АКТУЕЛНО

Пол Крејг Робертс: А стид?


„Нико ме не разуме, Владимире.“ Аутор: Петер Шранк

Сада када су Трампов, Макронов и режим Терезе Меј доказали, ван сваке сумње, да су ратнозлочиначки режими што правила и закона не познају, шта следи?

Да ли ће руски председник и министар спољних послова наставити да говоре о „нашим западним партнерима“ и траже заједничко решење са доказаним ратним злочинцима? Шта би им била заједничка основа за сарадњу?

Како је могуће да друге владе ћутке прихватају намерну лаж Сједињених Америчких Држава, Велике Британије и Француске о руском хемијском нападу на Скрипаље и сиријском нападу хемијским средствима на Думу, чиме се ризиковало избијање трећег светског рата, а онда још и да поздраве напад на Сирију на основу исте провидне лажи неподржане ма и најмањим доказом? Како је уопште могуће имати дипломатске односе са ратним злочинцима?

Па, и није. Такви се шаљу на суд. Зашто се Трампу, Мејовој и Макрону не суди?

Зато што је свет условљен, попут Павловљевих паса, да очекује и прихвати западне ратне злочине као обичне животне чињенице. Западни злочини су покривени преседанима успостављаним деценијама неуспеха да се Запад позове на одговорност. Запад се самопрогласио власним да чини ратне злочине колико му воља.

Сав запенушан од труда да Сирија буде уништена, Нетањаху сада тера Трампов режим да се усредсреди на обнављање сукоба Вашингтона и Ирана. Хоће ли вазали Вашингтона наставити с давањем покрића за злочине Вашингтона, или је бар неком Европљанину синуло да ризиковање због Вашингтона превазилази „бенефите“ из тог извора?

Шта ће чинити Русија ако Вашингтон опет насрне на Иран?

Руско руководство, и после свих оних ваздушних напада САД, НАТО-а и Израела на свог савезника Сирију, још нема петљу да Асаду прода свој систем противваздухопловне одбране С-300. Сирија је, када је прошли пут била нападнута, уз помоћ застарелих совјетских система, успела да пообара 70% „made in America“ ракета. Савремени систем С-300 би јој омогућио да се још делотворније брани од ваздушних напада, и тако умањи опасност од избијања новог светског рата због непрестане агресије САД и Израела на њену територију и суверенитет.

Руска неодлучност и снисходљиво понашање остатка света према Америци и њеним ратним злочинима учиниће да ће бити још више оркестрираних провокација и незаконитих напада, који ће, на послетку, довести до сукоба фаталног по читаво човечанство.

Како је могуће да Британци буду ухваћени у лажи с тровањем Скрипаља, да Вашингтону, Британцима и Французима буде раскринкана лаж о Асадовом злочину у Думи, а да све то прође без последица по режиме који су те лажи оркестрирале, да би их искористили као оправдање за нове ратне злочине?

Како је могуће да амерички народ не хаје за седамнаест година ратова правданих очигледним лажима? Како је могуће да све те евангелистичке цркве и паству им не дотиче страдање милиона невиних у седам земаља – погинулих, осакаћених, прогнаних и деце побијене или остале без родитеља и заштите – а зарад ћара америчког војно-безбедносног комплекса, због неоконзервативаца и њихове идеологије која налаже служење Израелу?

Може ли бити да се Европа, Канада, Аустралија – њихови грађани и вођство, уопште не стиде свог саучествовања у непрестаним ратним злочинима?

Зашто Индија не диже глас? Или Кина? Или Јужна Америка?

Зашто читав свет ћутке прати све те масовне ратне злочине без краја и конца?

Зашто руско државно руководство мисли да може да има партнерске односе са ратнозлочиначким режимом? Да ли и зашто Русији треба тако срамно и понижавајуће удруживање?

Где је руски пандан НАТО-у?

Има ли држава Русија иоле одлучности да заустави Запад и његове ратне злочине?

Је л’ то свет задовољан што га Вашингтон утерава у светски рат?

Претходно од истог аутора:

– Пол Крејг Робертс: Тек је почело

Препоруке:

– Хришћански ционисти у САД

– Russia Put Up A Smoke Screen To Hide Delivery of S-300 SAMs To Syria According To Claim – The Drive – “A few years ago at the request of our partners, we decided not to supply S-300s to Syria,” Russian Foreign Minister Sergei Lavrov told the BBC in an interview on April 16, 2018. “Now that this outrageous act of aggression was undertaken by the US, France and UK, we might think how to make sure that the Syrian state is protected.”

Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: Where Is The Shame? – PaulCraigRoberts.org
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian — The Universal Operating System

ИЗВОР: ЋИРИЛИЗОВАНО

———-

26.4.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

5 replies »

 1. Да није било Јељцина, свијет никад неби видио намјере запада.Када криминалац ради, прави чувари реда га пусте(ако не убија) да одради посао и до детаља га провале а онда га ухвате и имају све детаље о њему.Агонија ће потрајати.Онај ко је брз на обарачу увијек промаши.Запад се научио да шемлучи, а то што је колатерална штета (ђостик се оклизне случајно)неколико милиона људи, кога је брига, они и онако причају да интезивно раде на смањењу популације. Они се и понашају као да су они и стварали овај свијет.Папа им је главни, јер је њихов Бог(ђаво) на земљи.Другог бога они не требају. Овај је добар, опрашта им грехове а они за узврат невјерницима безбол палицом показују ко је Бог и коме се мора вјеровати.Они се не моле своме Богу они га чувају а он се моли за њих самоме себи. Србија се Хитлеру супроставила ријечима“:Боље рат него пакт. и 6 априла Београд је сравњен са земљом.Србија се и овог пута супроставила и опет је фасивала.Бог ( ђаво) је наумољив. Несрећа Срба је што ми не умијемо да вјерујемо томе њиховоме Богу( ђаволу) јер спадамо у сој који се зове људски.

  Свиђа ми се

 2. За ја сам,
  Поштовање. Паметном не треба писати роман да би казао суштину. У два мала коментара све је речено. Баш све.

  Свиђа ми се

 3. sve pohvale sajtu fbr, ali morate jos dalje i jos dublje da istrazujete; manite se pobrojane trojke GLUMACA, pogledajte npr. pensa i razmislite sta je on sa njegovom ideolosko-religioznom pozadinom u stanju da ucini; Znaci, postoje glumci da nas zamajavaju, a postoji i ideolosko-religiozna pozadina iz koje se povlace potezi, koja kada se shvati, istorija postaje kristalno jasna

  Свиђа ми се

  • nista nije receno, ali je dat dobar uvod ovde Препоруке:

   – Хришћански ционисти у САД

   mi danas imamo geopoliticara koliko hoces, ali teologa nemamo koji bi nam analizirao spregu americkih protestanata sa izraelom; mi imamo strucnjake za subotare ili j.svedoke, ali trampov ratni kabinet ne pripada njima, niti ijedan bivsi predsednik… ovo sto ja pisem moze da zainteresuje samo sluzbu, … za posthriscanski period, trazite na jutjub-u, profesionalci misle da su preuzeli stvar u svoje ruke

   Свиђа ми се

 4. 1. holokaust je bila cena za povratak jevreja i osnivanje drzave izrael, jer Bog je obecao, hitler izvrsio uz malu pomoc anglosionista.
  2. holokaust ce biti cena za pokusaj ubrzavanja 2. Hristovog dolaska, uz malu pomoc pseudohriscanskih sionista u sprezi sa cabad lubovic sektom, jer Antihrist je napisao lazno otkrivenje, laznu apokalipsu, scenario po kome prvopobrojani izvrsavaju zlocine redom maskirajuci se iza drugopobrojanih

  Свиђа ми се