АКТУЕЛНО

Србија данас: Ко је јуче и како у центру Београда поставио плочу са грбом усташке НДХ


Плоча са усташким грбом НДХ јуче постављена у центру Београда.

И ова недеља у Србији је почела поприлично бучно. Радикали Војислава Шешеља у Народној скупштини су вербално и насиљем претили народној посланици ДС Александри Јерков која је по националности Хрватица. Јеркова је само додала да су јој од радикала горе и више претили посланици СНС пошто је на Твитер поставила фотографију са претњом коју је добила. Читава та прича око претњи Јерковој у којој су главну улогу одиграли посланици и представници Шешељевих радикала и напредне власти била је само увод у јучерашње постављање плоче са грбом усташке НДХ у строгом центру Београда и то на Топличином венцу код споменика војводи Вуку.

Порука која је остављена Александри Јерков. Обавезно на ћирилици.

Наставак те приче која је кулминирала постављањем плоче са грбом усташке НДХ био је сам Војислав Шешељ који је јуче приликом посете званичне делегације Хрватске Народној скупштини срушио и газио хрватску заставу што је одмах одлично покривено од стране свих окупационих и режимских медија у Србији. Хрватска делегација је због тога прекинула посету Србији што је довело и до малог дипломатског скандала.

Војислав Шешељ

У време док су се сви згражали гажењем хрватске заставе од стране Војислава Шешеља и коментарисали нападе радикала и напредњака на Александру Јерков без велике буке у медијима на Топличином венцу у Београду постављена је плоча са грбом усташке НДХ. Ту усташку плочу са грбом НДХ свечано су поставили председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж иначе по националности Хрват и његов брат Хрват Лука Бариловић. То постављање плоче са усташким НДХ грбом срцу Београда уприличено је приликом отварања Хрватске привредне коморе у Србији.

Плоча са усташким грбом НДХ јуче постављена у центру Београда. Марко Чадеж и Лука Бариловић фото: ПКС

Тај грб те Хрватске господарске коморе није званични грб садашње Републике Хрватске већ је тај грб исти као и званични симбол усташке Независне државе Хрватске. У то нема никакве сумње јер горњи леви квадрат у садашњем грбу почиње са црвеним пољем док грб усташке НДХ почиње са белим пољем. Погледајте и уосталом сами на фотографијама које смо поставили па упоредите и просудите.

Званични грб Републике Хрватске. Горњи леви угао почиње са црвеном бојом.

Званични грб усташке НДХ. Горњи леви угао почиње са белом бојом.

Тако је ових дана повика била на Јерков, Јерков, застава, застава, док су у строгом центру Београда у срцу Србије усташке лисице поставиле плочу са званичним грбом усташке НДХ.

Ту су плочу наводно у име економске сарадње поставила два Хрвата. Један домаћи и један из Хрватске. Марко Чадеж и Лука Бариловић. Немогуће је да ни један ни други не знају да је реч о плочи која на себи има званични грб усташке НДХ.

Овако сад. Лепо склоните то сами да ми то не би склањали. Ми то нећемо да скалањамо уз помоћ мацола и чекића. Ко ће бре да вуче мацолу и чекиће по овој врућини. Ставите само неки текст уместо грба. Тај грб ни под каквим условима није добродошао у Србију.

Него да резимиримо. Режимски НАТО спин о гажењу хрватске заставе, дивљим и некултурним Србима, прекид посете хрватске званичне делегације Србији омогућили су удруженим снагама Војислав Шешељ и Александар Вучић. Шешељ је ту по обичају одиграо главну улогу док су остали лепо и како је и планирано одиграли њихове улоге. Највише су опет профитирали Хрвати који су и читаву ствар координирали. Ем су напредну власт а са њом и читаву Србију направили будалама и приказали као дивљаке док је остала мочмчад у то исто време у центру Београда поставила плочу са грбом усташке НДХ. На страну да нико данас ништа не говори о велеиздају Косова и Метохије од стране Вучићевог велеиздајничког и лоповског режима.

Милинко Милинчић

ИЗВОР: Србија данас

————

19.4.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

4 replies »

 1. БЕОГРАД црниград ЈЕ НОВИ бабилон ВАЗДА ПАЛИМ СВЕЋУ ЧЕТНИЧКОМ ВОЈВОДИ МОМЧИЛУ Р ЂУЈИЋУ СВЕШТЕНИКУ И ЧЕТНИКУ О рватима ЈЕ НАПИСАО НАШ БРАТ СРБИН ХЕРЦЕГОВАЦ ЈОВАН ДУЧИЋ КО СУ рвати 1942 ГОДИНЕ ВЕЧНА ТИ СЛАВА И ХВАЛА БРАТЕ ЈОВАНЕ СРБСКА ХЕРЦЕГОВИНА И ЗАГОРАНИ ПАМТЕ ТВОЈЕ РЕЧИ СССС

  Свиђа ми се

 2. Не разумијем ту причу о „усташкој шаховници“ и оној која то , наводно , није? Не разумијем и потребу огромне већине срПа да оправдају шаховницу која почиње црвеним пољем?

  А ево како ја то разумијем :

  До 1945.г. постојала је НДХ (постоји она и послије те године , све до данас иако су нас читаво вријеме убјеђивали да то није тачно) и имала је грб са бјелим пољем. Онда су полако , тамо негдје већ од 1944.г. (неки тврде а ја им вјерујем и 1943.г.) усташе полако прелазиле у „партизанску“ Брозову војску и мјењали „U“ , са својих капа „црвеном петокраком“. Онда се досјетише да од 1945.г. замјене бјело поље са црвеним (јер на црвену боју комуниста се није смјело) и подвалише нам поново усташки симбол. Тако насташе и „црвене усташе“ којих је и дан данас пун Београд али и Србија (па и Бања Лука и Р. СрПска) а и данас се не смије на ништа „црвено“ јер наши „црвени“ , уз помоћ „црних“ и „црвених“ усташа , и даље владају.

  Читаво вријеме , од краја „другог“ рата „шаховница“ је била легитимни грб у СР Хрватској и качили су је свагдје па их и ја имам чак и на свједоџбама из основне школе и осталим документима из тог времена.
  Њима , ‘рватима , је апсолутно све једно које је поље прво а нама подваљују причу и понижавају наш народ све уз помоћ властодржаца тј. окупационих намјесника. Ако неко мисли да је улога ‘рвата у окупацији занемарива тај се грдно вара јер су они ти који контролишу провођење директива и планова које је за нас спремила „фрау фирер“ а Вучић се са истом само слика како би нам бацио прашину у очи и како би неки помислили да смо ми а посебно Он нешто важни поменутој госпођи.

  Можда ће ово бити од мале помоћи за разумјевање приче о „шаховници“ :

  http://www.vecernji.hr/zagreb/akcija-ciscenja-ureda-glasacke-kutije-1236109

  http://www.google.com/search?q=glasačke+kutije+iz+jugoslavije+bačene+u+kanal+sava&client=opera&hs=767&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiuzIuJo8jaAhVEzaQKHWmpCM4QsAQIMQ&biw=1326&bih=631

  Свиђа ми се

 3. Драга моја браћо и сестре Срби,
  нисте криви, за све што Вам се догађа. То је чињеница. Али, ако не устанете и не успротивите се окупацији, колонизацији, издаји и корупцији – мораћете сами да сносите последице. Значи, да са тим живите. Још није касно, није све још изгубљено. Скупите храброст, бићете пријатно изненађени, како ће та гамад да подвије репове. Кукавичлук није никада био Србски.

  Свиђа ми се