АКТУЕЛНО

Више тужилаштво у Београду позвало „осумњиченог” новинара Ивана Максимовића на саслушање


23. јун 2018. КМ Новине

Ивану Максимовићу, новинару портала КМ новине и дописинику Магазина „Таблоид“ из Косовске Митровице, стигао је 21. јуна позив за саслушање са не баш јасним поводом.

Више јавно тужилаштво

Наиме, Више јавно тужилаштво у Београду позива новинара Ивана Максимовића да „у својству осумњиченог“ у понедељак, 25. јуна, дође у просторије овог Суда „ради давања изјаве у предистражном поступку, због постојања основа сумње“ да је учинио кривично дело Угрожавања сигурности из члана 138. ст. 3 у вези ст 1 КЗ и то по кривичној пријави Службе за борбу против организованог криминала – Одељења за високотехнолошки криминал!

Иако нема прецизних навода о ком се то „кривичном делу ради“, датум наводног подношења пријаве, 09. мај ове године, упућује на закључак да се радио о тексту објављеном на нашем порталу а под називом „Постоји ли за Вучића друго решење осим метка?!„.

Уколико се заиста ради о овом тексту, онда то уноси забуну јер Максимовић није његов потписник. У том случају је сасвим извесно да се довођењем новинара у везу по не баш разумној основи, у ствари ради о политичком прогону.

Иван Максимовић (на једној од изложби својих документарних фотографија са КиМ) осим својим текстовима, фотографијама и видео записима сведочи стање на Косову и Метохији ван утицаја политичких или других интересних сфера, онако како људи на терену говоре.

Максимовић је, иначе, једини новинар са Косова и Метохије који протеклих година извештава, пише и аргументовано разоткрива криминалну структуру владајућег режима и издају Косова и Метохије која се нескривено спроводи.

На овај закључак упућује и чињеница да су овог новинара због истог текста  на најгнуснији начин напали једино режимски таблоидни листови „Информер” и „Српски телеграф” и то такође без икаквог основа. Онај први је још и прецизније истицао управо ангажман овог новинара у Магазину Таблоид чији су уредник и редакција једини који омогућавају да се чињенично утврђена истина у текстовима Ивана Максимовића презентује домаћој јавности.

Poziv

Максимовић је сутрадан, 22. јуна, званичним дописом обавестио Суд да из личних разлога, које је уредно документовао, није у могућности да се тог датума појави на Суду и упутио захтев да му се, како то предвиђа и гарантује законодавство Републике Србије, саслушање организује у Косовској Митровици према његовој адреси боравка.

Извор: КМ Новине

2 replies »

  1. Срамно да срамније неможе бити! А зашто више јавно тужилаштво не позове Господина Минхаусена на одговорност за потписивање велеиздајничког бриселског споразума,па затим Ипап и Софа споразума и сијасет сличних ! Ово је сумрак права и правосуђа.

    Свиђа ми се