АКТУЕЛНО

Нестао новинар из Беле Цркве, траже га жандармерија, хеликоптери и рониоци


Министарство унутрашњих послова саопштило је да је расписана потрага за новинаром из Беле Цркве Стефаном Цветковићем након што је пронађено његово напуштено возило.

Стефан Цветковић

Како преноси Блиц, МУП је издао саопштење поводом ове информације:

„Полицијској станици Бела Црква ноћас је пријављено да се у Београдској улици у Белој Цркви налази паркирано путничко возило марке „поло“ на коме су отворена возачева врата и упаљена светла. Полицијски службеници су одмах изашли на лице места, након чега ја утврђено да је реч о возилу које користи новинар Стефан Цветковић, а које је власништво његовог оца. О овом догађају одмах је обавештено надлежно тужилаштво, а полиција је расписала потрагу са Стефаном Цветковићем и за њим се интензивно трага“, саопштио је МУП.

Да је Стефан Цветковић из Беле Цркве ноћас нестао, потврђено је и агенцији Бета из неколико извора из тог места.

Како се наводи, пронађен је његов аутомобил, којем је мотор радио, а очевици су испричали да су на аутомобилу била отворена врата и да је поред пронађен Цветковићев ручни сат са покиданом наруквицом.

Агенција Бета је покушала да ступи у контакт са Цветковићем, али су му сви познати мобилни телефони били искључени.

Извор Бете је рекао да је полиција обавештена о нестанку новинара и да је у току интензивна потрага за њим.

Цветковић је у жижу јавности протеклих година дошао неколико пута, када је у више наврата изјавио да му је прећено. Како су пренели медији 2013. је изјавио да су њега и његовог сина пресрели непознати мушкарци, који су витлали оружјем и запретили му да ће се његовом сину нешто догодити укоилико не заћути. Према његовим тадашњим речима, он претпоставља да је претња стигла због тога што је истраживао случај незаконите набавке лекова, пише Недељник.

Претње су се поновиле и 2015. када је Цветковић писао о злоупотребама у Фонду за капиталне инвестиције Војводине.

2017. се сукобио са локалним челницима СНС који су га тужили за изношење лажи и неситина, па га је по тој тужби суд и осудио. Међутим, месец дана касније, други суд је ту пресуду помиштио, а Цветковић је рекао да ће, ако се тврдње СНС докажу, тужити сам себе.

Последњи пут у јавности се помињао када је 19. маја ове године испричао медијима да је био шест сати задржан на административном прелазу Јариње и навео да је након тога од косовске полиције добио документ којим се потврђује да је по налогу специјалног тужиоца који води истрагу о убиству косовског политичара Оливера Ивановића, задржан у полицијској станици у близини прелаза због испитивања.

Цветковић је тада испричао да је на Косово ишао новинарским послом, јер, како је рекао, ради на истраживању убиства Оливера Ивановића. „Нису имали други начин да дођу до мене, пошто су приметили да сам дошао у контакт са неким људима који су им интересантни за истрагу“, рекао је Цветковић Бети након што је пуштен.

Он је у фебруару месецу у Београду одржао конференцију за новинаре под називом „Колико кошта ликвидација на северу Косова“, када је показао и фотографије особа које су наводно биле умешане у ликвидацију Оливера Ивановића и изнео тврдње да је тај атентат плаћен 40.000 евра.

***

***

14.6.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић