АКТУЕЛНО

Вучић избрисао Србију са списка суверених држава


Карикатура: Гузина – КОЛАРИЋУ ПАНИЋУ

ИЗЈАВА ПРЕДСЕДНИКА ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ, МИЛОША ЈОВАНОВИЋА

Председник Републике Александар Вучић нажалост је избрисао Србију са списка суверених држава.

Остаће у историји срамним словима уписано у историји његово обраћање Немачкој да „када одлучује о Србији“ саслуша шта Србија мисли и несхватљива и неопростива поданичка изјава „а наравно, одлука је увек на вама“, тј. на Немачкој.

После тога никога у Србији не треба да чуди што истовремено док се Грчка и Македонија потресају само због несагласности око назива независне државе Македоније, дотле власт у Србији спречава сваки сувисли разговор о судбини 140 хиљада Срба, 10.887 квадратних километара државне територије, српској имовини, културном и верском наслеђу на Косову и Метохији. Јер…о томе ће, каже Вучић, да одлучују други, не Србија. То може да се оствари само ућуткивањем оних који бране националне интересе, односно ућуткивањем истине.

Ако су грађанима обећања власти, очигледно предизборна, о смањивању смањења пензија и плата и бајка о „златном добу Србије“ довољна накнада за губитак слободе, суверенитета, дела свог народа и територије, онда ће да се потврди стара изрека да сваки народ заслужује власт какву има. У случају Србије нажалост – очигледну марионетску, ауторитарну и корумпирану.

Информативна служба ДСС

———–

14.6.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић