АКТУЕЛНО

Видовдански протест – Не дамо вам породицу и Косово!


УПРКОС КИШИ ВИДОВДАНСКИ ПРОТЕСТ ЈЕ У ЈЕДНОМ ТРЕНУТКУ ОКУПИО око 5 000 људи 

Србин.инфо 28.6.2018.

20:28 Након Председништва, демонстранти су дошли испред Владе Србије где су такође покушали да предају захтеве у вези свог протеста, али домар их је обавестио да Влада Србије не ради и тако нико није могао да их прими у том тренутку.

vid-prot6

Испред организатора обратио се и Немања Петровић, који је поручио позивајући окупљене, да се уколико Вучић у недељу потпише независност Косова и Метохије, самоиницијативно окупе испред Скупштине Србије.

Испред Владе Србије маса је, као и претходно испред Председништва, узвикивала пароле: „Косово је срце Србије“, „Нема предаје“, „Издаја“ и „Педер и лезбејка издају Косово“…

Видовдански протест се завршио након 20 часова испред Храма Светог Саве, где су демонстранти запалили свеће за спас Србије и српског народа.

Оно што је карактеристично за данашњи протест је да је међу окупљенима било највише младих људи.

19:36 Испред Председништва Србије демонстранти су се зауставили да би предали писмо са  захтевима у вези Косова и Метохије Председнику Србије Александру Вучићу, међутим делегацију Видовданског протеста нико није хтео да прими у Председништву Србије.

vid-protest7-768x432

У тим тренуцима, окупљенима се обратио и главни и одговорни уредник Србин. инфо Дејан Златановић. Он је коментарисао недавну изјаву српског председника да нема доброг решења у вези са Косовом за Србију поручивши Вучићу да, ако није способан да реши позитивно опстанак јужне српске покрајине у оквиру Србије, нека да отказ и тако отвори простор за неког способног Србина који ће  уместо њега да врати КиМ у састав Србије. 

Уредник Србин.инфо је још поручио да ће једнога дана  нова патриотска свест донети закон  који ће издају државе кажњавати смртном казном.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Демонстранти су се упутили ка Влади Србије.

Протестни скуп се преселио испред Председништва Србије. У протестној шетњи је од три до четири хиљаде људи.

***

***

***

Видео: Хелмкаст

***

ВИШЕ ХИЉАДА ЉУДИ У ПРОТЕСТУ ПРОТИВ ИЗДАЈЕ КОСОВА: Скандирају „Вучићу одлази“ (ФОТО)

Представници родољубивих организација, на данашњем протесту у Београду, оптужили су власт Александра Вучића за издају, тражећи раскид Бриселских споразума. Протест се одржао упркос јаком пљуску који је почео на самом почетку скупа.

Протест (Фото: Правда)

 

На платоу испред Скупштине Србије окупило се данас око 18 часова неколико хиљада људи на протесту против издаје Косова.

Булевар Краља Александра био је затворен токо протеста, а полиција је преусмерила саобраћај на друге правце.

Демонстранти су носили заставе Србије и Русије, а са разгласа су се чуле патриотске песме.

Скуп су организовали Иницијатива Нема предаје Косова и Метохије, Иницијатива “Децу вам не дамо” и СНО Срби на окупу.

На скупу је био и председник Нове Србије Велимир Илић. Одржана је протестна шетња до Владе и Председништва.

Око 19 часова кренула је протестна шетња ка зградама Председништва и Владе Србије. На челу колоне је био транспарент са натписом „Земаљска су кратка царства а небеска трају довека“.

Пре поласка, демонстранти су дали подршку Николи Алексићу, председнику Еколошког покрета који већ пети дан штрајкује глађу и жеђу испред Скупштине Србије.

Испред Председништва Србије демонстранти су се зауставили да би предали писмо са својим захтевима у вези Косова председнику Србије Александру Вучићу, међутим делегацију Видовданског протеста нико није хтео да прими.

Окупљена маса испред Председништва скандирала је “издаја, издаја”, „одлази“ и “Вучићу пе**ру”.

Шетња се наставила ка згради Владе Србије, где је протест био окончан.

Захтеви демонстраната су били следећи: Да се ни по којој цени не дозволи албанским окупаторима у Приштини давање столице у УН;  Да се прекине Бриселски дијалог и пониште сви потписани споразуми након Резулуције 1244; Да се прекину сви преговори са албанском страном док су чланови њеног преговарачког тима људи који су на потерницама МУП Србије или су особе осумњичене за тешке ратне злочине над Србима; Да се у вези Косова и Метохије само преговара у оквирима Резолуције 1244; Да Влада Србије распише референдум за улазак или не улазак Србије у ЕУ, а не у вези Косова и Метохије; Да се укине обавезна вакцинација деце; Да се спречи насилно одузимање деце из природних породица због сиромаштва, од стране Центара за социјални рад.

Видео: igorutin

Снимке са данашњег протеста погледајте ОВДЕ. Шта кажу српски интелектуалци који су потписали Видовдански позив читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

***

Vladimir Stojkovic емитује видео уживо

 

***
ЖИВИ ЗИД Народна Јака Србија Народная Сильная Сербия – Официјелна стр

 

36356337_232460837537751_3924220096897089536_n

***

Владимир Стојковић, 28.6.2018.

***

***

ВИДОВДАНСКИ ПРОТЕСТ ИСПРЕД СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ:
Јована-Не дамо вам породицу и Косово

28.06.2018. Србин.инфо

Неколико родољубивих организација данас у 18 сати, испред Скупштине Србије у Београду, одржава се протест против издаје Косова и Метохије. Цео протест ће из минута у минут да прати и наш портал, Србин.инфо.

 

Укоро протест се наставља шетњом до Председништва и Владе Србије

18:52 Упркос киши народа је све више. Иако је падао јако пљусак нико је отишао са протеста већ су и други пристизали.

vid-protest1

18:29 На протесту је присутно, упркос облачном времену пар хиљада људи.

18:25 Теша Тешановић: „Дошао сам да подржим овај протест јер Вучић признао независност Косова“.

18:22 Веља Илић ја сам за рефендум у вези Косова али са једним јасним питањем Са ли сте за независно Косово

18:11 Дејан Ђукић Председник Синдиката Запослених у полицији – Не пристајем на референдум Косово је Србија

Не пристаје и на референдум Косово је Србија

18:07 Међу окупљеним протестантима испред Скупштине Србије налази се и др Јована Стојковић, познати борац за породична права у Србији. У ексклузивној изјави за Србин.инфо је рекла да је овде на Видовданском протесту заједно са својим супругом пошто западни окупатори хоће не само да нам отму Косово и Метохију већ да нам разбију породицу на тај начин што ће од природних родитеља отети децу.

18:01 За Србин.инфо је кратко дао изјаву и Немања Петровић иницијатива Нема предаје Косова и Метохије:“Нема столице за шиптарске окупаторе на Косову“

Сви на протесту држе три спојена прста

17:49  Народ се полако окупља испред Скупштине Србије па је блокирана улица која води од скупштинског здања ка Дому Синдиката. Међу окупљенима је и Звездан Терзић, легендарни херој са Кошара који је ексклузивно за Србин.инфо изјавио да је поносан што је на Кошарама бранећи Србију ратовао са шиптарским окупаторима и Американцима.

Организатори протеста ће изнети више него јасне захтеве државном врху Србије по питању Косова и очувању породићних вредности.

Захтеви су следећи:

– Да се ни под којој цени не дозволи албанским окупаторима у Приштини давање столице у УН.

– Да се прекине Бриселски дијалог, те да се пониште сви потписани споразуми након Резулуције 1244.

– Да се прекину било какви преговори са албанском страном док су чланови њеног преговарачког тима људи који су на потерницама МУП Србије или су особе осумњичене за тешке ратне злочине над Србима.

– Да се у вези Косова и Метохије само преговара у оквирима Резолуције 1244.

– Да Влада Србије распише референдум за улазак или не улазак Србије у ЕУ, а не у вези Косова и Метохије.

– Да се укине обавезна вакцинација деце

– Да се спречи због сиромаштва насилно одузимање деце из природних породица, од стране Центара за социјалну заштиту

– Да се забрани да странци усвајају српску децу и одводе их из Србије, погото ако та деца у Србији имају живе родитеље

– Да се у васпитно-образовне установе не уводе по диктату ЕУ антихришћанске, антихуманистичке вредности које пропагирају разврат и неморал

 

***

Повезани текстови: Саша Касаловић на Видовданском протесту: Морате да разумете – Косово се данас брани овде, у Београду!

5 replies »

 1. КОЛИКО ШИПТАРА ЖИВИ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ И ЧИЈИ СУ ДРЖАВЉАНИ

  ДОКУМЕНТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ КРАЈИНЕ О СТРАДАЊУ СРБА

  Крајем 1992. године, Влада Републике Српске Крајине је више пута обавештавала владе СР Југославије, Републике Српске, Републике Србије и Републике Црне Горе, да се српски интереси мора да бране у свакој од српских држава, заједничким снагама. Упозоравала је, да занемаривање одбране било којег српског краја, или било којег дела народа, доводи у опасност све друге српске земље и цео народ. Једно од тих упозорења је послано у све престонице српских држава крајем 1992. године и односило се на податак, да је на Косову и Метохији извршен фалсификат у попису становништва 1981. године, кад је приказано, да је Шиптара 1.700.000, иако их је било највише око 850.000. У овом осврту, Влада Републике Српске Крајине је упућивала, да је од пресудног значаја регистрација оних Шиптара и њихових потомака (око 300.000) који су, од 1941. до 1990, прешли из Албаније у Југославију и никад нису подносили молбе за пријем у југословенско држављанство, па су, законски, странци, или азиланти – како се (придошли страни држављани) означавају у свакој земљи. Препоручено је владама СР Југославије и Републике Србије, да се овим албанским држављанима издају личне карте и пасоши за странце, како је то регулисано међународним правом, чиме би им се онемогућило антидржавно деловање у СР Југославији, јер би у случају да то чине, могли бити враћени у земљу порекла (Албанију).
  Варијанту документа о етничкој слици становништв на Косову и Метохији, Влада Републике Српске Крајине је превела на енглески језик и доставила Уједињеним нацијама, другим међународним организацијама, амбасадама у Београду, српским удружењима, светским информативним агенцијама и педесеторици новинара акредитованих у Уједињеним нацијама – на конференцији за штампу председника Републике Српске Крајине, Горана Хаџића, у Њујорку, у јануару 1993. године.
  Нажалост, ниједна медијска кућа у свету није овом документу придала важност и вероватно да он није публикован. “Књижевне новине” га објављују прве и то са закашњењем од 9 година – у време кад владе Републике Србије и СР Југославије не могу применити оне мере на КиМ које им је саветовала Влада Републике Српске Крајине и које су, тада – 1992, биле могуће.
  Овај документ је заведен у Министарству за инострне послове Републике Српске Крајине под бројем: 845/93. Преведен је и на руски језик и достављен новинарима Русије, али ни руске редакције му нису поклониле никакву пажњу. Његов садржај преносимо дословно:
  “Косово и Метохија биле су аутономна покрајина у бившој Југославији. Њено већинско шиптарско становништво уживало је већа национална права него мањине у другим европским државама. Настава на албанском језику обављана је од основних школа до универзитета.
  Привреда Покрајине је била независна у односу на државне органе Републике Србије. Банке Покрајине су, такође, биле независне. Покрајинске везе са Албанијом, у области просвете, културе, привреде и трговине, такође, нису контролисане од стране Србије. Сви послови били су у надлежности представника шиптарског народа.
  Покрајински органи су имали своје представнике у установама Републике Србије и Југославије, док нико из Републике Србије није могао бити биран за члана органа управе Аутономне Покрајине Косова и Метохије. Без обзира што је, како смо навели, међу министрима и члановима Председништва СФР Југославије било Шиптара са Косова и Метохије.
  Шиптари су имали сва мањинска права, али њима нису били задовољни, јер су припремали одвајање АП КиМ од Републике Србије и припајање Републици Албанији. Такав корак је био и у плану фашистичких земаља, па и у програму комунистичких партија током Другог светског рата. Према њему, окупаторска фашистичка власт је (1941-1945) преселила десетине хиљада Шиптара из Албаније на Косово и Метохију и доделила им земљу и куће прогнаних Срба. (Ти Шиптари, и данас, представљају потенцијалне делове војске евентуалног агресора на Југославију).
  После Другог светског рата (1945), комунистичка партија је у овој области наставила политику фашиста. Тито је прогласио закон – по којем је омогућен останак на Косову и Метохију пресељених Шиптара из Албаније. По истом закону, забрањено је прогнаним Србима са Косова и Метохије, да се врате на своја отета имања. Они Срби који су се враћали, убијани су или затварани. Но, тиме није било завршено пресељавање Шиптара (страних држављана) у ову област Србије. Масовно пресељење Шиптара из Албаније је уследило и између 1945. и 1948. Касније, када је била затворена граница између Албаније и Југославије, Тито је, тајно, на Косово и Метохију наставио насељавање шиптарских породица из Албаније. У исто време, спровођен је интензиван програм прогона Срба из Аутономне Покрајине Косова и Метохије. Овај период можемо назвати временом етничког чишћења Срба у бившој Југославији.
  Користећи се самоуправом у Југославији, шиптарско руководство на Косову и Метохији је аутоматски стране држављане (пресељене из Албаније) уписивало у књиге држављана СФР Југославије (без законске процедуре о пријему у држављанство) и додељивало им куће и оранице прогнаних Срба, иако, по југословенским законима, странци нису могли поседовати некретнине.
  Нико од Шиптара из Албаније није подносио молбу за пријем у југословенско држављанство. Зато је скоро половина данашњих Шиптара у Југославији са страним држављанством. На основу националних законодавстава, свака земља у свету, у том случају и Југославија, може донети решење о отказивању гостопримства странцима. Посебно у случајевима кад се баве подривањем друштвеног уређења и отцепљењем дела југословенске територије.

  ХХХ
  У намери да отцепе Косово и Метохију од Југославије (и Србије), Шиптари су се користили самоуправом, па су, између осталог, успели да фалсификују и податке приликом пописа становништва. Тако је послата информација у свет да на Косову и Метохији живи много више Шиптара, него што их је у стварности. Сабирани су и живи и мртви Шиптари. Уписиване су у пописне листе шиптарске породице и по три пута: једном у селу, једном у граду и једном у иностранству.
  Тако је исфабрикована цифра од 1.700.000 Шиптара на Косову и Метохији.
  Један од научника у Београду је, чије истраживање ћемо ускоро објавити, закључио да на Косову и Метохији нема више од 850.000 Шиптара. До овог броја Шиптара, дошао је на основу израчунавања броја становника на одређеном подручју – на основу пет научних метода:

  1) према броју рођене деце у једној години,
  2) броју умрлих у једној години,
  3) количини потрошеног хлеба у једној години,
  4) количини потрошене соли у једној години и
  5) броју пацијената у медицинским установама у једној години.

  ХХХ
  Ако, сада, имамо у виду да је скоро половина од 850.000 Шиптара са страним држављанством, у том случају Југославија може да се односи према њима како је то предвиђено документима ОЕБС-а, ОУН и пракси у Међународној заједници. Шиптари – држављани Албаније не могу имати већа права од оних која су предвиђена за стране госте или стране раднике у Југославији. То би Међународна заједница морала да има у виду – кад год се бави питањима општих људских права.

  ХХХ
  Југославија, како је наведено, пружила је националним мањинама шира права од било које друге државе. Шиптари су, и кад су страни држављани, изједначени у правима с држављанима Југославије. Зато је насхватљиво да Међународна заједница оптужује Југославију да не признаје права националним мањинама. Можемо само да се упитамо, како ће ову нечасну политику савремених државника оценити Историја”.

  Београд, 16. 4. 2002.
  Слободан Јарчевић

  Свиђа ми се

 2. e,moj teso,neznas da su srbski satavljena tri prsta,dok vatikan rasirena tri prsta…pod rasirenim prstima najvise je srba stradalo katolicki kler polaze zakletvu pod rasirenim tri prsta procitaj knjigu varvastvo u ime hristovo..dbe je preko vuka srbima podmetnuo tri rasirena prsta prema nekim istrazivanjima tri rasirena prsta su bila zajednicka dok se zapad nije odao satani..od tada pravoslavni koriste satavljena tri prsta NAUCITE TO VEC JEDNOM SRBI…

  Свиђа ми се

%d bloggers like this: