АКТУЕЛНО

Путин потписао закон о контра-санкцијама


Владимир Путин је потписао Закон о мерама дејства на непријатељске акције Сједињених Држава и других држава. Одговарајући документ објављен је на службеном порталу правних информација. Државна дума је 22. маја усвојила Закон, а Савет Федерације одобрио 30. маја. 


Закон омогућава увођење контра-санкција као одговор на непријатељске потезе САД-а и других земаља. Мере се могу применити на државе, организације под њиховом јурисдикцијом, као и званичнике и грађане.


Законом је дозвољено да се обустави међународна сарадња у одређеним секторима, забрани увоз или извоз производа и сировина, као и да се учествује у јавним набавкама или приватизацији државне и општинске имовине.

Руски закон о контра-санкцијама изазвао је велику напетост у америчким пословним круговима, рекао је директор одсека за Северну Америку Министарства спољних ослова Русије Георгиј Борисенко.

„У Сједињеним Државама, пре свега, реакција долази из пословних кругова, јер прилично велики број, великих америчких компанија активно ради на руском тржишту још од дана Совјетског Савеза и жели да остане овде“, рекао је он.


Према његовим речима, када се разматрао први нацрт закона, велики број великих компанија и Пословни савет САД-Русија апеловали су на Владимир Путина да га ублажи.


Борисенко верује да ће Вашингтон сада пратити како ће се овај закон примењивати у Русији.

 

ИЗВОР: ВОСТОК

——-

5.6.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Србија да уведе санкције на посете мангупа из Европе, које овде изигравају мајмуне, правећи и од нас мајмуне.
    Санкционисати увоз пољопривредних прехрамбених производа којих имамо довољно, па и за извоз.

    Свиђа ми се