АКТУЕЛНО

Породица Тркуља којој је ЦСР одузео ћеркицу – Судско Медицинско Вештачење: Потпуно су здрави!


фото: globalmediaplanet.info

Иван и Наташа Тркуља, којима је Градски центар за социјални рад града Београда, одељење Звездара, 03.10.2017. одузео ћерку у раним јутрањим часовима на препад и асистенцију полиције без икаквог писмена (документа) у њиховом стану, а који и даље воде херојску борбу епских размера да им се дете врати, извршили су и експертско вештачење од стране СТАЛНОГ СУДСКОГ ВЕШТАКА Проф. Универзитета др сци мед. Милутин М. Ненадовић, спец. неуропсихијатрије, Судски вештак за област: медицина, ужа специјалност: неуропсихијатрија, епилептологија и болести зависности.

Вештачење овог чувеног Универзитетског професора др.сци.мед. са бројним референцама готово је НЕМОГУЋЕ ПОБИТИ а темељно је образложено на читавих 15 страна.

У овим документима и експертизама које смо добили на увид, јасно се види да су оба родитеља ПОТПУНО ЗДРАВИ И ДА ПОСЕДУЈУ СВЕ КАПАЦИТЕТЕ ПОЖЕЉНЕ ЗА РОДИТЕЉСТВО.

***

Наводимо ЗАКЉУЧАК – Тркуља Иван – Вештачење:

Ад 3
З А К Љ У Ч А К

1. Тркуља Иван, стар 47. година, је особа очуваног соматског тј. телесног здравља и не болује од трајне и/или привремене душевне болести.

2. Утемељено на неуропсихијатријској/психијатријској науци и струци Тркуља Иван, рођен 1971. године, је особа способна да самостално врши родитељско право над својом мал. ћерком М…… рођеном хх.хх.2011. године тј. поседује пожељне капацитете за родитељство.

Београд,
10.02.2018. године

ЛЕКАР – ВЕШТАК

Проф. Универ. др сци мед.
Милутин М. Ненадовић
спец неуропсихијатрије

Тркуља Иван – отац коме су одузели дете – налаз судско медицинског вештачења – испуњава све услове за обављање родитељског права

***

Наводимо ЗАКЉУЧАК – Тркуља Наташа – Вештачење:

Испитаница је 16.10.2017. године била на прегледу код психијатра у Институту за ментално здравље Београд а по предлогу и захтеву ГЦСР Београд Одељење Звездара издатог 12.10.2017. године. Од лекара предложену терапију није узимала нити је дошла на заказану контролу. Том приликом лекар није поставио дијагнозу из опуса психијатријских болести и/или поремећаја.

Ад 3
З А К Љ У Ч А К

1. Испитаница Тркуља Наташа, стара 47. година, на дан прегледа и психијатријске експлорације не болује од соматске ( телесне ) болести, нити од трајног или привременог душевног поремећаја тј. болести и нема знакова примарног као ни секундарног слабоумља. Социјално је независна – запослена са редовном зарадом.

2. Тркуља Наташа, рођена 1971. године, са неуропсихијатријског тј. психијатријског аспекта је особа способна да самостално врши родитељско право над својом мал. ћерком М….. рођеном хх.хх.2011. године, јер поседује потребне капацитете за родитељство.
Београд,
10.02.2018. године

ЛЕКАР – ВЕШТАК

Проф. Универ. др сци мед.
Милутин М. Ненадовић
спец неуропсихијатрије

Тркуља Наташа – мајка којој су одузели дете – налаз судско медицинског вештачења – испуњава све услове за обављање родитељског права

***

Наводимо да је психолог Градског центра за социјални рад Смиља Игић, по сведочењима родитеља, а која је предводила одузимање малолетне М.Т. (6 – шест година, женско), запрепашћеним родитељима одмах након одузимања њихове ћерке упутила следећу реченицу: “А сада ћете ви мало да пијете лекиће.”

Постављају се оправдана питања:

  1. Да ли запослени у Центрима за социјални рад могу да икоме преписују лекиће како називају лекове тј психоактивне супстанце, и одређују којекакве дијагнозе БЕЗ ПРЕТХОДНОГ УВИДА?
  2. Од када то психолози дају медикаменте односно одређују медикаментозну терапију и на основу чега?
  3. ЗАШТО су вршили притисак на уваженог и чувеног др. Мисојчића из Института за ментално здравље у Палмотићевој улици, да родитељима тада већ измештене девојчице од 6 година, под хитно одреди дијагнозу на шта је овај уважени психијатар реаговао речима: “Немојте ме терати на то! Ја у овоме НЕЋУ да учествујем.” – одбрусивши социјалној радници !?
  4. Каква је спрега између Центара за социјални рад и психијатријских установа и у које сврхе је заснована када се ради рецимо о одузимању деце која се експресно премештају прво у прихватилишта, где пребивају у врло неадекватним да не кажемо катастрофалним условима који нису примерени ни логорашима а не људским бићима и камоли деци, а затим ту децу дају тзв хранитељским породицама где им се надаље губи сваки траг?
  5. Да случајно није матрица да се ОТАЦ прогласи насилником, МАЈКА неурачунљивом или лудом што је први корак и увод у ОДУЗИМАЊЕ РОДИТЕЉСКОГ ПРАВА а што је надаље само карика ка ТРАЈНОМ ОДУЗИМАЊУ ДЕЦЕ ОД БИОЛОШКИХ РОДИТЕЉА?
  6. Да ли је најбољи интерес детета да смрша, плаче по цео дан за својим родитељима, добије вашке у прихватилишту, ране по телу, психоактивне супстанце?
  7. Претходно НИЈЕ вршен никакав УВИД, нити РАД са породицом од стране запослених у Центру за социјални рад нити повезаних невладиних организација чијим плакатима су облепљени ови Центри (!?) тако да о некаквим њиховим Закључцима да су заснована на утврђивању РЕАЛНОГ ЧИЊЕНИЧНОГ СТАЊА нема ни говора а као што се да видети и из вештачења које је урађено од стране једног од несмљиво највећих ауторитета из дате области у земљи, СТАЛНОГ СУДСКОГ ВЕШТАКА, Проф. Универ. др сци мед. Милутин М. Ненадовић, Спец неуропсихијатрије, Судски вештак за област медицина, ужа специјалност: неуропсихијатрија, епилептологија и болести зависности – за више погледати ОВДЕ или ОВДЕ.

***

Још неке занимљивости из обимне документације…

“Тркуља Иван у периоду од октобра месеца 2017. године до данас није узимао никакве лекове из опуса психофармакологије, а ГЦСР Београд, Одељење Звездара у образложењу свог решења од дана 03.10.2017. године наводи да Тркуља Иван злоупотребљава алкохол и Бромазепам. За овакву тврдњу не постоји недвосмислени доказ.”

“Испитаница је 16.10.2017. године била на прегледу код психијатра у Институту за ментално здравље Београд а по предлогу и захтеву ГЦСР Београд Одељење Звездара издатог 12.10.2017. године. Од лекара предложену терапију није узимала нити је дошла на заказану контролу. Том приликом лекар није поставио дијагнозу из опуса психијатријских болести и/или поремећаја.“

*

За сада толико о Решењу којим се оправдава Закључак (донет тек након одузимања малолетне М.Т. 6 година, женско) од стране Градског центра за социјални рад Београд, Одељење Звездара, а које је потписао лично Драган Вулевић, начелник одељења у Сектору “за бригу о деци и породици” у Министарству за социјалну политику.

Да ли се заиста ради о бризи о деци и породици можете погледати и у овој ТВ емисији Телевизије КОПЕРНИКУС – БЕЗ ЦЕНЗУРЕ а која је до сада више пута на ТВ Коперникус репризирана. Сада имате могућност да ову емисију погледате и на официјелном, службеном YouTube каналу Телевизије КОПЕРНИКУС ембедованом снимку у овом тексту ниже:

Говоре:

Проф.др. Мила Алечковић,
Франци Донко – социјални радник и новинар ТВ Сло, Глас за отроке ин дружине. ТВ водитељ NOVA24TV, Актуално …
Александар Теодоровић – активиста,
Душко Велковски – истраживачки новинар међународне и европске федерације новинара (IFJ, EFJ),
Иван Тркуља – отац отете девојчице, жртва центра за социјални рад и осталих институтиција система

ИЗВОР: globalmediaplanet.info

———

1.6.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

 

1 reply »

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.