрт.Они поштују ону заповијест која каже:“Ја сам господ Бог твој и немој имати других Богова осим мене“., само у измијењеном облику:“ Ја сам једини сотона на овој планети и ако се не убијеш сам, ја ћу те убити ради твога добра и тада идеш Богу на небо, а земља је моја и ја овдје владам.Дакле ми смо имали 3 алтернативе или да одемо или да се убијемо, или да нас они убију.Углавном Срба више тамо нема и док су они тамо неће их ни бити.

   Свиђа ми се