АКТУЕЛНО

Сећање на 17. март: Нас је УНМИК протерао, не Албанци (ВИДЕО)


Током Погрома 17. – 19. марта 2004. године са Косова и Метохије је прогнано 4012 Срба. Већина њих побегла како би се спасила пред таласом албанског насиља али тамо где Албанци нису смели да нападну, за њих је прогон спровела УНМИК полиција.

Давид Анђелковић – сведок и страдалник / КМ новине

На јужном ободу Косовске Митровице смештено је село Свињаре, једно је од оних која су највише страдала током мартовског погрома. Концентрација Сба у њему је била прилично велика па Албанци нису смели да се упусте у самостално протеривање јер би наишли на јак отпор а то је оно што су одувек избегавали. Уместо њих за то је учинила Међународна заједница у лику УНМИК полиције, КФОР-а и других званичних мисија за „успостављање мира“.

Давид Анђелковић, прогнани Србин из Свињара, за КМ новине говори о овом прогону и како је све текло тих дана. Његова лична драма само је једна од многих које су се одвијале у време организованог шиптарског насиља подстакнутог лажним оптужбама против Срба.  У њему је синхонизовано учествовало преко 50 хиљада Албанаца.

Сведочење Анђелковића је веома драгоцено јер разобличава лажне наводе о томе да Међународна заједница није била способна да нешто учини. Била је и учинила је. Организованим превозом је све Србе повукла из овог села након чега су Албанци упали и тако празно ело почели да пљачкају и пале српску имовину.

Како је даље текао покушај повратка и шта данас прогнани Срби мисле о томе, послушајте у овом видео – документу.

ИЗВОР: КМ НОВИНЕ

———

22.5.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. ПОМОЗ БОГ БРАТЕ СРБИНЕ БОГ СВЕ ВИДИ И МОЈА ЈЕ СУДБИНА ИСТА НЕК ИМ БОГ СУДИ НА СТРАШНОМ СУДУ БОЖЈА ЈЕ ЗАДЊА КОСОВО МЕТОХИЈА ЈЕ СРБИЈА ХВАЛА БРАЋИ И СЕСТРАМА ИЗ КМ НОВИНА КОЈИ СУ ОМУГУЋИЛИ ДА СЕ ВИДИ ОВО ТЕШКО НЕДЕЛО ПРОКЛЕТ ДА ЈЕ ОНАЈ ТЗВ ав КОЈИ ЈЕ ПОТПИСАО ТЗВ бриселске споразуме ОН И СВИ ЊЕГОВИ комунисти СЕМЕ ИМ СЕ ЗАТРЛО ДА БОГ ДА ТИ КОЈИ САРАДЂУЈУ СА нато окупатором и шиптарима А КОЈИ СУ ПО РОДЂЕЊУ СРБИ НИЈЕСУ СРБИ А ТЗВ унмику И КАКО СЕ СВЕ ЗОВУ НЕК СЕ ВРАТИ НА ЊИХОВОЈ ФАМИЛИЈИ ДО ДЕВЕТ КОЉЕЊА СССС

    Свиђа ми се