АКТУЕЛНО

Мајка Лозанка: Сине мој, они који су вас убијали су данас њихови велики пријатељи и браћа…


Лозанка Радоичић, 24.6.2018.

Владимирче мој,

Прође година како је председник јавно признао да су се он и сви остали око њега стидели вас, хероја Кошара, и да се то све мења. И заиста се променило… Једноставно су вас избрисали и свог сећања. Бар јавно у својим наступима.

О томе најбоље сводчи и чињеница да споменик, који је почео да се ради пре годину дана и који је завршен још пре шест месеци, још увек стоји у атељеу вајара који га је радио. Место, које је било намањено за његово постављање, које је обећано од ондашњег градоначелника и градске власти, више није актуелно. Пионирски парк, место преко пута Народне скупштине, одједном није више за тако нешто.

Ваљда су, сине мој, мислили на оне који су вас убијали јер „они“ су данас њихови велики пријатељи и браћа, како их је ових дана назвао и сам председник. Не желе да они виде такав споменик када им долазе и посету. Не желе да их на тај начин увреде, јер су „они“ све то радили „за наша добро“…

Ах да, не одустају они од тог споменика. Пошто је већ урађен, само хоће да га сакрију што је могуће даље од јавности. Хоће да га поставе у булевар Хероји Кошара, који  званично преко институција града такође није дефинисан.

У оно време је све то било актуелно јер су били актуелни и избори па сте и ВИ постали део тог фолклора. Сада је све то завршено па и прича о ВАМА.

Још жалосније је то да списак ВАС, погинулих неће нико из надлежног министарства да потпише. Они, Срећко мој, не знају ни колико је бораца погинуло дуж српско – албанске границе ни данас после двадесет година од почетка страдања од шиптарских УЧК терориста.

Али, Владимирче мој, проћи ће и њихово… Ваљда ће од Србије остати нешто и после њих. Неће председник успети све да поклони својим пријатељима и браћи из Милосрдног анђела.

Када на чело Србије дођу они који су ВРЕДНИ да причају о ВАМА, доћи ће и споменик –
Споменик вредан сваке ваше жртве.

Твоја мајка

4 replies »

  1. I ja poznam majke mucenika decaka sa kosova ravnog! tako samo kako srbska majka zna, placem i ja kad vidim ove reci i sliku mladog momka koji je branio srbiju a ala ko zna koliko glava je imala.
    vojska momaka od 18-23,24 god. rasuta po kosovu i metohiji na celu sa generalima, junacima, osudjenim pred haskim tribunalom…vecna vam slava deco kneza Lazara i vidovdanskih mucenika!

    Liked by 1 person

  2. НЕ ДАЈ БОЖЕ НИКОМЕ ДА ИЗГУБИ ДЕТЕ СЕСТРО И МАЈКО СРБКИЊО ЗНАМ НИЈЕ ТИ ЛАКО НА ЖАЛОСТ СРБСКЕ МАЈКЕ И СЕСТРЕ ЖЕНЕ СУ ГУБИЛЕ ЂЕЦУ СЕСТРЕ БРАТА ИЛИ БРАЋУ А ЖЕНЕ МУЖЕВЕ НЕК ТИ БОГ ВАЗДА БУДЕ У ПОМОЋИ ТВОЈ СИН ВЛАДИМИР ЈЕ ГОРЕ У НЕБЕСКОЈ СРБИЈИ КОД ЧЕСТИТОГ КНЕЗ ЛАЗАРА МУЛОШ ОБИЛИЋА ТОПЛИЦЕ БОГДАНА КОСАНЧИЋ ИВАНА И СВИХ КОСОВСКИХ ЈУНАКА ОД ВИДОВДАНА 6897 ГОДИНЕ ДО ДАНАШЊИХ ДАНА СССС

    Свиђа ми се