АКТУЕЛНО

Биљана Диковић: ДОКУМЕНТ ВЕРАН ОРИГИНАЛУ – NATO користио оружје за масовно уништавање – уранијумску муницију 1999. у агресији на СРЈ


Скоро сваки пројектил који је бачен на СРЈ од стране NATO/SAD агресора 1999.године био је са осиромашеним уранијумом. Користили су и авионе А-10 који су наоружани топом са седам цеви и који за један минут испаљују 4.200 граната калибра 30мм са осиромашеним уранијумом, као и у Заливском рату 1991.године, против ирачких тенкова.

Имајући у виду да је на СРЈ бачено преко 30.000 тона разних разорних пројектила, бомби и ракета, ослобођена количина гасова на релативно малом простору је била огромна и штетна. Бомбардовање у току агресије НАТО алијансе на СРЈ изазвало је пожаре на хемијским постројењима, резервоарима са нафтом и рафинеријама. Продукти сагоревања су изузетно отровни са особинама бојних отрова, као што је фозген или хлороводоник. Поред овог,  ослобађани су оксиди азота, цијано-једињења гасовити оксиди угљеника и велике количине чађи, који су директни узрочници ефекта стаклене баште и глобалног загревања. Употреба запаљиве муниције са осиромашеним ураном 238 је вид вођења радиолошко-нуклеарног рата са свим његовим последицама по живи свет СРЈ. Последице су повећани број најтежих обољења које се из године у годину повећавају. Ово је у разговору поводом годишњице агресије на СРЈ посведочила Мирјана Анђелковић Лукић, дипломирани инжењер, технолог, доктор техничких наука, судски вештак за војне експлозиве. Њен рад представља најпотпунији покушај да се научно обраде све последице радиолошких, хемијских и биолошких удара на нашу земљу током NATO агресије 1999. године…

У званичном документу Генералштаба Војске Југославије од 14.4.1999.године, под насловом „ИНФОРМАЦИЈА о употреби пројектила са осиромашеним уранијумом“  наведено је да је британски активиста у анти-НАТО покрету пренео да муниција коју „НАТО сада користи у нападу на СРЈ, садржи осиромашени уранијум DU (Depleted Uranium)“. Оно што је наглашено је опасност од те муниције која „приликом експлозије – 80% DU прелази у честице оксида величине 0,5 микрона“. Човек при једном удаху „уноси радиоактивну супстанцу која је двадесет пута већа од дозвољеног нивоа озрачења“. Постоје убедљиви научни докази да су остаци уранијума у Ираку довели до повећања броја мртворођенчади, рађања хендикепиране деце, леукемије и других врста рака на бомбардованим подручјима. Током Заливског рата авиони А-10 испалили су око 940.000 граната са DU и тако у Ираку оставили 300.000 килограма радиоактивног отпада.

Оно што забрињава је намера и стална акција да информацијама са званичних места политичари, лекари и новинари у Србији покушавају да умање штетност НАТО агресије на Србију. Треба их поред јасне информације каква је муниција била у питању, подсетити да су агресори на нашим просторима користили комбинације експлозива и ракетних горива са одређеним хемијским једињењима који у реакцији, приликом експлозије ослобађају веома отровна и канцерогена једињења или хемијске радикале. Намера им је била да направе што већу тренутну и трајну штету, што су и успели, јер су  бомбардовањем циљаних мета – индустријских постројења и складишта хемијских сировина, као и паљењем нафтних резервоара и нафтних постројења, посредно изазивали ефекте по последицама веома блиске ефектима хемијског рата.

У току бомбардовања, агресије НАТО на наше електричне системе и далеководе бацане су такозване „меке бомбе“ (проводљива влакна), касетне бомбице BLU114, које су намењене за паралисање електроенергетских постројења, гађане су трафостанице, електране и далеководи…

Руски стручњаци наводе да је у НАТО агресији на СРЈ 1999. године изручено више од 30 тона муниције са осиромашеним ураном. Поређења ради, највећи руски нуклеарни реактор ББЕР-1000 садржи 60 тона урана. Руски извори такође наводе да постоји могућност да се уран из НАТО муниције те 1999-е распршио над свим балканским државама и да је сигурно доспео до резервоара са водом.

Дакле, агресија НАТО на СРЈ била је СПЕЦИЈАЛНИ РАТ – ХЕМИЈСКИ, БИОЛОШКИ И РАДИОЛОШКИ ГЕНОЦИД над народом и природом. Све је затровано, намерно, агресивно и веома непријатељски, као што је зло и наметање приче која поставља питање да ли је DU штетан или није! Немојте да бринете, одговор је званично заведен у Генералштабу Војске Југославије још половином априла 1999.године  – то је ОРУЖЈЕ ЗА МАСОВНО УНИШТЕЊЕ, па после погледа на документ и статистику оболелих од разних канцерогених болести у Србији после агресије 1999, слободно реците да није штетан и да је добар да се њиме „перу зуби“!?

О томе шта се догађало током НАТО агресије 1999.године испричао је и пилот шпанског борбеног авиона F-18, капетан Адолфа Луис Мартин де ла Ос непосредно после завршетка бомбардовања 1999. године у шпанском листу „Articulo 20“, када је оптужио владе земаља које су извршиле агресију на СРЈ за ширење лажних вести о самом рату. Он је ту рекао да „убијање цивила није била грешка него план“ тих НАТО земаља које су извршиле агресију  на СРЈ 1999.

„Нема ни једног новинара који зна шта се дешава у Југославији. Уништавају земљу, бомбардују новим оружјем, отровним нервним гасовима, уранским бомбама, напалмом, стерилишућим хемијским супстанцама, хербицидима који трују усеве, о свему томе још ништа не знамо“, упозоравао је капетан Мартин де ла Ос.

Поред овога, постоји и покушај да се избрише историјско сећање на страдање србског народа, измени вера православна, као и економско и привредно, систематско и планско уништење Србије од истих, а преко других светских организација уз помоћ власти које су се смењивале у издаји у нашој дивној ОКУПИРАНОЈ СРБИЈИ…

Биљана Диковић

Биљана Диковић

27.5.2018. за СРБски ФБРепортер  

ПОВЕЗАНО: 
*РАЗГОВОР С ПОВОДОМ: Др Мирјана Анђелковић Лукић – Специјални, ХЕМИЈСКИ и РАДИОЛОШКИ рат НАТО алијансе над Србима 1999. уништавањем здравља народа и природе хиљадама година унапред!

*Заступник оболелих италијанских војника: НАТО осиромашеним уранијумом свесно сејао смрт по Србији

*Кинеска државна CCTV приказала злочине НАТО у Србији – видело 100 милиона људи

*Драган Вујичић: Истина о осиромашеном уранијуму дубоко скривана

*Србија на другом месту: Објављена листа земаља које су највише гађане америчким „томахавцима“

*Биљана Диковић: Осиромашени уранијум којим су НАТО/ЕУ/САД ЗЛОЧИНЦИ бомбардовали Србе по мишљењу „стручњака“ има својство „витамина за ојачање имунитета“…

*IARC (The International Agency for Research on Cancer): Алармантан податак – Србија прва у Европи по броју деце оболеле од рака!

3 replies »

 1. Ono sto je NATO uradio nad SRJ 1999 nije samo genocid nad Srbima vec genocit i nad prirodom: nad svim zivim bicima i nad tlom za narednih hiljada i miliona godina. Za vapaje srba niko ne haje, ali zar niko od clanica UN ne ukaze na zlocine koje NATO cini a navodno postoji kao zastitnik ljudskih prava i sveukupnog zivota na planeti. Sadasnji NATO treba rasformirati i generisati nove strukture za ocuvannje mira, covecanstva i planete zemlje. Ovo treba da bude imperativ UN i celog covecanstva.

  Свиђа ми се

 2. Свао онај ко у ово глуво доба човјечанства проба да спаси барем једну длаку са мртве истине је херој,јер хорде звијери ждеру све што има везу са човјеком и човјечношћу.Зато овај чланак има непроцјењиву вриједност, јер упозорава да се одбројавају посљедњи секунди да се као народ пробудимо из коме и боримо за голи живот.Голи живот!Отровани смо и уништени, јер нам је простор на коме живимо отрован за наредних милионе година.Тиха, невидљива авет гутат ће нас из дана у дан из часа у час из воде коју пијемо, из хране коју једемо и из зрака који дишемо.

  Свиђа ми се

 3. ned, 27. maj 2018. 15:42 СРБски ФБРепортер je
  napisao/la:

  > РЕПОРТЕР posted: „Скоро сваки пројектил који је бачен на СРЈ од стране
  > NATO/SAD агресора 1999.године био је са осиромашеним уранијумом. Користили
  > су и авионе А-10 који су наоружани топом са седам цеви и који за један
  > минут испаљују 4.200 граната калибра 30мм са осиромашени“
  >

  Свиђа ми се