АКТУЕЛНО

ВРЕМЕНСКЕ НЕПОГОДЕ: Ванредна ситуација у десет општина


Ванредна ситуација је тренутно на снази на територији Чачка и девет општина, изјавио је помоћник министра и начелник Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Предраг Марић.

-Сви тимови Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова су на терену и у приправности. Као што је Републички хидрометеоролошки завод и најавио у току протекле ноћи дошло је до обилних падавина на територији Републике Србије. Највише проблема било је у Аранђеловцу, где је током протекле ноћи евакуисано пет особа, док је у осталим местима било оштећења инфраструктуре, односно путева, мостова и прилазних саобраћајница, изјавио је начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић, наводи се у саопштењу.

Он је истакао да није било повређених, као и да у овом тренутку нема угрожених људи.

-Ванредна ситуација је тренутно на снази на територији једног града, односно Чачка, и девет општина. Припадници Сектора за ванредне ситуације, заједно са тимовима цивилне застите су на терену и пратићемо ситуацију у току ноћи, како би по потреби одмах деловали, додао је Марић.

Како је пренео РТС, река Кубршница поплавила је стамбене и пословне објекте у Аранђеловцу, а оштећене су и саобраћајнице.

У Љигу је у прекиду саобраћај на релацији Козељ-Љиг.

Из кабинета председника општине Горњи Милановац саопштено је да су велике бујичне воде буквално однеле комплетну инфраструктуру на подручју рудничких села Трудељ и Драгољ, у којима је у прекиду и снабдевање електричном енергијом.

Подсетимо, ванредна ситуација уведена је у општинама Рашка, Смедеревска Паланка, Велика Плана, Пожега, Ивањица, Љиг, Горњи Милановац, Аранђеловац и Лучани, а обилне падавине трајаће, како је најављено, до уторка наредне недеље.

ИЗВОР: ДАНАС

————-

8.7.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић