АКТУЕЛНО

Учесници лажног „хемијског напада у Думи” у Хагу посведочили да је све било провокација у режији „Белих шлемова“


ЧУЛО ИХ МНОГО ЉУДИ ИАКО  НЕКИМ АМЕРИКАНЦИ И БРИТАНЦИ И ФИЗИЧКИ НИСУ ДОЗВОЉАВАЛИ ДА УЂУ

  • Русија и Сирија су омогућиле долазак у хашко седиште Организације за забрану хемијског оружја 17 невољних учесника инсценације-провокације коју су Вашингтон, Париз и Лондон искористили за ракетну агресију на Сирију. И сви су посведочили да се радило о монтажи у режији „Белих шлемова”
  • Дечак Хасан ДИАБ поновио је оно што је већ говорио: да су „неки људи” викали да су „сви отровани”. Рекао је још: „На улици су се чули крици и позиви да сви трчимо у болницу. Веома сам се уплашио. Чим смо улетели, мене су почели да поливају водом. Не знам због чега су то урадили”.
  • Дечаков отац АМАР: „Ја појма немам шта је хемијско оружје… Дошао сам овде да кажем: ово је моја жена, ово су моја деца, са нама је све у реду. Ми смо безбедни”
  • Сведочење су бојкотовали представници свих земаља NATO. А представник Велике Британије Питер Вилсон је изговорио: „Организација за хемијско оружје није позориште. Русија је жртве хемијског напада покушала да представи као комедијанте. То је неприхватљиво”

СТАЛНИ представник Русије у Организацији за забрану хемијског оружја, Александар Шуљгин, одржао је обећање званичне Москве да ће у њено седиште у Хагу бити доведени дечак Хасан Диаб и остали учесници инсценације хемијског напада у граду Дума које су Американци, Британци и Французи искористили за ракетну агресију на Сирију. Да као невољни учесници сведоци испричају шта се стварно догодило.

Хасан и остали су посведочили да ништа није било онако како су лагали из Вашингтона, Лондона и Париза. Само, у сали није било ни америчких, ни британских ни француских представника! Имали су наредбу да се не појаве.

Према Шуљгиновим речима, Британци и Французи су помагали Американцима да „жестоко убеђује” представнике „вазалних држава” да не дођу да чују шта ће рећи мали Хасан и остали. Најревноснији је био стални представник САД који је неке у томе и „помало физички спречавао”.

Сведочење су организовале Русија и Сирија, а Шуљгин је оценио да се САД, Велика Британија и Француска боје да погледају истини у очи и да саслушају „како мали Хасан раскринкава њихову лаж” (о `хемијском нападу у Думи`).

Поред Хасана, у Хагу су сведочили и житељи  и лекари Думе који су потврдили да је све било инсценација. А то је сагласно рекло њих 17 увучених у провокацију која је организована преко „Белих шлемова”, лажних хуманитараца који раде за британску и америчку шпијунажу.

Иначе, Хасанова мајка је у Хагу испричала:

„Утрчали смо у поликлинику јер је добро утврђена. Тамо су ми из руку отели млађег и средњег сина и почели да их поливају водом. Деца су се јако преплашила. Држали су нас на једном месту. Ја се веома бојим пуцњаве и експлозија. Ми смо и раније трчали у болницу чим запуца. Тог пута је неко све снимао”

Дечаков отац Амар је додао: „Ја појма немам шта је хемијско оружје… Дошао сам овде да кажем: ово је моја жена, ово су моја деца, са нама је све у реду. Ми смо безбедни”.

Хасан је поновио оно што је већ говорио: како су „неки људи” викали да су „сви отровани” и како су га поливали и снимали…

„На улици су се чули крици и позиви да сви трчимо у болницу. Веома сам се уплашио. Чим смо улетели, мене су почели да поливају водом. Не знам због чега су то урадили”.

Сведочење су бојкотовали представници свих земаља NATO.

ИЗВОР: ФАКТИ

———-

29.4.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић