АКТУЕЛНО

Сви на улицу, на Видовдански протест! – Др Јована Стојковић и Дамњан Кнежевић у емисији Србовање (видео)


Хелмкаст/Правда 26.06.2018.

У продукцији медијске куће „Helmcast” и новинске интернет агенције „Србин.инфо”, у емисији „Србовање”, испред организатора патриотско-породичног Видовданског протеста, (28. јун, Београду, испред Народне Скупштине Србије, у 18:00.ч.) гости су били др Јована Стојковић (породична иницијативе „Децу вам не дамо”) и Дамњан Кнежевић (народна иницијативе „Нема предаје Косова и Метохије”).

– Нема породичних без националних вредности. То су групни идентитети који спајају све нас који се сматрамо српски народ, рекла је, на почетку емисије, др Јована Стојковић образлажући зашто је потребно да патриотски протести буду и породични скупови и обрнуто.

– Зато је природно да борба за територијални интегритет наше земље („Нема предаје Косова и Метохије) споји се са борбом за традиционалну породицу у Србији („Децу вам недамо), пошто је породица исто тако угрожена као наша јужна српска покрајина. То је борба са истом поруком – не дамо вам нашу земљу и нашу породицу, истакла је гошћа објаснивши зашто су патриотизам и породичне вредности истоветна ствар –   објаснила је она.

Дамјановић је истакао да актуелни режим угрожава и сам опстанак државе.

– Позивам све пријатеље, браћу, сестре, саборце, грађане Србије, Србе, све који имају и воле српско срце, а нису могли да оду на Космет, да дођу на Видовдан, у 18.ч. испред Скупштине Србије јер је у питању опстанак државе и народа због најављење издаје, од стране државног врха Србије, који хоће да да столицу у УН албанским окупаторима у Приштини, истакао је Дамњан Кнежевић, додавши:

– Никакав референдум не може исказати народну вољу у вези Космета јер је то све, у последњих двадесет година, унапред намештено са циљем да се одрекнемо себе, те зато морамо да изађемо као народ на улицу да бисмо показали свој јасан став о целовитости своје државе.

Емисију уредио и водио, Дејaн Петар Златановић, главни одговорни уредник Србин.инфо.

1 reply »