АКТУЕЛНО

НАЈАВА ЗА 9. МАЈ: «БЕСМРТНИ ПУК» У 8 ГРАДОВА СРБИЈЕ И РС


И ове године, 9. маја, поводом Дана Велике Победе у Другом светском рату, трећи пут заредом у Србији биће организована акција „Бесмртни Пук“. Учесници акције прошетаће улицама градова Србије са портретима својих ближњих и тако показати лица оних који се нису покорили злу и победили фашизам! Ове године акција ће бити одржана чак у осам градова у Србији и Републици Српској, а то су: Београд, Ниш, Краљево, Крушевац, Крагујевац, Параћин, Бања Лука, Требиње.

Ове године обележавамо 73. годишњицу Победе. У Русији и бројним земљама света одржаће се празничне манифестације.

Историја српског народа тесно је повезана са историјом Русије. Многи Срби себе сматрају делом руског света и деле исти систем вредности, а та осећања су шира од државних граница.

Организатори «Бесмртног пука» у Србији позивају учеснике да понесу фотографије својих рођака који су учествовали у одбрани Србије у Првом светском рату, борили се против фашистичке окупације Југославије у Другом светском рату, као и фотографије оних који су бранили Југославију од НАТО агресије 1999. године.

У Београду — сви који желе да учествују окупљају се у 16:30 код гробља «Ослободиоца Београда» у Рузвелтовој улици. Тамо полажу цвеће, а у 17:00 колона креће по маршрути Спомен-парк Ослободиоцима Београда (Ул. Рузвелтова) — споменик Вуку Караџићу — Булевар Краља Александра — Скупштина града Београда. На платоу испред Скупштине Града биће одржан свечани концерт.

У 19:00 у Дому синдиката биће одржана премијера руског филма «Собибор» са српским титловима, улаз је слободан.

Филм је заснован на догађајима који су се десили током Другог светског рата у нацистичком логору смрти „СОБИБОР“ и говори о поручнику совјетске армије Александру Печерском, који је успео да испланира интернационални устанак заробљеника из земаља Западне Европе.

Ниш
9.мај у 12:44
Скуп учесника у 11:30 код логора
Почетак шетње у 12:44
Полагање венаца после шетње у центру града код Споменика Ослободиоцима
Приказ филма «Собибор»  у сали «Дома Војске Србије» у 14:00, улаз слободан

Крушевац

9.мај у 10:00
Скуп учесника у 9:45 на тргу Костурница,
Почетак шетње у 10:00
Полагање венаца одмах после шетње на Слободишту и на Споменику руским борцима
Приказ филма «Собибор»  у биоскопу «Крушевац» у 12 часова,  улаз слободан.
Краљево
9.мај у 10:00
Скуп учесника у 10:00 у парку код железн­ичке станице на платоу испред споменика
Свечана академија  у 10:00
Полагање венаца у 11:00, парк код железничке станице, споменик «Отпору и победи»
Почетак шетње у 11:00
Приказ филма «Собибор» у биоскопу «Кварт» у 12:00, улаз слободан
ИЗВОР: srb.news-front.info
—————–
30.4.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. БРАЋО И СЕСТРЕ ОКАНИ СЕ крваве шугаве петокраке ЈА БИ ПОДРЖАО КАД БИ СЕ ИШЛО ПОД РУСКОМ КРУНОМ СЕТИМО СЕ КАКО СУ УБИЈАЛИ ПО СРБИЈИ црвена армија ЧЕСТИТИ МАЈОР КЕСЕРОВИЋ ЈЕ ЈЕДВА ПОБЕГАО ЊИМА ПОБИЛИ СУ ОНИ ДОСТА СРБА ЧЕТНИКА И НЕДИЋЕВАЦА ОНИ СУ ДОВЕЛИ НА ТЕНКОВИМА ОНЕ КОЈИ СУ ДОНЕЛИ СРБИМА ГЛАД БЕДУ СИРОМАШТВО А ТО СУ комунисти ЗВАНИ партизани ЗНАМ ДА СЕ МНОГИМА НЕЋЕ СВИДЕТИ ЈЕДИНО ПОШТУЈЕМ РУСКЕ КОЗАКЕ БЕЛУ ГАРДУ РОМАНОВА СВЕТИХ ЧЕТНИКЕ И НЕДИЋЕВЦЕ АНТИкомуниста И АНТИ југословен САМ СССС

    Свиђа ми се