Реаговања странака

Нова Србија: Ко је овластио Вучића да преговара са Тачијем?


Нова Србија пита ко је овластио Александра Вучића и у ком својству он иде на преговоре са Тачијем о решавању статуса Косова, јер не постоји ни једна позната одлука Владе Србије, а ни парламента којом је он овлашћен да заступа Србију у Бриселу.


Ми питамо да ли он тамо иде у својству грађанина или председника СНС? Како год да иде о томе треба да обавести грађане Србије“, рекао је данас председник Нове Србије Велимир Илић на конференцији за новинаре.

Да ли се зна каква је званична политика Србије према решавању косовског питања, питао је Илић и констатовао да Србија нема никакву јасно дефинисану политику о том питању, наводи се у саопштењу.

„Нико не зна шта они тамо разговарају, нити он подноси извештај институцијама и грађанима Србије. Никоме није јасно с каквом платформом Вучић иде на те преговоре када се о том питању није изјаснила ни Влада, ни Народна скупштина“, истакао је Илић.

Он је оценио да је најава о могућем укидању визне либерализације за грађане Србије катастрофална порука из Брисела која потврђује неуспех спољне политике коју Србија води.

„ЕУ је најавила да је могуће да нам врате визе због отварања граница за мигранте из трећих земаља у овом случају конкретно за Иран. Ако се то догоди Србија се враћа 10 година уназад, а преговори о придруживању ЕУ биће потпуно обесмишљени. Ова власт више не зна шта ради и сваким даном срљају све дубље у пропаст“, оценио је Илић.

Када је потписан споразум о визној либерализацији, Србија је прихватила одређене обавезе и правила којих мора да се држи, а која ова власт крши и излаже државу ризику да и оно мало што је добила изгуби. Коме то одговара у овој власти која ради све на штету грађана Србије. Неко од Србије поново покушава да направи гето “, оценио је Илић.

Он је додао да је држава још једном преварила малинаре и обећала им откупну цену од 140 динара по килограму малина због чега су се повукли са улица, а онда донела одлуку да та цена буде 80 динара.

„То што раде је ван сваке памети. А, Вучић после када му се народ скупи на улици и протестује због цена малина и бензина, опет нека оптужује опозицију и народу говори да је то неколицина лудака. Направили су лобије у свим сферама и појединци се богате на муци народа. Српско село је уништено, сељак нема рачуницу ништа да ради. Цена вишње у откупу је прошле године била 90, а ове је 40 динара, а купина је 14 до 18 динара по килограму. Ником се више не исплати да то ради“, рекао је Илић.

4 replies »

 1. Лијепо говори домаћин Илић.
  Крадуцкање је Божија милост у односу на окупацију и уништавање.
  Илићу, изведи на Видовдан – багер.
  Џо није умро -жив је и преварен.

  Свиђа ми се

  • Izveo bi on bager, ali rukavi mu prazni: i dalje mu se pricinja Budimpesta, te, po pricinu, skoci do iste, pa nazad, a Rukavi prazni… Prica se da, ponekad, u Rukave, po povratku „kuci“, natrpa papira- s ove strane ga puste znajuci da bolesti nema lijeka, a i dobrodoslo: bager od papira- novi srpski industrijski proizvod, a Velji sigurno mjesto- zna lukavac!- Ministar za papir…

   Свиђа ми се

 2. Ti Ilicu bolje da cutis.Bavio si se “kraduckanjem“ i sam si doprineo svemu ovome sto nas je snaslo,kako te nije sramota da se uopste javljas i ko tebe ista pita.

  Свиђа ми се

 3. Velja? Srpska rijec za februar je v e lj a c a- macke se v e lj a j u, njihova ljubavna igra pocinje… Ovoga t o r b a r a na liniji Budimpesta-Beograd veljanje nece- ostalo mu m i j a u k a nj e; koja sila dok je v e lj a o! – narodu ni do mijaukanja: u Ovome vidi Onoga o Kojem Ovaj mijauce…

  Свиђа ми се