АКТУЕЛНО

Мишо Вујовић: Фанатични мазохизам


“Некад бејах циганин а сада сам ром каква дивна промена у животу мом…”
– Б.Црнчевић

“Рат против Срба није само војни сукоб. То је борба између добра и зла, између цивилизације и варварства”, самоуверено је изјавио Тони Блер, премијер Велике Британије током бомбардовања СРЈ. Нажалост, суптилнијим методама или другим средствима тај рат и даље траје и свакодневно узима свој данак.
Најдаље у бруталности према Србима је отишао Бернар Кушнер, лекар – “хуманиста”, бивши шеф Мисије УН на Космету у чијем мандату је убијено највише Срба. Овај познати албански лобиста напросто је подржавао лов на косметске Србе: “Прошле недеље смо имали деветоро убијених Срба, ове недеље осморо”. Све гадости последњих две ипо деценије о Србима тешко да могу стати у тротомну енциклопедију мржње израсле из једне глобалне медијске кампање у којој су Срби добили улогу европских индијанаца, због покушаја да сами без „благослова“ великих сила коригују одређене историјске одлуке и заблуде сопствене елите, или народски речено исправе криве Дрине постављене још пре 100 година стварањем наодрживе и неприродне творевине – Краљевине Срба Хрвата и Словенаца. Без великих анализа зашто нам је “уваљена” Југославија, напоменимо да је против таквог устројства државе, између осталих, био прослављени ратни командант и војвода Живојин Мишић, чије се видовито предвиђање да ће Срби са Хрватима и Словенцима имати само проблеме- обистинило.
– Ти их гураш у наручје Италијана и Аустријанаца узвратио му је млади Краљ.
– Ето им их нека се они њима бакћу, одговорио је војвода и отишао у пензију, а Краљу су деценију и  по у Марсељу здружени усташе и вмровци куршумима одали захвалност што их је после неколико стотина година лишио окова и дао им државу и равноправност са ослободиоцима и осталим грађанима монархије.
Епилог тог историјског промашаја око кога се и сада историчари трве, да ли је могла да се створи Србија у природним – етничким, границама или Србија са оковима југословенства, још се не назире.

Трагично је што тзв. елита ни данас не препознаје сву драматичност тренутка у којој се налази српски народ фрагментизован у више држава с’ пасивним односом матице према српском живљу у региону, али и према дефинисању стратешких националних праваца у матици. Оптерећене хипотеком деведесетих владајуће елите, без разлике да ли су припадале левици или десном центру, утркивале су се у самопотирању и елиминисању било чега што их може довести у везу са ратним периодом. Нове снаге, након промена 2000. године, по директиви својих господара, чијим су новцем изнутра срушили Милошевића, национални ремонт државе почињу реформом школства утемељеној на новим истинама, данас 75% тржишта уџбеника у Србији држи немачка издавачка кућа Клет, две хрватске издавачке куће 10%. Завод за уџбенике и наставна средства са осталим српским издавачима добио је мрвице и скоро да нема никакав утицај у образовању младих нараштаја.

Једна од кључних полуга разбијања система школства је стварање анархичног стања и подстицање насиља кроз неприкосновени интегрит ученика и срозавање традиционалног ауторитета учитеља, наставника или професора. Дубинским убијањем нације кроз образовни систем, настављено је разбијањем војске, привреде , спорта, продајом националних добара и како је зацртано у извештају Међународне кризне групе под називом “Србија после Ђинђића” 2004. године, уз војску која још није била претопљена у Смедеревској железари, остала је Српска православна црква коју по истом моделу треба реформисати. Црква се још како тако држи на ивици је мача и подела на тврдо и меко крило, али је, судећи по овогодишњим одлукама Сабора и даље саборна и јединствена.

Све горе наведено оставило је катастрофалне последице по физичко, психо- ментално и духовно здравље народа, отупелог на многа неприродна и апсурдна стања.

Условно речено Срби су народ са најотпорнијим менталним и моралним имунитетом на планети. Отпорни на разне врсте киселина и фекалија које белосветске протуве и њихови домаћини повраћају гостујући по Србији.

Такав масовни мазохизам нигде није изражен као у Србији у којој већину чине Срби, православне вероисповести, хетеросексуалних опредељења, толерантних постулата о чему сведочи податак да је Србија обезбедила мањинама права и изнад европских стандарда и да једина у окружењу задржала велики проценат мултиетничности у свим структурама.

Људска права мањинских заједница, по европским извештајима, у Србији су на на веома високом нивоу, што није случај са српском мањином у окружењу или Србима као конститутивним народом у Црној Гори или Босни и Херцеговини. Но намера овог осврта није да анализира статус мањинских заједница и њихових права већ феномен угрожавања уставом загарантованих права већине. И поред већинског опредељења за патријархалне породичне вредности свакодневно се кроз форму различитости и западних цивилизацијских тековина већинском народу, као нормална вредност намеће девијантно или изопачено сексуално опредељење агресивне мањине високо етаблиране у разним центрима моћи. Угрожено је, такође, већинско анти НАТО расположење због огромног присуства у медијима агресивних НАТО лобиста чији су наступи на телевизијама са националном фреквенцијом својеврстан атак и ментални терор над већинском Србијом.

Хашки или анти ратни профитерски лоби и поред чињенице да су у том истом Хагу оборене многе глобалне лажи о Србима и њиховим злочинима и даље воде кампању стварања свести о колективној одговорности већинског народа.

НВО сектор са делом позоришног и уметничког миљеа упорно користи гостопримство грађана Србије и толерантни дух Београда да пред гостима из Босне, Хрватске или са Косова запљуне целу Србију као главног генератора нестабилности у региону.

Најновија провокација са плакатом злочиначке УЧК-а на изложби “Мирдита добар дан”, коју су шиптарски учесници покушали да изложе уз подршку својих домаћина довољно говори колико је вирус аутожигосања и порив самопонижавања свеприсутан у неким маргиналним круговима мале снаге несразмерне утицају и учешћу у јавном простору. Многима на високим функцијама једина референца је да говоре два језика, али што не знају да мисли ни на једном језику то их уз отворено гађење према Србији препоручује за високе апанаже Ђерђа Шороша коме је у рођеној Мађарској ускраћено гостопримство на личном и пословном плану.
Наравно Шорошови активисти рекреативно прикупљају сазнања о талентованој деци – младим јаничарима које интезивно врбују.

У мору мазохистичких апсурда још један: По свим анкетама већина народа евроскептична и наклоњена Русији, али српска деца масовно одлазе на запад у печалбу. Уз све ово стопа морталитета је толика да сваке године умре град од 40 000 становника више него што се роди. Абортусума се убије једно Ваљево или стотинак хиљада деце. Додајмо томе иницијативу за озакоњењем хомосексуалних заједица, укључујући законска допуштења за усвајајање деце као још један атак на породицу и традиционалне хришћанске и природне вредности друштва и сам опстанак народа.
Нова стратегија рађања осмишљена је као подстицај мањинским групама са прогресивним наталитетом и веома респектабилном бирачком базом, коју је свака власт издашно користила. Без намере да било кога дискриминишем за мало више од четврт века Срби ће у својој држави постати мањина:
Сао Рома бабо, бабо.

Мишо Вујовић

ИЗВОР: ИН4С

————

1.6.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. На жалост све је ово тачно осим једне ствари а то је да је СПЦ саборна и јединствена јер у православном смислу није…СПЦ је у дубокој кризи коју су изазвали екуменствујући јерарси у врху водећи православни брод ка опасним хридинама ватиканске јереси и осталим секташким организацијама у Светском савету цркава као скупу свих отпадника од Христа…томе сведочи њихов саборно усвојен документ са лажног свеправопславног сабора на Криту где се тврди да православна Црква нема пуноћу истине и тек ће са другим јеретичким и секташким конфесијама то постићи што је ван сваке памети….

    Свиђа ми се

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.