АКТУЕЛНО

Влада Републике Српске смањила цену горива


БАЊАЛУКА – Влада Републике Српске одлучила је данас да смањи цену горива, а нова цена ће бити од 2,11 до 2,29 КМ у зависности од регије, дистрибутера и врсте горива.

Илустрација: freeimages.com

Министар трговине и туризма Предраг Глухаровић је новинарима након седнице владе рекао да је део дистрибутера обећао да ће снизити цене горива за пет фенинга.

Иницираће, казао је, заједнички састанак са министром спољне трговине и економских односа БиХ Мирком Шаровићем и министром трговине ФБиХ Златаном Вујановићем да би разговарали о решењу питања која се односе на цену горива.

Дистрибутери у Републици Српској размотриће смањење маржи које сад износе 22 фенинга по литру.

„Неки су се већ одазвали позиву, па ће цене горива, зависно од регије, бити од 2,11 до 2,29 КМ“, рекао је Глухаковић и нагласио да је гориво у Српској и даље најјефтиније у региону.

Он је подсетио да је гориво у Српској најскупље било 2012. године када је литар коштао 2,62 КМ.

Глухаковић је истакао да у Републици Српској нема монопола и истих цена горива јер сваки дистрибутер сам одлучује колико ће их снизити, те најавио да ће од дистрибутера из ФБиХ тражити да размотре куповину горива у Рафинерији нафте Брод да би било јефтиније јер га сада набављају у иностранству, пренела је РТРС.

 

ИЗВОР: РТВ

——–

14.6.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Фантастична вијест за све поштоваоце медијске манипулације , некадашњег Тадићевог (мисли се на Бориса Тадића и његове „жуте“) а сада Вучићевог , „великог баје“.
    Што се тиче цијене горива из 2012. г. мислим да се министар малчице забунио. Те , 2012.г. цијена барела била је око 110$. Можда толика цијена , коју помиње била 2008. г. када је барел био 145$?
    Занимљиво је како себи приписују заслуге за смањење цијене (не улазећи у комплексну причу око тога да су наговорили дистрибутере да се одрекну маржи што је веома занимљиво по много аспеката) али заборављају нашој браћи у матици понудити и ове информације тј. чињенице о сарадњи са мрским Бакиром , „високим представницима“ и ММФ-ом :

    nebojsavukanovic.info/oni-su-odgovorni-za-poskupljenje-goriva/?sr_pismo=cir

    Свиђа ми се