АКТУЕЛНО

ОТВОРЕНО ПИСМО: Да ли је хумано и етички ово што радите са нашом децом


Грађанска иницијатива за необавезну вакцинацију“ подупире ЗАХТЕВ новосадских родитеља да се моментално ОБУСТАВИ присилна вакцинација деце ММР-ом у новосадској Дечијој болници и испита позадина оваквог бахатог и НЕЗАКОНИТОГ поступања запослених у „ДБ“ при чему су предмет злоупотребе немоћна деца (која потражују здравствену помоћ у овој установи) и њихови уцењени родитељи!

ОТВОРЕНО ПИСМО

Упућујемо ово отворено писмо Председнику Србије, Министру здравља, Дечијој болници у Новом Саду, Заштитнику права пацијената и свим осталим надлежним институцијама, грађанима Новог Сада и грађанима Србије.

Постављамо питање због чега и даље у Дечијој болници у Новом Саду важи забрана примања деце и родитеља –пратиоца без доказа о примљеној вакцини ММР?!

Зашто и даље Дечија болницу у Новом Саду спроводи терор и дискриминацију деце и родитеља када су све здравствене установе у Србији престале да предузимају вандредне мере због пријављене епидемиолошке ситуације са морбилима?!

Због чега и даље Дечија Болница у Новом Саду забрањује родитељима боравак са децом у болници ако имају примљену само једну дозу ММР-а и условљава их ревакцинацијом коју морају одрадити о свом трошку јер држава нема потребне количине ммр-а нити спроводи превентивну вакцинациију одраслих?!

Да ли неко у Дечијој болници у НС има финансијску корист од куповина ММР вакцина по цени од 1200дин, када се и даље инсистира на томе?!

Да ли је хумано да деца која су болесна и са повредама довезена у „ДБ“ НС бивају по дифолту прво вакцинисана ммр-ом па тек онда примљена и збрињавана?!

Да ли су СВИ лекари и медицинске сестре у дечијој болници вакцинисани другом дозом ММР-а???

Због чега ова здравствена установа не обезбеди карантине за децу која нису из неког разлога примила ммр вакцину него их присилно вакцинише или ускраћује лечење???

Да ли је хумано и етички ово што радите са нашом децом, да их остављате саме, уплашене и болесне без родитеља због само вама „јасних“ мотива?!

„Родитељи чувари“

———–

18.6.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

6 replies »

 1. ЈА САМ…Ако ти не верујеш,не значи да није тако…какво је то дрско понашање са твоје стране.
  Ти би некоме поломио руку….шта све нису зликовци у белим мантилима радили нашој деци по Србији,па????Колико је поломљено руку????

  Због таквих се и дешава све ово…

  Ја не верујем……ја бих им поломио руку….ти да поломиш руку?????

  Колико си поломио до сада??

  На чему си????

  Свиђа ми се

 2. У Правилнику о имунизацији који је усвојен непосредно пред почетак „епидемије“ наводи се да се вакцинални статус проверава при сваком доласку у болницу или ДЗ, тако да нико не може да сакрије дете од вакцинашких фашиста. Дакле, МОРАШ да им даш вакциналну књижицу, а онда те гањају као Бог ђавола да се вакцинишеш ако већ ниси. Моја пријатељица није могла са ћерком у болницу у НС док се сама није ревакцинисала ММР-ом.Постоји ли ишта више што је невероватно у овој псеудодржави? Не могу да верујем да неко нешто не може да верује…

  Свиђа ми се

 3. Да ли је хумано да деца која су болесна и са повредама довезена у „ДБ“ НС бивају по дифолту прво вакцинисана ммр-ом па тек онда примљена и збрињавана?!

  sta pisete gluposti< gde to ima da dodje neko sa povredom, a dobije vakcinu? zamisli neko da izvadi vakcinu, a mom detetu treba snimanje, slomio ruku na primer? pa morala bi policija da intervenise, jer bi bilo jos polomljenih! bolje da ste napisali, da su se pojavili vanzemaljci, a ne da se vakcinisu deca sa povredama – ja u to ne verujem.

  Свиђа ми се