АКТУЕЛНО

Михаило Меденица: Велика Албанија и Александри мали…


Михаило Меденица

Дакле, Александре Вулине, тврдите (један или више Вас..?) како је подела Косова преко потребна не би ли се зауставило формирање “велике Албаније”?!

Верујем да сте до тог ингениозног закључкa дошли током какве панел дискусије свих релевантних Вулина за шанком, верујући, ваљда, да ћете Саморођеном помоћи тако што ћете му добацити камен док се дави у плићаку издаје…

Но, издаја му савршено иде од руке, не брините, нема потребе да фалширате у понижењу и продаји Србије тако што ћете је тумачити као: “одсецање главе је најефикаснији лек против главобоље”, несрећни изданку ЈУЛ-а и напредњачке јесени.

Јесте ли то опет скакали “ласту” с цеви тенка на бетон па лупили прво што Вам је пало на памет пошто сте се делимично освестили?
Значи, стварање “велике Албаније” можемо спречити само ако помогнемо њеном стварању- издајом светиње?!

Дакле, “велике Албаније” неће бити уколико поделимо Косово и Метохију на равне части- Албанцима Косово и Метохија а Србији компромис да понекад може да наврати на задушнице себи?!

Колико схватам, мишљења сте да се брана ваља градити тамо где воде нема, а накнадно ћете у кофицама с распеваних београдских фонтана донети који литар да пошкропите замљу коју ћете предати Албацима како никад не би било “велике Албаније”?!

Ако је и од Вас- превулинали сте, очигледно, биће да сте превише запертлали цокуле па Вам кисеоник лута негде између табана и мозга, или пак неки од нас нису довољно прозорљиви да виде то што сви Ви видите: “велику Албанију” која то није јер сте издали најсветије што имамо како би постала довољно велика без превише муке, што би вероватно оне коалиционе звери од Тачија и Харадинаја начисто збунило: “Како сад да правимо велику Албанију кад нам је Србија већ направила две трећине, Мило Ђукановић подупире колко може, а нама остаје само да се играмо у песку српских домова, гробова и светиња, баш није фер!”

За вас Вулини, Саморођеног и ресто фарисеја је борба против највећег зла, што “велика Албанија” свакако јесте- одазивање на мобу за ударање прве плоче тог дома ђавола у којој ће одвојити собичак за сталну изложбену поставку: “Ако не знаш где су ти међе државе погледај где су ти гробови, а кад их већ нађеш помози да прекопамо то, правимо неку “велику Албанију” а ви нам као не дате! Ваш материјал, наше руке, па нек се зове и Србија док год је застава црног орла на њеним границама а Срби на ничијој земљи…”

Да знате шта су образ и срам питао бих Вас зар Вас није срам, зар Вам није опоро и гадно бити Ви и убеђивати мајке у црнини како им та боја предивно стоји, истиче очи, сузе у њима нарочито?!
Зар вам није мука од себе самих да опело називате матинеом?!
Зар вам се, кантараши српства, барем на трен не згади бити то што сте и проклето лагати да се сатирете зарад бољег сутра а то сутра се у народу зову четрдесетице…

Грудобран “великој Албанији”- великом злу постављате тако што Пећ, Дечане, Грачаницу…. нудите као фасадну изолацију хадској утврди, убеђујући нас да је крст с врха звоника једнако крст и ако га преметну у громобран…

Да имате образа и части само, па да вам могу рећи…
Да вам могу рећи како у вашим лажима, фарисеји, не страхујем од “велике Албаније” но од великих Срба!
Оних довољно “великих” да издају Косово и Метохију, а онда нема те Албаније која ће бити већа од Божијег лелека и проклетства које ћете на ову премилу и злосрећну државу навући довека!

Не страхујем ја од црног двоглавог орла хоће ли нас наткрилити, већ од вас ловокрадица који ћете из потаје пуцати на белог с кртом и оцилима на грудима, тврдећи да је умро природном смрћу, јер то је компромис, то је подела без којег нема сутра.

Њима небо- нама облаци, они најцрњи што се попарају и стрмоглаве кад се очешу од крстове на звоницима, пардон, громобранима с врха хадских дворова…

Михаило Меденица

ИЗВОР: Два у Један

———-

18.6.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

4 replies »

  1. Све ми је теже док читам Михаилове текстове.Осећам како му капље крв из срца , отворена рана.Недавно сам сањала сан уочи посете манастиру Ћелије у мом месту.Отац
    Јустин иза себе је оставио завештање да се после његове смрти подигне манастир идентичан оном на Космету.Ушла сам да погледам како напредују радови и доживела шок.Ноћ уочи доласка сањала сам исти олтар који сам видела тад и из њега је као из отворене ране капала крв по поду и по фрескама. Питала сам монахоње и свештенство одговорили су мии да је то тежина мојих грехова, али им нинје пало на паметда им Господ поручује да предајом Космета отварамо рану на Србији.

    Свиђа ми се

  2. Узалуд је молити оног ко милост нема и тражити правду код онога без душе.Оковало нас је зло, не оно што седи у Београду него много даље.Ово је игра на живот и смрт, руски рулет.Метак је у цеви пиштољ је у нашим рукама.Питање је да ли ћемо пуцати себи у главу у нади да је у питању ипак ћорак или ћемо окренути цев на другу страну.У оба случаја би исход био исти, али има разлике у начину на који се умире.СРбски народ мора да схвати да ма колико да себе проклиње и кажњава да је рђав и покварен, ми никада ни за милион година нећемо достићи пакост и злобу ових који владају светом.У томе је наше проклетство.Чак и овако пали већи смо Анђели од њихових светаца којима се моле.

    Свиђа ми се