АКТУЕЛНО

ОПЕТ НАПАД НА СРБЕ: У Прилужју на КиМ Шиптари покушали ножем да убију двoјицу Срба


У том нападу ножем је избоден Никола Дејановић у пределу груди и налази се на одељењу интензивне неге у Косовској Митровици.

Фото: Илустрација КМ новине

Режимска телевизија „Мост“ из Звечана у штурој вести преноси да је младић је задобио више убодних рана у пределу обе стране грудног коша и леђа.

„Тренутно је стабилан, радимо испитивање, он се налази на одељењу интензивне неге КБЦ-а” , рекао је заменик директора болнице у Косовској Митровици Златан Елек.

Како је екипи ове телевизије рекла мајка повређеног Николе Дејановића, њега и брата напала је група Албанаца док су се враћали кући, а приликом напада су користили „неку врсту спреја“.

Пре неки дан рањен је и младић у Сувом Долу недалеко од Косовске Митровице, и то након серије напада на Србе широм Косова и Метохије.

Срамно је и неразумљиво да се медији на српском језику са Косова и Метохије овим нападима баве површно, више покушавајући да их од јавности сакрију, него да их предоче и тако алармирају оне који су, окупирајући Косово и Метохију, небројено пута понављали да ће обезбедити мир и сигурност. Уместо таквог извештавања, медији као да се утркују који ће више простора дати представницима владе Србије или страних и сепаратистичких организација, у зависности од тога на чијем су буџету и под чијом контролом. Тако се десило и сада, са још једним поновљеним саопштењем Марка Ђурића, испред Канцеларије за КиМ, који се сваки пут по повратку из Брисела хвали „успесима“ и „победама“ на преговорима са вођама терориста и сепаратистима, док Србе из дана у дан све више нападају и све су угроженији уступцима према шиптарским сепаратистима и естремистима, које је Бриселски споразум начинио.

Фотографије и снимке српских жртава нећете моћи да видите у домаћим, нити у у било којим другим медијима, што помаже бржем заборављању да је било каквих напада уопште било.

ИЗВОР: КМ Новине

———

5.7.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић