ДРУШТВО

Бошко Обрадовић: Који су то „бенефити“ за Србију вредни признања Косова?


Председник Двери поставља питање које то бенефите Србија може добити који вреде колико и јужна српска покрајина и да ли су председник и премијерка питали Србе са Космета шта мисле о томе.

27.4.2018.
Информативна служба Двери

У интервју за лондонски Гардијан, председник Србије је изјавио да очекује потписивање правно-обавезујућег споразума у наредних 6 до 12 месеци и да заузврат „очекује бенефите за Србију“, а премијерка је јуче, на питање једног посланика, одговорила да је она „спремна све да потпише“.

Председник Двери поставља питање које то бенефите Србија може добити који вреде колико и јужна српска покрајина и да ли су председник и премијерка питали Србе са Космета шта мисле о томе. Посебно је занимљиво то што Ивица Дачић даје другачије изјаве, па је питање шта је уопште став Владе Републике Србије, да ли у Влади постоји сукоб или се само играју доброг и лошег полицајца.

„Чак и да ставимо на страну историјски и културни значај, на Космету још увек живи велики број Срба па нека председник и премијерка прво њих питају шта мисле о овој „трампи“ коју власт планира. Друго, вредност природних и рудних богатстава, као и имовине државе Србије, СПЦ, и приватне имовине Срба се мери милијардама евра. Наша власт се планира трајно одрећи те вредности зарад „бенефита за Србију“ који се претпостављам огледају у „бржем приступању ЕУ“, шта год то значило.“ – рекао је Обрадовић и додао да „наша власт говори о бенефитима које ће добити ако да Косову столицу у УН, а није била способна да са својим „западним партнерима“ испреговара чак ни заштиту права на имовину које је свугде у ЕУ светиња.“

Лидер Двери је закључио да Вучићев интервју за Гардијан и изјава Ане Брнабић у Скупштини, да је „спремна све да потпише“,  најбоље осликавају политику ове власти према Косову.

***

Бошко Обрадовић: Питања која су ућуткала власт

Скупштински систем се најчешће квари када Двери дођу на ред да поставе питања Влади

У три претходна случаја доласка Владе Србије у Скупштину заседање би се завршило тачно пре него што би на ред да поставља питања дошао Бошко Обрадовић. И синоћ су покушали да потроше време за опозицију: Драгану Марковићу Палми су давали реч више пута него што је дозвољено по Пословнику, министри су предуго одговарали на питања, а неки су се јављали за реч иако их нико није ништа питао, да би се на крају „покварило и скупштинско озвучење“ како Бошко Обрадовић не би добио реч.

Када су на крају, увидевши колико је све ово било провидно, ипак дали реч шефу посланичке групе Двери, седница је брже-боље завршена, нико од министара није одговорио ни на једно од 10 питања, а Бошко Обрадовић није добио додатних 5 минута која му следују за допунска питања и коментар – што су иначе сви други посланици пре њега имали право.

У наставку доносимо питања која су ућуткала власт и због којих је ово скупштинско заседање морало бити прекинуто:

  1. Да ли ће Влада Републике Србије потписати правно-обавезујући споразум са лажном државом Косово којим се тзв. Косову омогућава улазак у УН? Да или не? Питање важи за сваког министра лично.
  2. Које контрамере је донела Влада након хапшења и малтретирања њеног високог функционера Марка Ђурића у Косовској Митровици? Зашто одмах нису прекинути преговори у Бриселу, поништен антиуставни Бриселски споразум и затражена хитна седница СБ УН, као и спровођење Резолуције 12 44 СБ УН која подразумева повратак до 1.000 припадника српског државног особља на КиМ?
  3. Када ће Влада упутити захтев Председнику Скупштине да се одржи посебна седница на тему КиМ, због актуелности и важности теме и одлука Владе у вези са КиМ, за које би требало да имају подршку народних посланика? Зар је то данас тема за цео свет сем за Народну Скупштину Србије?
  4. Када ће домаћи привредници моћи да рачунају на смањење пореза на зараде, а домаћи пољопривредници на повећање катастрофално малих субвенција?
  5. Да ли Влада Србије размишља о пореским реформама у корист породице, на основу којих би ступањем у брак и по добијању сваког детета супружницима следовало ново смањење пореза на зараде и пореза на имовину?
  6. Како је могуће да је Србија једина држава на свету која није решила проблем банкарске пљачке путем кредита индексираних у швајцарским францима који има преко 20.000 породица у Србији и када ће тај проблем бити коначно решен?
  7. Да ли ће Влада прихватити захтеве просветних радника о јединственим платним разредима и двоструком повећању зарада од 10% ове године, који су истакнути на протесту Уније синдиката просветних радника Србије?
  8. Када ће свим радницима оштећеним у пљачкашким приватизацијама коначно бити исплаћене заостале зараде и отпремнине и повезан радни стаж?
  9. Када ће коначно бити донет Закон о ратним војним ветеранима и решена питања бораца учесника отаџбинских ратова од 1991-1999. године?
  10. Када ће – после 16 година – бити окончан судски процес за шпијунажу против генерала Момчила Перишића који је 2002. године снимљен и ухапшен како одаје државне војне тајне шефу америчке обавештајне службе за Балкан, у једној од највећих и најуспешнијих акција српске војне службе безбедности на челу са генералом Ацом Томићем?

Информативна служба Двери

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.