АКТУЕЛНО

Саопштење Двери поводом хапшења Жарка Павловића


Апелујемо на надлежне органе да у случају Жарка Павловића из Лазаревца поступају у складу са законом, а не политичким притисцима.

Поводом интервенције полицијске патроле ПС Лазаревац у уторак, 12.06. у месту Жупањац у којој је ухапшен  грађанин Лазаревца, Жарко Павловић, а због информација сведока које су доспеле до јавности, Двери апелују на надлежне органе да се испитају сви детаљи случаја укључујући поступање полицијских службеника и прекине притисак министра полиције који путем медија, пре судског процеса, позива на најстрожије кажњавање осумњиченог Павловића.

Изражавамо овим путем сумњу у постојање услова за вођење непристрасног поступка против осумњиченог и апелујемо да се истраже све до јавности доспеле информације о понашању полицијских службеника, шамарању, претњама и прекомерној употреби силе услед које је осумњичени завршио са тешким повредама у Ургентном центру, а што се делом може видети и на објављеном снимку (Србија Данас) са видео надзора оближње продавнице, те чињеници да грађани приликом интервенције нису вршили блокаду пута како је путем медија саопштено јавности.

Апсолутно осуђујемо сваки вид насиља и немамо намеру да аболирамо кривицу осумњиченог, али сматрамо да ништа не сме бити спроведено противно закону или неистражено од стране надлежних, и имамо основану сумњу у намере власти да се кроз притисак на надлежне органе у спровођењу судског поступка – политички обрачуна са осумњиченим.

Инфо служба Двери

 

———-

14.6.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић