ДРУШТВО

Др Јована Стојковић: Одговор на оптужбе (видео)


Као један од организатора Видовданског протеста др Јована Стојковић се обратила јавности из потребе да разјасни недоумице које је изазвала изјава Николе Алексића коју су пренели неки домаћи портали.

др Јована Стојковић

30. јун 2018. КМ Новине

Стојковићева је навела да су неколико дана пред почетак протеста лично обишли Николу Алексића, њен супруг и она, Дамњан Кнежевић и још неки њихови пријатељи, како би му пружили подршку у његовом протесту.

Покушали су да га одговоре од његовог „наводног штрајка глађу у коме је рекао да ће истрајати до краја” и позвали смо га да говори на Видовданском скупу који је био пријављен чак неколико недеља пре него што се уопште сазнало да ће Никола Алексић штрајковати глађу.

Извор: КМ Новине

3 replies »

 1. Поздрав за Јовану и Владимира.

  Не могу као као човек да не прокоментаришем .

  Њуди,Срби,народе који живиш у овом конц логору звани Србија!!!!

  Одакле вам морално право да помислите а не да кажете било шта лоше о овој МАЈЦИ ХРАБРОСТ???

  Код толико клипана са мишићима,са парама,са дипломама,са огромним материјалним иметком,склонили сте се у мишје рупе,и дозволили сте да једна МАЈКА и ОТАЦ воде овакву битку,равну КОСОВСКОМ БОЈУ.
  А ви?

  У место да бар покажете толико људскости,да ћутите и да те ваше кукавичке језике увучене,ви тражите црно испод нокта да окривите и оклевећете ове дивне родитеље хероје данашњице.

  Сестра Јована и Владимир,се не боре само за њихову децу,већ и за вашу децу,а ви је јавно разапињете.

  Ко не подржава ову борбу коју води породица Стојковић,он је издајник већи и гори него Вук Бранковић,јер,наша деца данас немају избора да ли да живе или не.Већ су осуђена на смрт без суда и права на одбрану.

  Да ли је то јасно НАРОДЕ????????

  Деца су нам осуђена на смрт а ви нападате и не поштујете јединог УСТАНИКА против злочинаца у, и, кроз беле мантиле.

  Ако се људи не стидите,бар се Бога бојте!

  Свиђа ми се

 2. 01 07 2018

  Поштовани госпођо др Јована Стојковић и господине Дамњане Кнежевићу,

  Све што радите и појединачно и заједно, колико успевам да пратим, потпуно подржавам (ако Вам то ишта значи, помаже).

  Био сам на скупу, уз саму бину. Дамњана сам био замолио да позовете Николу Алексића да говори. Дамњан ми је објаснио да сте претходног дана разговарали с њим и да сте све били утврдили. Мало касније јесте поздравили и Николу Алексића, и на молбу др Благоја Ристовића, одали сте пошту Оливеру Ивановићу.

  Господин Никола Алексић јесте објављивао да ће штрајковати глађу и жеђу до краја, али јесте потом често и додавао: док издржи. Био сам га посетио трећег дана његовог штрајка. Издржао је најмање недељу дана (нисам бројао тачно колико). Прекинуо је штрајк, по обавештењу које сам добио, уз благослов владике Артемија.

  Пре низ година се један човек убио испред Народне скупштине, мислим да је био припадник војске или полиције, од туге због уништавања Србије и Србског народа. Шта се десило после тога? Настављено је све дубље наше пропадање.

  Појединачне жртве, појединачни или групни протести имају мало утицаја, ако га уопште имају, на власт, али и на народ у целини.

  Верујем да ће нама људи не само из нашег исељеништва већ и из разних народа помоћи и помагати кад се буду уверили да се ми сложно и јединствено боримо праведно, легитимним (уставним, законским, и међународно прихваћеним) мирнодопским (докле год не буду против нас поново активирана борбена оружја) средствима и методама, часно, поштено, храбро, истрајно, доследно, за заустављање овог нашег расула, пропадања, и потом за опоравак и уздизање.

  Дамњане, радује ме што сте остали доследни ономе што сте говорили раније:
  „НЕЛЕГИТИМНОСТ ВЛАСТИ“, 25/04/2013:
  1. део https://www.youtube.com/watch?v=B3wjzolcz_I

  Зато се питам да ли Ви можете да будете искра око које ће се ужарити пламен народног отпора и покрета да се ово противуставно уништавање свега србског заустави. и потом настави у здрав развој? Имам поверења у вас двоје и ваших сарадника.

  С поштовањем,
  Др Љубомир Т. Грујић
  http://www.ssssseternal.org/покрет_за_самосталну_сједињену_слободну_солидарну_србију_-_пос

  Свиђа ми се

 3. СЕСТРО СРБКИЊО ТИ КА МАЈКА ЗБОРИШ ИСТИНУ УБЕДЂЕН САМ ДА НИ ВОЈСКА НИ ПОЛИЦИЈА САДАШЊЕ СКРАЋЕНЕ СРБИЈЕ НЕЋЕ ДА УХАПСИ ТУ банду У БЕОГРАДУ ЈЕР СУ БИРАНИ ПО ПОЛИТИЧКОМ ОПРЕДЕЉЕЊУ ЈЕДИНО МОЛИТВЕ ПОСТ ПОКАЈАЊЕ МОГУ ПОМОЋИ ОД ТИХ ТЗВ СРБСКИХ МИНИСТАРА НИКО НИЈЕ ИЗАШАО НА УЛИЦУ ТО СВЕ ГОВОРИ ЗА КОГА ОНИ РАДЕ ЈА ЗНАМ ДА ЗБОРИМ ИСТИНУ ОСЕЋАМ И ВИФИМ ДА ЈЕ ТАКО ЗСДЊИ СРБСКИ ПОЛИТИЧАР ЈЕ БИЈО БРАТ НЕБОЈША КРСТИЋ ОСНИВАЧ СРБСКОГ ОБРАЗА КОГА СУ УБИЛИ комунисти ДОК СРБИЈА НЕ ПОСТАНЕ ЈОПЕТ НЕМАЊИЋА ОВАКО ЋЕ БИТИ МОЛИМО СЕ БОГУ ДА ТО ШТО БУДЕ ПРЕ СССС

  Свиђа ми се