АКТУЕЛНО

НОВАКОВИЋ: ОВО ЈЕ ЗА РИПЛИЈА, САМО У ВУЧКОЛЕНДУ- „Одузимање аута гастарбајтеру по прописима“


М.Новаковић

Гастарбајтер се довезао у Србију возилом са страним таблицама. Затребао му је аутомеханичар, па је оставио ауто за поправку.
Кад је ауто поправљен, због личне ситуације, замолио је механичара да му довезу ауто код куће. Механичарева жена села у ауто и кренула ка кући која је удаљена 1,5 км од сервиса.

На пола пута, МУП је зауставио возило, и на основу Царинског закона, наплатио супрузи механичара казну од 40.000 и одузео возило, јер је по њиховом пандурском тумачењу- ОНА УВЕЗЛА АУТО У СРБИЈУ ИЛЕГАЛНО.

Џаба се власник и механичар убише да докажу да је возило било на поправци и да је и по документацији очигледно власништво гестарбајтера.
Са МУПом и Царином, у анти-гастарбајтерску уроту, се укључио и локални прекршајни суд, који је додатно напумпао казну аутомеханичару на 70.000 уз претњу затвором до 40 дана и трајно одузео гестарбајтеру голф француских регистрација, и предао исти царини да га прода на лицитацији и тако допуни вУЧКову шупљу државну касу.
Злосрећни гестарбајтер, који има несрећу да је рођен у земљи у којој такве као он третирају као овце за шишање и погодан пљачкашки плен, је потом унајмио адвоката.
 –
Адвокат је без великих напора успео да докаже и у основном и апелационом суду, да је примена царинског закона у овом случају била чиста злоупотреба службеног положаја извршних (и нижих судских) органа, јер супруга механичара није могла да направи никакав царински прекршај пошто је евидентно да она НИЈЕ УВЕЗЛА ВОЗИЛО У СРБИЈУ, ВЕЋ ГА ЈЕ ДОВЕЗАО ЗЛОСРЕЋНИ ГЕСТАРБАЈТЕР- и да је сходно прописима, евентуално једино госпођа могла да буде кажњена за вожњу возила са страним таблицама, према одредбама Закона о безбедности саобраћаја, и то знатно мање од изречене новчане казне.
Апелациони и основи суд су се сложили са одбраном, и потом наложили (у својим пресудама) да се несрећном гестарбајтеру врати возило у року од 8 дана и то у исправном и оргиналном стању.
Сад долази најапсурднији део ове гестарбајтерске одисеје- ВЛАСНИКУ ЈЕ ВОЗИЛО ВРАЋЕНО ТЕК НАКОН 2,5 ГОДИНЕ ЛЕЖАЊА НА ЦАРИНИ- У ТОТАЛНО НЕИСПРАВНОМ СТАЊУ, СА ИЗДУВАНИМ И ОШТЕЋЕНИМ ГУМАМА, БЕЗ ИСПРАВНОГ АКУМУЛАТОРА, И МОТОРОМ ОШТЕЋЕНИМ ОД СТАЈАЊА….итд!
Власнику не само што није надокнађена штета (по свим аспектима, укључујући претрпљени временски губитак возила, као и психолошку трауму), нити је поправљен ауто, нити је добронамерни механичар ослобођен драконске казне- већ су и МУП и Царина охоло саопштили да ће и даље наставити са истом праксом, јер како кажу „они су увек у праву“… {њих одлуке виших судова очигледно не интересују, док им је Вучићев режим евидентно дао одрешене руке да наставе са оваквом „друмско-разбојничком“ праксом}…
…И ајд сад „девизни повратници“, чик усудите се да унесете у отаџбину било какву покретну или непокретну имовину- „Режимски друмски разбојници“ у плавим и зеленим униформама (и локални судски ћате) вас чекају у „режимској сачекуши“, и плене шта стигну, како стигну, и то без милости, и ван свих закона…
А да ли знате како се зове држава у којој су Извршни полицијски и царински органи (све заједно са „газдом“) изнад Судских?
Диктатура!
***

2 replies »

 1. Ова прича је испричана барем хиљаду пута,само се актери(жртве) мијењају и догађаји се по датумима и локацијама не подударају.Све остало је копија,што значи да је прича свјржа и да је неко прича сваког дана.
  Ипак би дао малу примједбу М.Новаковићу-Држава која се овако брутално понаша према своме народу није диктаторска него бандитска,јер постоје диктаторске државе,гдје народ не трпи оваква ужасна шиканирања, подвале, преваре,отимачину и пљачку свих видова.

  Свиђа ми се

 2. Nije za r i p l i j a!- tako , ipak, ide nesto mjereno kakvim-takvim lj u d s k i m mjerilom; misli li se da o v d j e ima
  BILO STA podobno lj u d s k o j mjeri, taj ili je mentalno u s k r a c e n ili je, u medjuvremenu, mentalno zakrzljao…
  Daleko bilo da je receno odnosno na
  Autora, nikako!, no, eto!, na opstu nam stvarnost, koja to (poodavno) n i j e…
  A tzv. Gastarbajteru konacno, nadam se, laknulo: rjesice se tzv. gastarbajtetstva na nacin uzimanja drzavljanstva kod onih gdje jest r a d n i m g o s t o m, uz, naravno, vec p r e b o lj e n o otadzbinstvo… i porodici automehanicara pomoci u istoj raboti; auto ostaviti ovima kojo i nisu nista no auto Amin!

  Свиђа ми се