ДРУШТВО

Проф. Љубомир Т. Грујић: Председниче Вучићу, обавестите народ јaсно и истинито шта сте, ако јесте, прихватили и потписали претходних дана у Бриселу


Љубомир Т. Грујић
Видовдан 2018

Ваша Екселенцијо председниче Републике СРБИЈЕ,
господине Александре Вучићу,

Ви тврдите да сте легитимно изабрани за председника Републике Србије слободном вољом народа. Ви тврдите да сте још увек легитиман председник Републике Србије упркос Вашим противуставним деловањима, упркос гажења своје двоструке председничке заклетве, упркос Ваших неиспуњавања уставних председничких обавеза. Зато Вам се, на основу Члана 56 Устава, упућује

П Е Т И Ц И Ј А

да, под потпуном моралном и материјалном одговорношћу, обавестите јавно народ јaсно и истинито шта сте говорили, прихватили или одбили, с чим сте се сагласили или не, шта сте потписали ако јесте, претходних дана у току Ваших састанака у Бриселу.

На основу истог Члана Устава

Т Р А Ж И М

да при томе потврдите или оповргнете тврдње које је Велимир Илић изрекао на конференцији за новинаре 26.6.2018. (наведене у тексту у прилогу ове петиције).

Ако се не бојите да погледате очи у очи народу онда ћете Ви данас доћи на народни скуп пред Народном скупштином и све то изложити јавно.

 

С поштовањем председника Републике Србије

Др Љубомир Т. Грујић,
редовни професор у пензији
Џона Кенедија 31/15
11070 Београд
http://www.ssssseternal.org


Прилог:

После последње рунде разговора у Бриселу у којој је са Хашимом Тачијем учествовао председник Србије без сагласности Владе и парламента, Вучић је прихватио све што се од њега тражило и фактички признао незавиност Косова.

1. Председник Србије прихватио да се заједница српских општина укључи у неважећи систем самопроглашене државе Косово;

2. Прихватио је и да да сва имовина која се налази на територији Косова припада Косову и да убудуће Косово може да располаже самостално рудним, природним и енергетеским ресурсима.

3. Дао је сагласност да се у следећем петогодишњем плану изврши припрема за формирање косовских оружаних снага за које се мора наћи друго име. Оружане снаге ће моћи да имају све родове војске укључујући авијацију, а у прво време ваздушним простором Kосова управљаће Сједињене америчке државе;

4. Српска страна је прихватила и да телефонски саобраћај буде јединствен са позивним бројем 383, а мобилни оператери из Србије моћи ће да раде само уз сагласност косовске телефоније;

5. Гранични прелази ће бити под контролом косовских полицијских и царинских власти, а југ Србије остаје у надлежности Републике Србије и од међународне заједнице неће бити толерисана било каква промена граница између Косова и Србије;

6. Србија се обавезала да у сарадњи са САД изгради путну мрежу која ће повезивати Приштину са Нишем и Приштину са аутопутем Ниш –Скопље.

Председник Вучић сагласио се са свим овим тачкама које су инициране од Немачке. Да су даљи токови разговора завршени може се протумачити из одлуке Фредерике Могерини да ће реализацију договореног водити њена заменица, што указује да је практично све завршено и да је Србија фактички признала независно Косово, што се у сталним јавним иступима Вучића може и препознати.

1 reply »

  1. Шта ту има да се пише па и птицама је јасно да је овај проклети конвертит углавном испунио све што је обећао шиптарима и западним хијенама ,то неће да види само ко неће намерно из ситносебичних интереса тј. ко је продао веру за вечеру.

    Свиђа ми се