АКТУЕЛНО

„Клуб 100“ уводи Србију у НАТО?


Представници Амбасаде САД и НАТО појачали су активности на приближавању Србије западној војној алијанси, а круна тих тежњи требало би да буде оснивање неформалног „клуба 100“, у који би ушли професори универзитета и јавне личности с циљем да отворено пропагирају напуштање досадашњег курса неутралности, пишу „Вечерње новости“.

Како наводе, суштина је у томе да се уз пропагандни рад појачају и оперативне активности на терену.

Лист истиче да се ова опсежна акција ослања на глобалну стратегију Запада о „елиминисању малигног утицаја Русије на Балкану“, а да је кључна зона појачаног пропагандног деловања управо Србија, али и Република Српска, „у којој обавештајци НАТО и западних служби имају специјалан задатак да прекину чврсту спону Милорада Додика с Кремљом“.

Позивајући се на „одлично обавештене изворе“, лист наводи да је други секретар у Амбасади САД Џон Бовермастер недавно рекао да ће се средином септембра, на Фрушкој гори, окупити група професора ради припрема и едукације за популаризацију НАТО.

„Новости“, међутим, напомињу да Бовермастер напушта функцију, те да је план да пројекат, који је он започео, заврши његов наследник Џон Радефорд.

Подсећајући да је у Београду прошлог месеца боравила Чинчила Моли из Одсека за пропагандну делатност Европске команде НАТО, лист тврди да је она разговарала са представницима неких невладиних организација и да се распитивала за став јавности према САД и НАТО, као и да ли се тај однос може мењати.

Како додаје, њу је интересовало и да ли је довољно добро представљена сарадња Министарства одбране и Војске Србије с НАТО, као и шта је све предузето на промоцији вежбе „Србија 2018“, коју у октобру у Младеновцу организују НАТО и Министарство унутрашњих послова Србије.

Отприлике у исто време, истичу Новости, у „Краун плази“ је одржан састанак поводом заједничке вежбе „Србија 2018“ којем су, између осталих, присуствовали шеф канцеларије за евроатланско и глобално партнерство у Сектору за политичка и безбедносна питања НАТО Џејмс Меки и референт НАТО за Србију Анжелик Томсен-Барнет.

Уместо саме вежбе, главна тема је био план промоције Алијансе у Србији, тврди лист.

Наводи и да америчка амбасада подржава и помаже активности појединих невладиних организација, које се баве промоцијом НАТО, те подсећају да је средином маја у хотелу „Кристал“ у Београду одржана конференција под називом „Обликовање будућности Србије у ери несигурности“ у организацији Атлантског савета Србије, на којој се говорило о предностима сарадње Србије са НАТО и САД.

ИЗВОР: РТВ

***

ФБР КОМЕНТАР

НЕЋЕМО НИКАД ЗАБОРАВИТИ – НИ ОПРОСТИТИ!!!

NATO злочиначка агресија на Србију 1999.

 

Злочиначко бомбардовање, ратни злочин над цивилним становништвом: ЕКОЦИД И ГЕНОЦИД НАД НАРОДОМ СРБСКИМ И СРБИЈОМ 1999.

*Биљана Диковић: ДОКУМЕНТ ВЕРАН ОРИГИНАЛУ – NATO користио оружје за масовно уништавање – уранијумску муницију 1999. у агресији на СРЈ

*Joво Вукелић: Одговор америчком амбасадору – Све што сте изјавили је потпуна неистина!

*Заступник оболелих италијанских војника: НАТО осиромашеним уранијумом свесно сејао смрт по Србији

*DW: Зло које у Србији убија и после рата

*Од 2000. године нико из наше дипломатије писнуо није о последицама ужаса који нам се десио после бомбардовања!

*Радисав Ристић: (Не)милосрдни анђео – Злочиначки НАТО експеримент у коме су Срби били у улози заморчића

*Кинеска државна CCTV приказала злочине НАТО у Србији – видело 100 милиона људи

*Драган Вујичић: Истина о осиромашеном уранијуму дубоко скривана

*Србија на другом месту: Објављена листа земаља које су највише гађане америчким „томахавцима“

*Биљана Диковић: Осиромашени уранијум којим су НАТО/ЕУ/САД ЗЛОЧИНЦИ бомбардовали Србе по мишљењу „стручњака“ има својство „витамина за ојачање имунитета“…

*IARC (The International Agency for Research on Cancer): Алармантан податак – Србија прва у Европи по броју деце оболеле од рака!

*РАЗГОВОР С ПОВОДОМ: Др Мирјана Анђелковић Лукић – Специјални, ХЕМИЈСКИ и РАДИОЛОШКИ рат НАТО алијансе над Србима 1999. уништавањем здравља народа и природе хиљадама година унапред!

 

 

***

4.6.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

5 replies »

 1. „Клуб 100“ уводи Србију у НАТО?“?!

  ЛАЗАРЕВ ЗАВЕТ:
  “Клуб 100“ – не уводи Србију у НАТО!

  Драган Славнић

  Свиђа ми се

 2. Reč NATO treba izbaciti iz srpskog jezika, zameniti ga pravim imenom. Zločinačka Organizacija Čovečanstva.(ZOČ).
  Njihove vojnike i tehniku treba uništiti čim dotaknu tlo Srbije.
  Adekvatno kao i oni nama. Krvni neprijatelj nikada nemože biti prijatelj.
  To što sada predlažu o tome su trebali da razmišljaju pre agresije na Jugoslaviju.

  Свиђа ми се

 3. To da je bezbroj k l u b amagaraca koji to ovdje, za saku sijena i manje, to radi, nije sporno. Ali kada o tome pisu VN, pdsjecaju javnost da, kao glasilo Kluba
  Magaraca, (uvijek) jesu u toRu informacija…

  Свиђа ми се