АКТУЕЛНО

ПРОТЕСТ ЦХФ СРБИЈА – УЖИВО!


Србија остала једина од 14 земаља у којој се спорни кредити и даље третирају као „поштени и дозвољени“, тражимо да се Врховни касациони суд ХИТНО изјасни о истима!!! ПОДРШКА за ЦХФ СРБИЈА! 

Подршку протесту су дали: Војни и Полицијски синдикат, Ново удружење пензионера Србије, Удружени синдикати Слога Србије, Синдикат просветних радника Војводине, Независни синдикат јавних служби Србије, Центар за заштиту потрошача Зрењанин (Бегеј), СРБИ НА ОКУП, Живи зид, и друге бројне организације, удружења, грађани…

„Некоме не одговара да се овај проблем реши у Србији, а не буде ли се овде решило као и у осталих 13 земаља у корист грађана и тада ће платити банке, онда ће се решавати у Стразбуру а тамо је резултат познат, осим што ће онда све платити народ Србије, односно „држава Србија““.

Неки од њих су већ поставили шаторе и почели ШТРАЈК ГЛАЂУ!

***

Покрет Достојни Србије позвао своје чланство на трајну БЛОКАДУ Немањине улице…

Достојни Србије: 

Народе, дошао је тренутак да изађемо на улицу. Тренутно је у Немањиној улици, 50 метара испод зграде Владе Србије, код Касацоног суда , започета трајна блокада Немањине улице, од стране народа који је оштећен кредитима у швајцарским францима. Пошто смо сви свесни да решавањем једног проблема, нећемо решити колективни проблем, ПОЗИВАМО КОМПЛЕТАН НАРОД, оне које погађа издаја, оне које погађа окупација, обесправљене раднике, сељаке без земље, младе који хоће да беже из сопствене отаџбине трбухом за крухом, пензионере без пензија, ратне ветеране, родитеље чија су деца оштећена вакцином или било којим другим медикаментом, родитеље чија су деца отета и све друге. Дођите у Немањину улицу да се изборимо за слободу свих нас и наше деце. Било када, у току дана, вечери, ноћи, донесите храну и воду , за оне који немају чак ни за то. Остаћемо колико је потребно до слободе. Са вама и уз вас, уз Божију помоћ, Покрет Достојни Србије.

***

Адвокат Јелена Павловић, члан Управног одбора ЦХФ Србија, обавестила је присутне медије о томе шта је ЦХФ одлучио у вези штрајка глађу који је започео и разговору са представницима Врховног касационог суда.

„Као прво морам да се захвалим свима који су данас дошли. И да се захвалим представницима Врховног касационог суда који су нас примили на данашњи састанак, да им изложимо који је циљ нашег данашњег протеста и зашто смо дошли. Ми смо имали само један разлог данашњег протеста а то је – да се о нашим предметима одлучи у разумним роковима, имајући у виду да је већ прошло три и по године и да се налазимо у потпуној агонији, јер се предмети јако дуго суде. Добили смо уверавања од Врховног касационог суда да ће већ колико сутра ићи допис свим судовима, да се поступци у овим предметима хитно решавају, као и да ће до 1.октобра ове године сви предмети који се тренутно налазе у Врховном касационом суду бити решени. То је оно што смо ми и тражили. Ми нисмо ни једног јединог момента вршили утицај како ће се судити, већ те одлуке суда да буду оне које ми можемо да издржимо и дочекамо. Оно што смо данас чули и за шта смо добили уверавања прихватили смо. Захвални смо на томе да су они схватили који је разлог нашег протеста и да то није притисак на суд у виду било каквих радњи које законом нису дозвољене, већ да ми тражимо само једно, убрзање и одлучивање у нашим судским поступцима обзиром на велике и тешке последице које свакодневно наступају“.
„Прекидамо штрајк, нема потребе да чекамо октобар месец овде. Брже од сутра не може, добро је да су нас разумели зашто смо данас дошли овде. Циљ – убрзање и поступање по нашим предметима је испуњен.“

Јелена Павловић

***

САОПШТЕЊЕ о састанку на сајту Врховног касационог суда

***

ПОВЕЗАНО:

*ЦХФ СРБИЈА: ПРОТЕСТ 6.јунa у 12 часова испред Уставног суда у Београду – Саопштење и снимак конференције за медије

*Позив на протест свим медијима, организацијама и поштеним грађанима Републике Србије

*НАЈАВА: ЦХФ СРБИЈА – ПРОТЕСТ и ШТРАЈК ГЛАЂУ 06.06.2018.године у 12 часова испред Уставног суда до објаве правног става Врховног касационог суда по питању спорних кредита

*Трибина „Швајцарац балканска клопка“ у Новом Саду: Клијенти пишу тужбе, чека се и пресуда о НИШТАВОСТИ по угледу на решења у 14 земаља Европе

*НАЈАВА: НОВИ САД – РЕГИОНАЛНА ТРИБИНА “ШВАЈЦАРАЦ – БАНКАРСКА КЛОПКА“

*ПРОТЕСТ Удружења ЦХФ Србија: ЦХФ кредити су банкарска превара, у проблему 100.000 људи, судови да суде по закону (фото, видео)

*ПРОТЕСТ: У ИМЕ НАРОДА! СТОП НЕЗАКОНИТОМ ПОСЛОВАЊУ БАНАКА! (13.април у 12 часова испред зграде Владе Србије)

*Незаконитост и непоштеност уговора о стамбеним и хипотекарним кредитима индексираних у валути швајцарског франка (видео)

*Одржана регионална трибина „Швајцарац – банкарска клопка“ (видео)

*РЕЧЕНО И ПРЕЋУТАНО: Кредити у еврима, швајцарцима или динарима – Да ли је на помолу деиндексација свих кредита? (видео)

*ЦХФ СРБИЈА: Десет земаља Европе су већ решиле овај проблем, предали Захтев институцијама за хитан састанак (видео)

*Биљана Диковић: Кредити код страних банака или Како преживети сутра, или до сутра…

*Биљана Диковић: Зоран Тасић – СТРУЧНО И ЈАСНО О ПРОБЛЕМУ, САДАШЊЕМ СТАЊУ КРЕДИТА, КЛИЈЕНАТА И БАНАКА И ЈЕДИНОМ И МОГУЋЕМ РЕШЕЊУ

————–

6.6.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић