АКТУЕЛНО

ОКУПИРАНЕ ТЕРИТОРИЈЕ: „Тим војника Кфора и тим Војске Србије“ – играли фудбалску утакмицу у бази БОНДСТИЛ!?


Америчка база „Бондстил“ код Урошевца, отворила је врата за представнике медија, због турнира у фудбалу на коме су учествовали тимови војника Кфора и тим Војске Србије, пише у тексту „N1 у Бондстилу: Завирите у унутрашњост америчке базе“. ОВО ЈЕ изгледа ЈЕДАН ОД НАЧИНА за реализацију плана „Клуба 100“- КАКО СРБИ ДА ЗАВОЛЕ УБИЦУ и ОКУПАТОРА!

screenshot из видеа Н1

Била је то ексклузивна прилика да се види како изнутра изгледа највећа америчка војна база на Косову, али и први мини- турнир у кампу „Бондстил“ на којем је наступила и селекција Војске Србије, која је на турниру однела убедљиву победу.

Стратешки положај на коме се налази највећа америчка база на Косову чини Бондстил најјачим америчким војним полигоном у југоисточној Европи. У изградњу ове базе, која се налази око 30 километара јужно од Приштине, уложено је неколико милиона долара, док је она веома ретко отворена за медије.

Некада је у кампу било смештено од четири до пет хиљада војника, док је данас њихов број знатно смањен на око хиљаду.

„Камп је превелик јер је раније овде било пуно војника. Број војника у Бондстилу се смањио због побољшања опште безбедносне ситуације на Косову и то је добар знак. Камп остаје опремљен пуним капацитетима да у случају потребе поново сместимо наше војнике“, каже командант КФОР-а Салваторе Куочи.

Камп Бондстил опремљен је огромним хелидромом, радарским центром, затвором, болницом, теретанама и рекреативним центрима као и познатим ланцем фаст фоод хране Бургер Кинг. У Бондстилу се налазе најмодернији покретни комуникациони системи који могу да успоставе везу са целим системом командовања америчких трупа, много даље од самог Косова.

Током боравка екипе Н1 у кампу, по први пут до сада одржана је фудбалска утакмица између КФОР-ових војника и Војске Србије.

Командант Бондстила Ник Дучић, амерички официр српског порекла, каже да је заједнички турнир одраз добрих односа које КФОР има са Војском Србије, током заједницких патрола на административној линији.

„Ако можемо заједно да радимо, зашто да се не такмичимо заједно и тако истовремено побољшамо наше пријатељске односе и партнерство“, рекао је Дучић.

А голман српског тима, који је савладао КФОР-ову екипу са 6:1, казе да је срећан сто су одиграли заједничку утакмицу. На крају утакмице, играчима су уручене медаље и мајице као успомена на овај мали турнир.

ИЗВОР: Н1

***

НИСМО ЗАБОРАВИЛИ – НЕЋЕМО ДА ОПРОСТИМО!

NATO злочиначка агресија на Србију 1999.

ПОВЕЗАНО:

*ПИТАЊЕ ЗА УН: У Бондстилу се обучавају и екстремисти за специјалне задатке?

*Зоран Влашковић: Aмеричка војна база Бондстил у Сојеву код Урошевца на КиМ проширена за узурпираних нових 100 хектара!?

*БОМБАРДУЈУ, УБИЈУ, ОТМУ и УБЕЂУЈУ ТЕ ДА ТИ „ПОМАЖУ“: „Америка не разматра одштету за интервенцију на Косову“

*База „Бондстил“: Центар за обуку обавјештајаца и балкански Гвантанамо

*

*Сергеј Лавров: „Руски центар у Нишу је хуманитаран, а шта раде Американци у Бонстилу?“

Злочиначко бомбардовање, ратни злочин над цивилним становништвом: ЕКОЦИД И ГЕНОЦИД НАД НАРОДОМ СРБСКИМ И СРБИЈОМ 1999.

ПРАВОСЛАВНА СРБИЈА: Цркве и манастири на Косову и Метохији

*Заступник оболелих италијанских војника: НАТО осиромашеним уранијумом свесно сејао смрт по Србији

*DW: Зло које у Србији убија и после рата

*Од 2000. године нико из наше дипломатије писнуо није о последицама ужаса који нам се десио после бомбардовања!

*Радисав Ристић: (Не)милосрдни анђео – Злочиначки НАТО експеримент у коме су Срби били у улози заморчића

*Кинеска државна CCTV приказала злочине НАТО у Србији – видело 100 милиона људи

*Драган Вујичић: Истина о осиромашеном уранијуму дубоко скривана

*Србија на другом месту: Објављена листа земаља које су највише гађане америчким „томахавцима“

*Биљана Диковић: Осиромашени уранијум којим су НАТО/ЕУ/САД ЗЛОЧИНЦИ бомбардовали Србе по мишљењу „стручњака“ има својство „витамина за ојачање имунитета“…

*IARC (The International Agency for Research on Cancer): Алармантан податак – Србија прва у Европи по броју деце оболеле од рака!

*РАЗГОВОР С ПОВОДОМ: Др Мирјана Анђелковић Лукић – Специјални, ХЕМИЈСКИ и РАДИОЛОШКИ рат НАТО алијансе над Србима 1999. уништавањем здравља народа и природе хиљадама година унапред!

*Доменико Леђеро: НАТО извршио „тихо свирепо убиство“ осиромашеним уранијумом и Србији ће уступити доказе о томе, у БиХ се „то маскира“

*„Клуб 100“ уводи Србију у НАТО?

10.6.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. ИГРАТИ СА окупатором ВИ НИЈЕСТИ ПАМЕТНИ ОТЕЛИ СУ ЗЕМЉУ СРБСКИМ СЕЉАЊИМА ЉУДИМА КОЈИ ТУ ЖИВЕ ЖЕНЕ У ЦРНИНИ КУНУ СВАКИ ДАН ОТЕТО ЈЕ ПРОКЛЕТО НИЈЕ ТО ВОЈСКА СРБИЈЕ ВЕЋ нато јањичари

    Свиђа ми се